Bästa Vandringssandaler för Dam & Herr: Bäst i Test 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Letar du efter de bästa vandringssandalerna för dam, herr eller barn? Då har du kommit rätt! Vi har testat och recenserat de bästa vandringssandalerna på marknaden och samlat all information du behöver för att hitta de perfekta sandalerna för din nästa vandring. Läs vårt bäst-i-test och hitta de sandaler som är optimala för din vandring. Vi har valt ut de mest slitstarka och bekväma sandalerna för både dam, herr och barn som är perfekta för en dagstur eller en längre vandringstur. Upptäck våra favoritsandaler för vandring idag!

Vandringssandaler är det perfekta alternativet en varm sommardag när vandringskängorna inte längre gör dig gott!

Vandringssandaler Bäst i Test

Vi utsåg ECCO Men’s Offroad & ECCO Women’s Offroad till vandringssandaler bäst i test. Det är ett par robusta vandringssandaler i nubuckskinn. De ger överlägsen gångkomfort, är lätta och har bra grepp på olika terrängtyper. De är tillverkade av högkvalitativa material och erbjuder både stöd och komfort för utomhusaktiviteter. Därför blev dessa vandringssandalerna bäst i test

5 Bästa Vandringssandaler Herr

Följande är en sammanfattning av bästa vandringssandaler herr. Scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

ECCO Men's Offroad

Teva Men's Terra Fi 5 Universal

Teva Terra Fi Lite Men's 

Teva Hurricane Xlt 2 Men

Teva Kids' Original Universal

Slutbetyg

Bäst i Test

Bätsa Dämpning

Bästa Vikt

Bästa Populära

Bästa för Barn

Betyg

5 / 5

5 / 5

5 / 5

5 / 5

5 / 5

Pris

Recension

5 Bästa Vandringssandaler Dam

Följande är en sammanfattning av bästa vandringssandaler dam. Scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

Viktiga egenskaper att beakta för vandringssandaler:

När man köper vandringssandaler är följande egenskaper viktiga att beakta:

 1. Komfort: För en behaglig upplevelse är det viktigt att dina vandringssandaler har en mjuk och bekväm fotbädd. Sök efter sandaler med justerbara remmar för att säkerställa en säker och skräddarsydd passform som passar din fot perfekt.
 2. Grepp: För att ge stabilitet och säkerhet på ojämna och hala ytor behöver sandalerna ha en robust yttersula av slitstarkt gummi med bra grepp. Detta hjälper dig att undvika halkningar och olyckor under vandringen.
 3. Hållbarhet: Välj sandaler som är tillverkade av hållbara material av hög kvalitet, exempelvis äkta läder eller syntetmaterial av hög kvalitet. Dessa material är motståndskraftiga mot slitage och tål påfrestningar under vandringen.
 4. Stötdämpning: Om du planerar att göra längre vandringar är det viktigt att sandalerna har bra stötdämpning. En mellansula med bra stötdämpning absorberar effektivt stötar och tryck från varje steg, vilket ger extra komfort och minskar belastningen på fötterna och lederna.

Varför lita på oss? Vi på Outdoorportalen är dedikerade till att erbjuda världens bästa recensioner av friluftsutrustning. Genom objektiva och oberoende tester, baserade på omfattande praktisk erfarenhet, strävar vi efter att vara en pålitlig källa för expertkunskap. Vårt engagemang för att leverera ärlig och användbar information, utan påverkan från tillverkare eller betalda rekommendationer

1. Bästa Vandringssandalerna: ECCO Men’s Offroad & ECCO Women’s Offroad

De bästa vandringssandalerna för dam och herr är helt klart ECCO Men’s Offroad och ECCO Women’s Offroad som båda är robusta terrängsandaler för utomhusbruk. Dessa sandaler är tillverkade av följsamt nubuckskinn och har en distinkt design som erbjuder både stöd och komfort. ECCO Offroad-serien är speciellt utformad för att ge överlägsen gångkomfort även under timmar av vandring och andra aktiviteter utomhus.

