Vinterjacka dam bäst i test 2021 – Hitta bästa vinterjacka för damer

Vinterjacka dam bäst i test 2021 – Hitta bästa vinterjacka för damer

Här är de 5 bästa kandidaterna till 2021 bästa vinterjacka dam, från mjuka och mysiga vinterjackor till slitstarka vinterjackor som kan klara av vinterstormar. För att testa dem sida vid sida bär vi dem när vi pendlar, skottar snö, går i vinterstormar och står runt bakluckan efter en lång dag med skidåkning. Vi har dragit på dem över t-shirtar och fleecelager för att testa komforten, och stått stilla under de kallaste timmarna före gryningen för att testa värmen. Bittra vindar nordvindar och vår dusch hjälpte oss att testa väderbeständigheten. Oavsett hur din vinter ser ut har vi ett bra alternativ för dig.

1. Fjällräven – Women’s Nuuk Parka

Fjallraven Nuuk Parka var en snabb favorit bland testarna av vinterjacka för kvinnor. Nuuk är mjuk och smidig, tillräckligt tung för att kännas som en kram och har mycket isolering, och håller oss varma i bittra tider. Den är också vattentät, har en generös huva och en volang i konstpäls som kan vändas ut för att blockera vinden. Den generösa skärningen ger gott om utrymme för att lägga upp flera lager utan att kännas som en överfylld kudde. Vi tycker också att den andas bra. Även när vi arbetade tillräckligt hårt för att svettas förblev våra baslager torra. Och vi är helt förtjusta i fickorna. De är både funktionellt dimensionerade och konstfullt undangömda, vilket ger den en funktionell, avslappnad stil.

Nuuk är tung, vilket vi tycker är ett rättvist byte för hur mycket gott den packar in i varje kilo. Vi älskar dock inte att släpa runt den i en butik, vilket är anledningen till att Arc’teryx Patera konkurrerar ut den i stan. Den avslappnade passformen kan ibland kännas överväldigande, särskilt ärmarna, som är en eller två rullar för långa. Det hindrar också jackan från att kännas smickrande. Även om jackan höll oss torra i våra duschtester, höll ansiktsmaterialet kvar vatten mer än vad vi skulle vilja för våtare vintrar. Om du gillar kramar, att hålla dig varm och torr i snöstormar eller apres tailgates är den här jackan för dig.

Fördelar

 • Varm och vattentät
 • Rymliga och många fickor

Nackdelar

 • Tvåvägs dragkedja
 • Syntetfodrad

2. Canada Goose Expedition Parka – vinterjacka

Canada Goose Expedition Parka vinterjacka dam
2. Canada Goose Expedition Parka – Women’s

Canada Goose ger Expedition Parka en temperaturklassificering för temperaturer på -22 grader och lägre och är ett utmärkt alternativ för vinterjacka dam. Vi testade den på en promenad i en vindstilla i norra Vermont, där det var -20 grader kallt. Den gjorde susen. Det är en varm vinterjacka. Duck-down-isolering, otroligt vattentätt Arctic-tech-tyg och en huva med en riktig pälskrage i coyotepäls arbetar tillsammans för att blockera kall luft och brutala vindar. Med huvan utfälld i vårt duschtest hörde vi knappt ens vattnet. Den är också förvånansvärt lätt att bära, med gott om utrymme i axlarna och två fickor som är gömda inuti isoleringen.

Det är bara sällan man behöver så här mycket skydd, och det väger en hel del. Även om den är förvånansvärt bekväm, särskilt när midjesnöret är fastspänt, känns jackan otymplig. Om du befinner dig i förhållanden som är tillräckligt stökiga för att motivera det kommer du inte att ha något emot det. Det här är jackan för din nästa arktiska expedition.

Fördelar:

 • Håller värmen bäst i test
 • Många fickor

Nackdelar:

 • Lite överflödig 
 • Tung och låg rörlighet

3. Outdoor Research Coze Down Parka

Outdoor Research Coze Parka sveper in 250 gram 700 fyllnadsgrad gåsdun runt dig från huvudet till mitten av låret. De högkvalitativa fjädrarna håller jackan lätt och det smidiga nylonskalet är molnigt mjukt. En isolerad som sträcker sig bortom ditt ansikte i vad Outdoor Research (OR) kallar en dunbaffle-krage hjälper till att hålla vädret i schack.

