pannlampa bäst i test

Pannlampa bäst i test 2021 – Hitta bästa pannlampa

Pannlampa är en utmärkt produkt för dig som behöver ljus när du utför uppgifter i mörkret, speciellt samtidigt som du gör andra saker, när du tränar, arbetar eller är vandrar i skogen. En pannlampa hjälper dig att navigera när dina händer är upptagna. I denna artikel kommer vi utvärdera några av marknadens främsta pannlampor. Detta kommer underlätta jakten på den perfekta pannlampan för just dina behov. 

1: Lumonite Compass RSE PRISET HÄR
2: Black Diamond Spot 350SE PRISET HÄR
3: Silva Cross Trail 6SE PRISET HÄR

Bästa pannlampa 2021 – Bäst i test pannlampa

1: Lumonite Compass R – Bäst i test

Lumonite Compass R bästa pannlampa
Lumonite Compass R – BÄST I TEST 2021

Först ut har vi Lumonite Compass R. Denna pannlampa är en högkvalitativ pannlampa som är lätt att använda, tål vatten och har många olika ljuslägen. Pannlampan har även en väldigt hög ljusstyrka som når långt och passar till alla typer av aktiviteter. Batteritiden är väldigt lovande, detta är en pannlampa av hög kvalitet till ett bra pris. 

Lumonite Compass R är slitstark och tillverkad i aluminium, den är både vattentät och tål stryk. Designmässigt så ser det ut att vara en traditionell ficklampa tillskillnad från många andra på marknaden. Batteriet som tillkommer är laddningsbart och en laddare ingår även. 

Pannlampans ljusstyrka och räckvidd

Pannlampan har fem olika vitguld ljuslägen. Ljusläget ändras med hjälp av en knapp som ändrar just detta. För att aktivera maximal ljusstyrka så dubbelklickar man på knappen vilket ger ett väldigt kraftfullt ljus med lång räckvidd. Pannlampan i maximalt ljusläge drar batteri mycket snabbare vilket kan vara bra att ha i åtanke. De lägre ljuslägen räcker för kvällsaktiviteter och de högsta läget kommer att blända omgivningen.

Pannlampans passform

Denna pannlampa är lite av den högre viktklassen men kompenserar med prestandan och sitter väldigt bekvämt på huvudet med det justerbara pannbandet. Knappar är även enkla att trycka på och går att hantera i samband med handskar.

Lumonite Compass R är en högkvalitativ pannlampa av den högre prisklassen samtidigt som den erbjuder kvalitet. Den passar dig som förväntar dig mycket och vill ha en slitstark, pålitlig och högpresterande pannlampa. Pannlampan passar utmärkt för löpning och andra utomhusaktiviteter. 

Fördelar

 • Laddningsbart batteri
 • Hög ljusstyrka
 • Lång batteritid
 • Pannband ingår

Nackdelar

 • Väger mycket

2: Black Diamond Spot 350 – Bäst i pris

Black Diamond Spot 350 Bäst i pris pannlampa
Black Diamond Spot 350 – BÄST I PRIS 2021

Pannlampan från Black Diamond är en väldigt prisvärd och funktionell pannlampa. Den perfekta pannlampan på endast 86 gram för äventyret i mörkret. Pannlampan är utrustad med en extra knapp så du enkelt justerar ljusstyrkan. På pannlampan hittar du även en batterimätare för att se hur långt kvar du har av ljuset. Batteritiden ligger på ca 4-200 timmar. 

Black Diamond Spot 350 har tre olika lägen av ljus och det är strålkastare, arbetsljus och mörkerseende. Dessa lägen ändras på en knapp som sitter ovanpå lampan. 

Vattentät pannlampa

Nytt för denna modell är även designen med dess vattentäthet och starkare ljus med längre batteritid. Vattentätheten gör att den passar utmärkt för dig som tänkt ge dig ut på vattnet med båt, kajak eller löpning i regnet. 

Fördelar

 • Väger lite
 • Vattentät
 • Hög ljusstyrka

Nackdelar

 • Något svår hanterlig knapp i början. 