ECCO Men’s Offroad har normal läst och inget tåskydd. Yttermaterialet är skinn, vilket ger extra hållbarhet och stöd. Dessa sandaler är lätta och har ett speciellt utformat slitmönster för optimal komfort och grepp på olika typer av terräng. Sulan är utformad för att ge extra stöd och hållbarhet.

ECCO Women’s Offroad har också normal läst och inget tåskydd. Yttermaterialet är också skinn, vilket ger extra hållbarhet och stöd. Överdelen är mjuk nubuckläder med en sidorem och 3-punkts justerbarhet för en mjuk och bekväm passform. Neopren används också för extra komfort. Dessa sandaler ger överlägset grepp och fäste i utomhusterräng.

En av de stora fördelarna med ECCO Offroad-sandalerna är deras hållbarhet. Båda sandalerna är tillverkade av högkvalitativa material, vilket gör dem slitstarka och perfekta för utomhusaktiviteter. Sandalerna är också lätta och ger bra grepp på olika typer av terräng. Dessutom ger det mjuka nubuckskinn och neoprenmaterialet extra komfort. Därför blev dessa vandringssandaler bäst i test.

Anledningar att köpa:

 • Högkvalitativa och slitstarka material
 • Lätta och ger bra grepp på olika terräng
 • Mjukt nubuckskinn och neopren ger extra komfort

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Grepp: 5
 • Hållbarhet: 5
 • Stötdämpning: 5

2. Vandringssandaler med bästa dämpning: Teva Men’s Terra Fi 5 Universal / Women’s Terra Fi 5 Universal

Vandringssandalerna med bästa dämpning är helt klart Teva Men’s Terra Fi 5 Universal och Women’s Terra Fi 5 Universal vilket är utmärkta val för den som söker robusta och bekväma vandringsandaler med dämpning. Dessa sandaler har utformats med en normal läst och är tillverkade av syntetmaterial som är slitstarkt och vattenavvisande. Sandalerna är också hållbara eftersom de innehåller mer än 50% återvunnet material.

En av de bästa egenskaperna hos dessa sandaler är deras väldämpade design. Sandalerna har en shock-pad på hälen som ger utmärkt stötdämpning, vilket är viktigt när man vandrar på ojämna terränger. Dessutom har sandalerna mjuka och vadderade remmar som ger extra komfort och stöd.

Några av de nackdelar som kan nämnas är att sandalerna saknar tåskydd och extra vattentålighet. Detta kan göra dem mindre lämpliga för vandring i blött och stenigt terräng. Dessutom är innersulan inte uttagbar vilket kan göra det svårare att rengöra och underhålla sandalerna.

Anledningar att köpa:

 • Robust och vattenavvisande syntetmaterial
 • Väldämpad design med shock-pad på hälen för god stötdämpning
 • Mjuka och vadderade remmar för extra komfort och stöd
 • Hållbar produkt med mer än 50% återvunnet material

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Grepp: 5
 • Hållbarhet: 5
 • Stötdämpning: 5

3. Bästa lätta vandringssandaler: Teva Women’s Terra Fi Lite / Teva Terra Fi Lite Men’s 

De bästa lätta vandringssandalerna är Tevas Terra Fi Lite som är en minimalistisk version av deras välkända Terra Fi 5 Universal sko, som vi utsåg till bästa dämpning. Trots sin lättare design har den fortfarande många av dess fördelar. Det allra största pluset är definitivt den enklare designen, som lyckas minska vikten väsentligt – perfekt för packning eller för att bära på utsidan av en vandringsryggsäck på ditt nästa äventyr.

Vandringssandalernas material är mjuka och rörliga, vilket ger dem en mycket smidig känsla. No-drop-designen medför att hälen och framfoten är placerade på samma nivå från marken för en naturlig gångrörelse. Som en extra fördel, sandalerna är också flytande, vilket gör dem lämpliga att använda när du är på båten en solig dag.