Den fungerar som en pälskrage för att blockera vind, fast inte lika bra. OR säger att den här jackan har dragkedja upp till näsan. Även om kragen är mycket hög och tillräckligt bred för att du ska kunna stoppa in ansiktet i den, nådde den bara en bit över vår ledande testares haka. Ändå är det den mest bekväma höga kragen i testet, med ett stickat foder och en inre dunbaffle som håller kvar mer värme. Stickade handledsmanschetter och fodrade fickor under dunet håller händerna varma.

Den här jackan är fräsch på ett sätt som mycket fashionabla, eller mycket långa, personer förmodligen kan framstå som elegant. Vår ledande testperson älskar att bära den, trots retningar från några vänner – vänner som inte var lika varma som hon. Vi önskar dock att den skulle ha en snäppning i midjan, vilket skulle ge den en mer smickrande form.

Ännu viktigare är att det skulle hindra frigida temperaturer från att smyga sig upp och in i vår dunkokong. Detta är inget problem när temperaturen ligger runt nollan, men det kan bli ett problem när vädret blir riktigt kallt. Vi håller dig uppdaterad. Om du vill sväva runt utomhus i ett moln och tumma på konventionellt mode, ska du allvarligt överväga Coze.

Fördelar

 • Lätt och varm
 • Väldigt mjuk

Nackdelar

 • Inte så snygg design.

4. Patagonia Tres 3-in-1 Parka – Women’s

Om du vill ha en jacka som kan ta dig från tidig höst till sen vår, är Patagonia Tres 3-in-1 den rätta för dig. De tre jackalternativen håller dig redo för ständigt skiftande förhållanden. Innerjackan är isolerad med 150 gram återvunnet dun med 700 fyllning. Den är vattenavvisande nog för att ta dig ut ur ett duggregn och är ett utmärkt fristående alternativ för klara och kyliga dagar. Det yttre lagret är vattentätt, vindtätt och andningsbart. När du drar ihop de två med blixtlås, vilket tar ungefär en minut, verkar den här jackan ostoppbar. Det är också ett av de mer stilfulla och smickrande alternativen vi testade.

När du kombinerar lagren är Tres tight i axlarna. Om du ofta bär tjocka vintertröjor bör du överväga att öka storleken. Huvan och de yttre handvärmarfickorna är oisolerade. Lyckligtvis är de tillräckligt rymliga för att rymma en mössa och handskar. Huvan är också mycket justerbar, vilket gör att du kan dra ner den tillräckligt mycket för att blockera regn eller snö. Den här jackan är dyr, men du får tre högkvalitativa alternativ för priset av ett, högst två.

Fördelar

 • 3 jackor i 1
 • Varm och välsittande form
 • Skalet är vattentätt och hållbart

Nackdelar

 • Sitter lite tight i axlarna

5. REI Co-op Norseland Insulated Parka

REI Co-op Norseland Parka ger dig en dunkla kläder till ett pris som känns som en stöld. Vinterjackor är en investering, och den här är en rimlig investering. Den känns också välbyggd och kommer sannolikt att hålla länge. De 238 grammen 650-fillpower-dun är lätta och varma i iskallt väder. En fleecefodrad huva, mjuka, djupa fickor och färgglada handledshandtag håller dina extremiteter nöjda.

Den här jackan sitter mitt på låret och sträcker sig längre bakåt för att hålla värmen där du behöver den. En tvåvägsdragkedja framtill och dragkedjor på vardera sidan vid fållen ger dig all den rörlighet du behöver för att springa uppför trappor eller starta en snöbollsattack. Jackan är Bluesign-godkänd, är fylld med ansvarsfullt skördade dun och polyesterfodret är återvunnet.