3: Silva Cross Trail 6 – Bästa för löpning

Silva Cross Trail 6 är den bästa pannlampan för löpning. För dig som ägnar dig åt löpning med dess smidiga storlek och låga vikt. Pannlampan väger endast 78 gram (med batterier 230 gram) och har en ljusstyrka på 600 lumen. Pannlampan från Silva är också utrustad med olika fästen vilket gör den anpassbar för dina olika äventyr och aktiviteter.

Silva Cross Trail 6 har en hyfsat lång brinntid och ligger på 50 timmar vilket varierar på vilken ljusstyrka och inställning. En annan aspekt som påverkar ljusstyrkan är temperaturen utomhus. Vi på Outdoorportalen utmärker Silva Cross Trail 6 till den bästa pannlampan för löpning.  

Fördelar

 • Väger lite
 • Tål regn
 • Hög ljusstyrka

Nackdelar

 • Kort brinntid

Att tänka på när man köper pannlampa

Olika pannlampor är bra för olika aktiviteter och man behöver inte endast gå på pris för att hitta den bästa pannlampan. Pannlampor är en utmärkt ljuskälla när du vill ha händerna fria och används för en rad olika aktiviteter. 

Det du ska fundera på är väder, hur lång brinntid och hur starkt ljus du kommer att behöva. En annan viktig del när du väljer pannlampa är att den ska sitta bekvämt runt huvudet. En pannlampa ska inte trycka mot huvudet eller ha spännen som sitter obekvämt. Vissa modeller av pannlampor klarar mer vatten medans andra är mer fokuserade på ett starkt ljus. 

Vilken är den bästa pannlampan?

Det finns ingen bästa pannlampa. Den bästa pannlampan är den modell som uppfyller just dina kriterier utifrån dina ändamål. De kriterier som är värda att kolla på är hur lång batteritid du behöver eller hur starkt ljus du behöver för dina aktiviteter. Ska det vara lätt att justera ljuslägen och ska det vara enkelt att ladda den? För att hitta den bästa pannlampan för just dig så är det just dessa typer av kriterier du behöver jämföra. 

Pannlampa för cykling

För cykling kan du använda nästan alla pannlampor. Är du en som cyklar i kraftigt mörker vid bilvägar så bör du gå på en med hög ljusstyrka. En annan viktig del är att kolla så att pannlampan går att fästa på cykelhjälmen eller på cykelns styre. Många pannlampor erbjuder separata delar för att montera på cykeln, men kolla upp detta innan.

Pannlampa för löpning

Pannlampa är ett utmärkt tillbehör för dig som är ute och löper i skogen eller promenerar från gymmet i mörkret. När du ska köpa pannlampa för löpning så behöver du inte gå på ett starkt ljus utan du kan istället gå på lång batteritid så att du alltid kan ha den i träningsväskan utan att behöva ladda den ofta. En annan del som kan vara bra är att pannlampan har olika lägen och ger god spridning. 

Vilka batterier har man till pannlampor?

Det finns en rad olika alternativ när det gäller laddningsalternativ hos pannlampor. Många går att ladda genom USB vilket kan vara skönt för dig som jobbar på kontor. Allt vanligare är AA eller AAA batterier vilket kan vara bekvämare alternativ. Här finns det inga större för och nackdelar. 

Vad betyder lumen för pannlampor?

Lumen

När ni letar efter den bästa pannlampan har ni säkert stött på ordet lumen vilket är ett mått på ljusflödet. På en dåligt upplyst vandringsled där du är i behov av att synas så krävs ett högre lumental. Om du går på upplysta trafikerade vägar så krävs det inte lika högt lumental, där vill du ha ett lägre lumen så du inte bländar omgivningen. Högre lumen påverkar även batteritiden vilket gör att den laddas ur snabbare. 

Pannlampans Spridning

Pannlampans spridning av ljuset är en viktig del när du är på jakt efter den bästa pannlampan. På de flesta pannlamporna kan du ställa in spridningen, om du vill att det ska lysa mer brett eller om du vill att ljuset ska vara mer fokuserat i riktningen. 

Pannlampa bäst i test

1: Lumonite Compass RSE PRISET HÄR
2: Black Diamond Spot 350SE PRISET HÄR
3: Silva Cross Trail 6SE PRISET HÄR

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.