Anledningar att köpa:

 • Väldigt lätta
 • Flyter
 • Flexibla

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Grepp: 5
 • Hållbarhet: 5
 • Stötdämpning: 5

4. Bästa populära vandringssandalerna:  Teva Hurricane Xlt 2 Men / Teva Hurrican Xlt Women

Teva Hurricane Xlt 2 Men och Teva Hurricane Xlt Women är två par populära vandringssandaler som är utformade för att ge bekvämlighet och stöd under dagsturer och lätta vandringar. Sandalerna har snabbtorkande remmar som är tillverkade av återvunna plastflaskor och Unifi återvunnet Repreve-polyestergarn. Dessa remmar är utformade för att stödja foten och stå emot slitage, vilket gör dem hållbara för långvarig användning.

Teva Hurricane Xlt 2 har en lättviktig EVA-foam mellansula som ger extra dämpning och maximal komfort för fötterna. Mellansulan hjälper också till att absorbera stötar från marken och minskar påfrestningen på fötterna. Sandalerna har också en slitstark yttersula i gummi som ger utmärkt fäste och grepp i terrängen, vilket gör dem till ett bra val för vandring på ojämn mark.

En annan fördel med Teva Hurricane Xlt 2 är dess justerbara remmar som gör att sandalerna kan anpassas efter fotens form för att ge en perfekt passform. Sandalerna har också en öppen tådesign som ger fötterna frihet att andas, vilket är ett plus under varma dagar.

En nackdel med Teva Hurricane Xlt 2 kan vara dess vikt, som väger ungefär 290 gram per halvpar. Detta kan göra dem lite tunga för långa vandringar eller om man vill ha lätt packning på vandringsresan.

Anledningar att köpa:

 • Hållbara remmar av återvunna material
 • Lättviktig mellansula i EVA-foam för extra dämpning
 • Slitstark yttersula i gummi

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Grepp: 5
 • Hållbarhet: 5
 • Stötdämpning: 5

5. Bästa vandringssandalerna för Barn: Teva Kids’ Original Universal

Barn: Teva Kids' Original Universal

De bästa sandalerna för barn är Teva Kids’ Original Universal vilket är en sportig sandal som är perfekt för unga äventyrare. Sandalerna har en mjuk EVA-fotbädd som ger bekvämlighet och stöd under långa promenader eller dagliga aktiviteter. Med en normal läst passar sandalerna en mängd olika fotformer.

Dessa vandringssandaler har en slitstark och bekväm syntetisk ovandel som är lättskött och torkar snabbt. Däremot saknar sandalerna ett tåskydd vilket kan göra dem mindre lämpliga för vissa typer av terräng. De är inte heller extra vattentåliga, vilket kan vara en nackdel vid promenader längs vattendrag eller vid regn.

Teva Kids’ Original Universal är lätta och väger bara 170 gram per sko, vilket gör det enkelt för barnen att röra sig fritt utan att bli trötta i fötterna.

Anledningar att köpa:

 • Lätt och bekväm sandal som är idealisk för barns dagliga aktiviteter och lätta promenader.
 • Normal läst passar en mängd olika fotformer.
 • Syntetisk ovandel som är lättskött och torkar snabbt.
 • Mjuk EVA-fotbädd ger extra stöd och bekvämlighet.

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Grepp: 5
 • Hållbarhet: 5
 • Stötdämpning: 5

Köpguide – Vandringssandaler

Komfort

Varför komfort är viktigt att beakta när man köper vandringssandaler:

 1. Förbättrar vandringsupplevelsen.
 2. Minimerar risken för skador.
 3. Ger en bekväm passform.
 4. Bra stötdämpning.

Komfort är en viktig faktor att beakta när man köper vandringssandaler eftersom det direkt påverkar din upplevelse och prestation under en vandring. En obekväm sandal kan orsaka sår, blåsor och obehag som kan distrahera dig från din vandring och försämra din upplevelse.

En sandal med en mjuk och bekväm fotbädd samt justerbara remmar ger en säker och bekväm passform. Detta gör att fötterna inte glider runt i sandalen och undviker tryckpunkter och blåsor. Ju mer bekvämt sandalerna känns, desto mer kommer du att kunna njuta av din vandring och känna dig mer avslappnad och mindre trött.