Den här jackan är varm, men inte det varmaste alternativet i testet. Den har gott om dun, men en kortare fåll, förlängda dragkedjor i sidled, ingen knäppning i midjan och en ytlig huva. Du kommer troligen att behöva varma byxor eller långkalsonger när temperaturen verkligen sjunker. Även om huvan sitter bra och är isolerad i mjuk fleece med hög päls, sträcker den sig inte tillräckligt långt för att hålla kall, torr vintervind eller våta snöflingor borta från ditt ansikte.

Vi önskar också att kragen var rymligare. Du kan stoppa in hakan i dragkedjans övre del, men det är en tight passform. Om du inte gör det gnider blixtlåset. Om du behöver en lätt och varm jacka med en avslappnad stil som inte spränger din budget för vinterutrustning är Norseland ett bra val.

Fördelar

 • Billig
 • Varm och bekväm

Nackdelar

 • Inte lika slitstark som resterande
 • Inte vattentät

Att tänka på när du köper bästa vinterjackan 

Vilket material ska en vinterjacka ha?

Det första du ska fråga dig själv när det är dags att välja en vinterjacka för män, en vinterjacka för kvinnor eller till och med en varm jacka för barn är vilken typ av isolering jackan är fylld med. Å ena sidan är dun en kraft att räkna med när det gäller värme. Den är tillverkad av ultralätta och komprimerbara material som kan tillfredsställa även den kräsnaste människans behov av behaglig värme. Å andra sidan förlorar dunet sin puffighet och därmed sina termiska egenskaper när det blir blött. Om dunet har fått en DWR-behandling (Durable Water Repellent) ökar dock dess motståndskraft mot fukt och regn.

Bredvid dun finns syntetisk fyllning. Syntetiska material, som är utformade för att kopiera dunets termiska egenskaper, har fördelen att de är mycket effektiva – även när de är våta – och de är också snabbtorkande. På grund av deras höga andningsförmåga, vattenresistens och komfort är vinterjackor med syntetisk fyllning det naturliga valet för de flesta sportentusiaster.

Eftersom dessa två typer av vinterjackor har var och en sina egna tydliga egenskaper kan du läsa mer om deras egenskaper och hur du underhåller dem på ett bra sätt, oavsett om du väljer en dunjacka eller en syntetisk jacka.

Vilka aktiviteter passar min vinterjacka för?

Det är viktigt att ställa dig själv rätt frågor för att kunna välja den perfekta vinterjackan, eftersom det sätt som du kommer att använda den på är en extremt viktig faktor att ta hänsyn till. Hur intensiva kommer dina utomhusaktiviteter att vara? Kommer du att utöva en sport som kräver mycket energi och uthållighet där du kommer att svettas och bli varm, eller kommer du att vara mer statisk och lugn i det du har planerat?

Vinterjacka-modeller som används för skiktning är den optimala lösningen för sportälskare, eftersom de gör det möjligt för dig att utföra vilken aktivitet som helst utan att bli för varm eller för kall. Det är det berömda lökprincipen: det är bara att lägga till eller ta bort ett lager för att uppnå maximal komfort. När du lägger lager på lager bör du börja med ett baslager som andas riktigt bra. Lägg sedan till ett mellanlager – antingen dun eller syntet – och slutligen ett tyg med Gore-Tex-membran, som gör ditt tyg både vind- och vattentätt. Vissa vinterjackor innehåller både mellanskiktet och skalet. Annars kan du köpa allting separat.

Vilka fler egenskaper ska min vinterjacka ha?

Personer som letar efter vinterjackor för kvinnor föredrar i allmänhet lätta, mångsidiga modeller, i vilka de kan utföra en mängd olika aktiviteter, från längdskidåkning till skidåkning och bergsklättring… eller till och med ta en promenad genom stan på en söndag. Bland några av de mest populära egenskaperna kan nämnas den ständigt populära ”tumhålsärmen” – en favorit bland skidåkare – och blixtlås under armarna, som ger bättre lufttillförsel, som också bör övervägas. En annan liten ”extra” funktion skulle vara en avtagbar huva, varav vissa också är justerbara för optimal komfort och stil.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.