vattenflaska bäst i test

Vattenflaska bäst i test 2021 – Hitta bästa vattenflaska

Att få i dig vatten är viktigt vid alla tillfällen. När du jobbar, är ute i naturen, motionerar, vandrar eller klättrar. Därför är det viktigt med en mångsidig vattenflaska som passar för alla tillfällen.  Vi har därför skrivit denna artikel för att hjälpa dig hitta bästa vattenflaska.

1: Klean Kanteen Classic SE PRISET HÄR
2: Hydro Flask Standard Mouth Flex BottleSE PRISET HÄR
3: Camelbak Fitness ChillSE PRISET HÄR

I denna artikel har vi utfört en vattenflaska bäst i test där vi på Outdoorportalen går igenom våra fem favoriter! Vi går igenom fördelar och nackdelar med varje vattenflaska och försöker tydliggöra vattenflaskans egenskaper och funktioner så detaljerat som möjligt. Som vanligt sammanställer vi alltid en köpguide där vi går igenom viktiga delar att tänka på när du köper produkter.

Bästa vattenflaska 2021 – Bäst i test

1: Klean Kanteen Classic 

Denna vattenflaska från Klean Kanteen är en klassiker. Flaskan tillverkad i rostfritt stål med isolering och är väldigt lätt att göra ren med flaskans rundade hörn. Vattenflaskan går även att diska i diskmaskin. Modellen som tar 800 ml är en stark rekommendation och är ett perfekt val för alla sorters äventyr. Med en kapacitet på nästan en liter är den perfekt att ha med sig på kortare utflykter, promenader och träningspass.

Vattenflaskan är även smidig att packa med sig med dess långa och smala form. Detta gör att den inte tar mycket plats, trots den höga kapaciteten på 800 ml. Den här vattenflaskan från Klean Kanteen är också kompatibel med resterande lock i classic-serien. Vattenflaskan är helt klart en stark vinnare i detta test i kampen om marknadens bästa vattenflaska.

2: Hydro Flask Standard Mouth Flex Bottle

Denna stilrena vattenflaskan från Hydro Flask är en enkel, smal och vakuumisolerad flaska, tillverkad i 18/8 rostfritt stål. Den rymmer hela 709 ml vilket gör den lätt och smidig att få med på dem kortare äventyren där du inte vill ha så mycket packning med dig. Flaskan är utrustad med skruvkork som har ett litet handtag ovanpå vilket gör den till en mycket praktisk vattenflaska att bära runt på.

Är du ute under kallare dagar så behöver du inte oroa dig för att vattnet ska frysa till is i och med de isolerande egenskaperna som håller vätskan drickbar. Vattenflaskan från Hydro Flask är utrustad med dubbelsidig vakuumisolering vilket gör att den klarar att hålla vattnet kallt i 24 timmar och håller din favoritdryck varm i hela sex timmar. 

3: Camelbak Fitness Chill

Den här vattenflaskan från Camelbak håller vattnet kallt längre än andra flaskor på marknaden. Flaskan passar för dig som vill ha en smidig vattenflaska på jobbet, gymmet eller ute på dina friluftsäventyr.

Flaskan rymmer hela 0.71 liter och är konstruerad med dubbelväggs-isolering och är formad för optimerat grepp runt flaskan. 

Runt locket sitter det ett handtag som gör den smidig att bära runt på i vardagen och vid dryckesöppningen sitter en självförslutande bitventil. Denna vattenflaska är särskilt optimerad för dig med ett aktivt liv och har en mycket smidig och funktionell form. 

Viktigt att tänka på när du köper en vattenflaska

Vätska är ett av de viktigaste komponenterna i ditt äventyr vilket gör vattenflaskan till ett mycket viktigt tillbehör. Oavsett vilken aktivitet du ägnar dig åt så är det alltid viktigt att regelbundet få i sig vätska. 

Innan du köper vattenflaska kan det vara bra att tänka på till vilken aktivitet du ska använda den till och vilka egenskaper den har. Är det för skidåkning eller för volleyboll på stranden? Ska den vara lätt att packa ner eller rymma mycket? 

Vilket material ska vattenflaskan ha?

Materialet på din vattenflaska är viktigt att tänka på. Vi rekommenderar exempelvis inte plast när du står inför valet av vattenflaska. Anledningen till detta är främst att det inte är miljövänligt men kan också ge ifrån sig gifter från materialet som påverkar din hälsa. Håll därför utkik efter giftfria material som idag även finns som plast.

Ur ett hälsoperspektiv så är glas det bästa materialet för vattenflaskor. Det går att återvinna vilket gör det miljövänligt. Den största nackdelen är att det är lätt att gå sönder vilket är en risk när du ska ge dig ut på ett äventyr. 

Vi rekommenderar främst rostfritt stål, det är ännu mer slitstarkt och håller mycket längre än plast, däremot går det inte att frysa vattnet inför en dag på stranden. Det påverkar heller inte hälsan negativt på något sätt.

Vilka egenskaper ska vattenflaskan ha?

Det finns en del egenskaper och funktioner som du ska kolla på när du väljer bästa vattenflaska och bör anpassade efter just dina behov.

Hur ska vattenflaskans form se ut?

Det finns olika sorters korkar på marknaden som passar till olika flaskor. Vi på Outdoorportalen rekommenderar främst skruvkork då det håller tätt, men sedan finns det andra korkar som gör det enklare att dricka och exempelvis bara kräver en hand. 

Olika flaskor har olika former, detta gäller även vid öppningen. En större öppning gör det enklare att handdiska, men tål den disk i maskin så kvittar det om det är en liten öppning på vattenflaskan. En stor öppning gör det även lättare att dricka stora mängder men ökar samtidigt risken för att man spiller. Detta är för och nackdelar man får väga mellan de olika funktionerna.

Olika vattenflaskor för olika tillfällen?

Vilka tillfällen kommer du att bära med dig vattenflaskan? Letar du efter en vattenflaska som håller drickan kall extra länge för varmare sommardagar, eller som håller drycken varm under kallare vinterdagar?

Det är viktigt att ta reda på så att flaskan är isolerad bra och håller drycken varm eller kall under den tidsperiod du behöver. Oftast så är flaskor som håller värmen längre konstruerade med dubbelväggar, dessa väger oftast mer men håller drickans temperatur mycket längre. 

Inbyggt filter

En annan funktion som kan vara värd att hålla utkik efter är vattenfilter i din jakt på marknadens bästa vattenflaska. Vissa vattenflaskor har inbyggda filter vilket motverkar bakterier och partikar. 

Hur mycket kostar en vattenflaska?

Alla tillfällen kräver att du förr eller senare fyller på vattennivåerna. När du tränar, promenerar, kör bil eller sitter stilla på jobbet. Att äga en vattenflaska gör även god nytta för miljön då det minskar plastkonsumtionen. 

Det är även en ekonomisk fördel att äga en vattenflaska genom att du handlar dryck mycket mer sällan när du är ivrig att använda din nya fräscha vattenflaska. 

Metallflaskor som vi tidigare förespråkade är oftast lite dyrare men ger oftast mycket högre kvalitet med längre livslängd och bättre funktionalitet vilket gör det värt att lägga dem extra kronorna på detta. De håller längre och är mycket mer skonsam för din hälsa. Glöm inte att välja en isolerad flaska om du tänkt att använda den för både vintern och sommaren. 

Top 3 bästa vattenflaska 2021 – Bäst i test

1: Klean Kanteen Classic SE PRISET HÄR
2: Hydro Flask Standard Mouth Flex BottleSE PRISET HÄR
3: Camelbak Fitness ChillSE PRISET HÄR

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.