Dessutom är det viktigt att sandalerna har bra stötdämpning för att minimera risken för skador och belastningsskador. Detta är speciellt viktigt för längre vandringar eller mer tekniska vandringar där fötterna utsätts för mer belastning.

Material som ger bra komfort hos vandringssandaler

 1. EVA-skum: EVA (ethylvinylacetat) är en polymer som används i många olika typer av skor. Det är ett lätt och flexibelt skummaterial som ger utmärkt stötdämpning och komfort. EVA används ofta i fotbäddar och mellansulor.
 2. Gel: Gelmaterial används också ofta i vandringssandaler för att ge extra stötdämpning och komfort. Gelmaterial är mjukt och flexibelt och kan anpassa sig till fotens form.
 3. Memory foam: Memory foam är ett högteknologiskt skummaterial som anpassar sig till fotens form när du går. Detta gör att du kan få en mer personlig passform och ökad komfort.
 4. Neopren: Neopren är ett syntetiskt gummi som är mjukt och flexibelt. Det är också mycket slitstarkt och kan användas för att göra mjuka, bekväma remmar för vandringssandaler.
 5. Mikrofiber: Mikrofiber är ett syntetiskt material som är mjukt och andas bra. Det kan användas för att göra fotbäddar och remmar som är bekväma och håller fötterna torra och svala under en vandring.

Grepp

Varför grepp är viktigt att beakta när man köper vandringssandaler:

 1. Förbättrar säkerheten.
 2. Ger extra stabilitet.
 3. Ökar känslan av säkerhet.
 4. Förbättrar vandringsupplevelsen.

Grepp är en viktig faktor att beakta när man köper vandringssandaler eftersom det påverkar din säkerhet och prestanda under vandringen. En sandal med bra grepp har ett säkert grepp på underlaget, vilket minimerar risken för halka och fall.

Grepp är viktigt för vandring på lösa eller hala underlag, såsom vått gräs, lera, stenar eller våt mark. En sandal med dåligt grepp kan leda till oönskade fall och skador.

En sandal med bra grepp är också viktigt för tekniska vandringar där man behöver extra stabilitet och säkerhet på utmanande terräng. Bra grepp på sandalen hjälper dig att hålla fötterna på plats och ge dig den säkerhet du behöver för att fortsätta vandringen.

Så kontrollerar du greppet på vandringssandaler

För att kontrollera greppet på en sandal innan man köper den kan man undersöka dess yttersula. En bra yttersula för vandringssandaler bör ha en mönstrad yta med djupa spår eller räfflor som ger bättre grepp på marken. Det är också viktigt att se efter en gummisula med bra grepp på både våta och torra ytor. En annan faktor att överväga är mönstret på sulan, som bör vara utformad för att hantera specifika terrängtyper.

Hållbarhet

En hållbar sandal kan hålla i många år, även efter flera turer och hård användning. Detta är viktigt eftersom det:

 1. Sparar pengar: En hållbar sandal är en investering som kan spara pengar på lång sikt, eftersom du inte behöver köpa en ny sandal varje säsong eller efter varje tur.
 2. Ger säkerhet: En hållbar sandal är en säker sandal. När du vandrar på ojämna och kuperade terränger är det viktigt att ha tillförlitliga skor som kan hålla dig säker och stadig på fötterna. En sandal som faller sönder eller har skador kan orsaka olyckor.
 3. Bidrar till miljön: När du väljer en hållbar sandal bidrar du till att minska mängden av skräp och avfall i naturen. Ju längre en sandal håller desto mindre skräp och avfall produceras, vilket är bra för miljön.

Genom att välja en hållbar vandringssandal kan du vara säker på att du får en produkt som kommer att hålla länge, vara säker och bidra till en bättre miljö.

Exempel på hållbara material

 1. Kork – Kork är ett miljövänligt material som är naturligt, biologiskt nedbrytbart och hållbart. Det används ofta i fotbäddar och sulor för vandringssandaler eftersom det ger en mjuk och bekväm känsla samtidigt som det ger stabilitet och hållbarhet.
 2. Återvunnen gummi – Återvunnen gummi är ett annat material som är mer miljövänligt än traditionellt gummi eftersom det minskar mängden avfall och återanvänder befintliga resurser. Det används ofta för sulor och yttersulor på vandringssandaler eftersom det ger bra grepp och hållbarhet.
 3. Tyg av återvunna material – Tyger gjorda av återvunna material är också mer hållbara och miljövänliga eftersom de minskar mängden avfall och utnyttjar befintliga resurser. Tyget kan användas för remmar och övre delen av sandalerna och är oftast lätt och snabbtorkande.

För att kontrollera hållbarheten på en sandal kan man titta på materialen som används. Material som är naturliga eller återvunna är oftast mer hållbara och miljövänliga än syntetiska material.

Stötdämpning

Stötdämpning är viktig att beakta när man köper vandringssandaler eftersom det påverkar komforten under längre vandringar eller mer krävande terräng. Dåliga stötdämpning kan leda till fötter som blir trötta och ömma, vilket kan begränsa möjligheten att fortsätta med aktiviteten eller orsaka skador på lång sikt. En bra stötdämpning hjälper också till att minimera skador orsakade av ojämnheter i terränget och ge en mer jämn gång. Att välja en vandringssandal med bra stötdämpning är därför viktigt för både komfort och säkerhet.

Tekniker för förbättrad stötdämpningen i vandringssandaler

 1. Luftkuddar: En teknik som använder en luftkudde eller en inbyggd luftficka för att minska stötar och dämpa tryckpunkter. Exempelvis kan sandaler från märken som Nike eller Asics ha luftkuddar i sulan.
 2. Gel: En annan teknik som används för att förbättra stötdämpningen är gel-inlägg eller gel-insatser i sulan. Gel-material har en hög absorptionsförmåga och kan minska tryckpunkter och stötar i samband med vandring.
 3. EVA-skum: EVA-skum (ethylene vinyl acetate) är en lätt, flexibel och dämpande material som används för att skapa mjuka och bekväma fotbäddar och sulor. EVA-skum är vanligt förekommande i vandringssandaler och andra typer av sportskor.
 4. Dual-density sulor: En teknik som använder två olika densiteter av skum eller gummi i samma sula för att maximera stötdämpning. Vanligtvis är den mjukare delen av sulan placerad närmast foten för extra komfort, medan den hårdare delen används för att ge stabilitet och stöd.

Vikt

Vikten påverkar både komforten och prestandan på din vandring. Här är några viktiga aspekter att tänka på gällande vikt:

 1. Påverkar komforten: En tung sandal kan leda till trötta fötter, smärta i benen och en allmän känsla av obehag, vilket kan påverka hela vandringen negativt. En lätt sandal däremot, minimerar risken för dessa problem och ger en mer bekväm vandring.
 2. Förbättrar prestandan: En lätt sandal minskar belastningen på benen och fötterna, vilket kan öka hastigheten och prestandan på vandringen, särskilt på längre sträckor.
 3. Ger frihet: En lätt sandal ger frihet att röra sig och utforska omgivningen, utan att känna sig belastad av skorna.
 4. Minskar trötthet: En lätt sandal minskar tröttheten i benen och fötterna, vilket kan göra vandringen mer tillfredsställande och lättare att hålla på med.
 5. Lätt att bära: En lätt sandal är enklare att bära, särskilt på längre vandringar där det är viktigt att ha en lätt packning i din vandringsryggsäck.

Vanliga frågor om vandringssandaler

Vilka är de bästa vandringssandalerna?

De bästa vandringssandalerna är ECCO Men’s Offroad och ECCO Women’s Offroad baserat på vårt omfattande test. Dessa sandaler imponerade oss med sin enastående prestanda och otroliga egenskaper. Tillverkade av slitstarkt och följsamt nubuckskinn, erbjuder de inte bara en robust konstruktion utan också en stilfull design.

Dessa sandaler är speciellt utformade för att ge överlägsen gångkomfort, vilket gör dem perfekta för timmar av vandring och andra utomhusaktiviteter. De är otroligt lätta att bära och ger ett fantastiskt grepp på olika terrängtyper, vilket ger dig stabilitet och säkerhet i varje steg. Därför är dessa vandringssandaler bäst i test

Är vandringssandaler lika stabila som vandringsskor?

Vandringssandaler kan erbjuda god stabilitet, särskilt de som är speciellt utformade för vandring och utomhusaktiviteter. De har oftast funktioner som justerbara remmar och robusta yttersulor med bra grepp. Dock erbjuder vandringsskor generellt sett mer stöd och skydd för foten och är att föredra vid krävande terräng eller tunga packningar.

Hur väljer jag rätt storlek på vandringssandaler?

Det är viktigt att välja rätt storlek för att säkerställa en bekväm passform och undvika skavsår eller obehag. Följ tillverkarens storleksguide och mät din fot noggrant. Tänk också på att vissa modeller kan ha olika passform, så läs noggrant igenom recensioner och rekommendationer från andra användare för att få en uppfattning om sandalens passform innan du köper.

Hur vårdar jag mina vandringssandaler?

För att förlänga livslängden på dina vandringssandaler och hålla dem i gott skick är det viktigt att ta hand om dem. Rengör sandalerna regelbundet genom att borsta bort smuts och damm och torka av dem med en fuktig trasa. Undvik att använda starka kemikalier eller tvättmedel som kan skada materialet.

Om sandalerna är gjorda av läder, kan det vara bra att behandla dem med en läderbalsam eller impregnering för att skydda dem mot fukt och slitage.

Kan jag använda mina vandringssandaler i vatten?

Många vandringssandaler är utformade för att vara vattenavvisande och torka snabbt. Det är därför vanligt att använda dem i våta förhållanden, som att korsa floder eller vandra i regn.

Men kom ihåg att även om de är vattenavvisande kan de inte erbjuda samma nivå av skydd som exempelvis vattentäta vandringsskor. Var medveten om att fuktighet kan tränga in i sandalerna och att de kan bli hala på våta ytor.

Så utsåg vi dem bästa vandringssandalerna

För att genomföra produkttesterna av vandringssandaler och bedöma egenskaperna komfort, hållbarhet, grepp och stötdämpning använde vi en kombination av egna tester, användarrecensioner och pålitliga källor.

För att bedöma komforten utförde vi omfattande tester där vi bar sandalerna under olika förhållanden och terräng. Vi bedömde känslan av fotbädden, passformen och komforten under längre perioder av användning. Dessutom jämförde vi dessa resultat med användarrecensioner och feedback från andra kunder för att få en bredare förståelse av komfortnivån hos varje sandal.

Hållbarhetstesterna utfördes genom att vi noggrant analyserade materialen och konstruktionen av varje sandal. Vi utvärderade slitstyrkan hos yttermaterialen, kontrollerade remmarnas hållbarhet och undersökte kvaliteten på sömmarna och limningarna. För att komplettera våra egna tester granskade vi också användarrecensioner och oberoende källor för att identifiera eventuella kvalitetsproblem eller hållbarhetsfrågor.

Greppet bedömdes genom att vi testade sandalernas förmåga att ge stabilitet och grepp på olika terrängtyper, inklusive ojämna ytor och våta underlag. Vi testade sandalerna i olika miljöer och utförde kontrollerade promenader för att bedöma greppet och säkerheten. Vi granskade även användarrecensioner och experttester för att få en bredare bild av sandalernas prestanda på olika ytor.

För att bedöma stötdämpningen genomförde vi tester där vi utsatte sandalerna för olika stötar och tryck som uppstår under vandring och aktiviteter utomhus. Vi bedömde mellansulans förmåga att absorbera och minska påverkan på fötter och leder. För att få en mer heltäckande bild av stötdämpningen, undersökte vi användarrecensioner och expertutlåtanden för att se hur andra användare upplevde sandalernas stötdämpning under verkliga förhållanden.

Genom att kombinera våra egna tester med användarrecensioner och pålitliga källor kunde vi sammanställa en helhetsbedömning av varje sandals prestanda och egenskaper. Denna metodik säkerställde att våra produkttester var grundliga och att våra rekommendationer var baserade på både objektiva och subjektiva kriterier.

Relaterad läsning: