Löpartights Herr Bäst i Test 2024: Bästa Löpartights för Herr

Är du ute efter de bästa löpartightsen för herrar? Då har du hamnat på rätt plats! Vi har noggrant granskat och testat de mest populära alternativen på marknaden för att hjälpa dig hitta de perfekta löpartightsen. Oavsett om du är ute efter löpartights för att förbättra din prestation, korta löpartights för extra flexibilitet, eller fodrade löpartights för kyligare träningspass, har vi täckt dig.

För att få reda på vilka löpartights som presterade bäst och uppfyllde våra höga standarder, läs vidare. Vi har betygsatt och recenserat de bästa alternativen på marknaden och utsett de löpartights för herr som är bäst i test.

Så sluta leta och låt oss guida dig till de perfekta löpartightsen som kommer att ta din löpning till nästa nivå!

Löpartights Herr Bäst i test

2XU Light Speed Compression Tights utmärker sig som de bästa löpartightsen för herrar tack vare Muscle Containment Stamping (MCS)-strukturpaneler som avlastar muskelspänning och främjar en smidig löpning. Deras lätta och flexibla PWX-tyg ger optimalt stöd utan att kompromissa med rörelsefrihet. Kraftfull graduerad kompression förbättrar blodcirkulationen och snabbar upp återhämtningen. Med ett justerbart midjeband och praktiska fickor är de perfekta för långdistanslöpare.

Varför lita på oss? Vi på Outdoorportalen är dedikerade till att erbjuda världens bästa recensioner av friluftsutrustning. Genom objektiva och oberoende tester, baserade på omfattande praktisk erfarenhet, strävar vi efter att vara en pålitlig källa för expertkunskap. Vårt engagemang för att leverera ärlig och användbar information, utan påverkan från tillverkare eller betalda rekommendationer

5 Bästa Löpartights för Herr

Bäst i Test

2XU Light Speed Compression Tights

5/5

Bästa korta

2XU Core Compression 3/4 Tights

5/5

Bästa fodrade

2XU Ignition Shield Compression Tights

5/5

Bästa med ficka

Craft Men’s Adv Essence Intense Zip Tights

5/5

Populärt val

The North Face Men's Running Tights

5/5

1. Löpartights Herr Bäst i Test: 2XU Light Speed Compression Tights

2XU Light Speed Compression Tights löpartights herr

2XU Light Speed Compression Tights är ett par imponerande löpartights specifikt för manliga löpare. Med sin innovativa teknik för muskelkontainment, Muscle Containment Stamping (MCS), har dessa tights noggrant utvecklats för att möta de unika krav som löpning ställer på dina ben. Låt oss granska detaljerna som gör dessa tights till något alldeles speciellt inom herrlöpning.

Den mest framträdande funktionen hos dessa tights är utan tvekan Muscle Containment Stamping (MCS)-strukturpanelerna. Dessa paneler fördelar strategiskt belastningen på dina lår och lindrar därmed muskelspänning under löpningen. Detta är en game-changer för de som vill minska belastningen på knän och vaderna, vilket skapar en jämnare och mer bekväm löpning.

Tillverkade i kraftfull men ändå lätt PWX-tyg med cirkulär stickning och 360-graders stretch minskar dessa tights effektivt muskelvibrationer och risken för skador, samtidigt som de bibehåller flexibiliteten. Det är den perfekta balansen mellan stöd och rörelsefrihet, nödvändig för optimal idrottsprestation.

Tightsen erbjuder kraftfull graduerad kompression, vilket förbättrar blodcirkulationen till dina muskler. Detta inte bara ökar prestationen utan minimerar också risken för skador och accelererar återhämtningen efter träningen – en klar fördel för vilken seriös löpare som helst.

Det justerbara midjebandet säkerställer en anpassningsbar och säker passform, vilket låter dig fokusera på din löpning utan avbrott. Dessutom har tightsen tre bakfickor som ger bekväm förvaring för din telefon, kort, nycklar och energigeler, vilket gör dem till ett utmärkt val för långdistanslöpare.

Det fuktavvisande och högkvalitativa tyget håller din hud sval och torr under hela din träning, även under intensiva löpningar. Denna funktion är särskilt uppskattad under varma och svettiga träningspass.

Säkerhet är avgörande under dåliga ljusförhållanden, och de reflexlogotyper som finns på låret och vaden på dessa tights ökar din synlighet och ger 360-graders säkerhet.

Dessa löpartights passar för

2XU Light Speed Compression Tights för herrar är ett förstklassigt val för dedikerade löpare. Kombinationen av Muscle Containment Stamping, graduerad kompression och genomtänkta designfunktioner gör dessa tights till något extra. Även om de kan vara något dyrare än andra alternativ på marknaden, överträffar fördelarna i form av prestanda och komfort i hög grad kostnaden och gör dem till en väl värd investering för alla som söker det bästa inom herrlöpartights.

Fördelar:

 • Effektiv teknik för muskelkontainment (MCS) för minskad muskelfatigue.
 • Lätt men kraftfullt PWX-tyg för optimalt stöd och flexibilitet.
 • Graduerad kompression förbättrar cirkulation, prestation och återhämtning.
 • Praktiskt midjeband och flera fickor för förvaring.
 • Snabbtorkande tyg håller dig bekväm.
 • Reflexlogotyper för ökad synlighet under löpning i mörker.

Nackdelar:

 • Priset kan vara högre än för vissa andra alternativ.
 • Begränsade färgval tillgängliga.

Produktbetyg:

5.0

 • Material och Hållbarhet: 5
 • Passform och Komfort: 5
 • Funktionalitet: 5

2. Bästa Korta Löpartights För Herr: 2XU Core Compression 3/4 Tights

2XU Core Compression 3/4 Tights herr

2XU Core Compression 3/4 Tights är de ultimata korta löpartightsen för herrar. Med fokus på att erbjuda den perfekta balansen mellan kompression och komfort, är dessa tights ett oumbärligt tillskott i varje löpares garderob. Låt oss granska vad som gör dem till de bästa korta löpartightsen för män.

Dessa tights är konstruerade med ett kraftfullt och ändå lätt PWX-tyg med cirkulär stickning och 360 graders stretch. Detta ger en måttlig kompression som är idealisk för korta löprundor och högintensiv träning. De är lätta nog för att inte tynga ner dig, samtidigt som de ger tillräckligt med stöd för att minska muskelvibrationer och skaderisken.

De har en praktisk dragskolinning som låter dig anpassa passformen precis efter dina preferenser. Detta ger den perfekta balansen mellan bekvämlighet och säkerhet, oavsett hur intensiv din träning är.

Tillverkade med högkvalitativt fukttransporterande garn, håller dessa tights din hud sval och torr under hela löprundan. Du kommer att uppskatta denna egenskap, särskilt när du pressar dig själv till det yttersta.

Dessa löpartights passar för

2XU Core Compression 3/4 Tights är det optimala valet för korta löprundor och högintensiv träning för herrar. Deras lätta konstruktion, måttliga kompression och justerbara passform gör dem till de bästa korta löpartightsen du kan investera i. Om du prioriterar komfort och prestanda under dina löprundor kommer dessa tights att leverera precis vad du behöver.

Fördelar:

 • Lättviktigt och måttligt kompressionsstöd.
 • Justerbar dragskolinning för en perfekt passform.
 • Snabbtorkande material håller dig bekväm under löpningen.
 • Perfekt för korta löprundor och högintensiv träning.
 • Signatur X-logotyp på låret ger en snygg touch.
 • Flatlock-sömmar minimerar skav och irritation.

Nackdelar:

 • Måttlig kompression kan vara otillräcklig för de som behöver maximalt stöd.
 • 3/4 längd kan vara en personlig preferens och kanske inte passa alla löpare.

Produktbetyg:

5.0

 • Material och Hållbarhet: 5
 • Passform och Komfort: 5
 • Funktionalitet: 5

3. Bästa Fodrade Löpartights Herr: 2XU Ignition Shield Compression Tights

2XU Ignition Shield Compression Tights herr

2XU Ignition Shield Compression Tights är utan tvekan de bästa fodrade löpartightsen för herrar som är redo att möta utmaningarna i kallt väder. Dessa tights är utformade med en imponerande kombination av vattentäta stretchpaneler och flexibla PWX Thermal-paneler, vilket gör dem till ett oumbärligt plagg för alla löpare som inte vill kompromissa med sin träning i kalla och krävande förhållanden. Låt oss granska vad som gör dessa tights så unika och imponerande.

En av de mest imponerande egenskaperna hos Ignition Shield Compression Tights är deras avancerade 20k/20k vattentäta paneler i stretchmembran. Dessa paneler täcker överbenen och skyddar mot regn och skurar, vilket ger dig friheten att fortsätta din löpträning oavsett väderförhållandena. Samtidigt erbjuder det mjukt borstade PWX Thermal-tyget på underbenen en fantastisk förmåga att skapa små luftfickor som fångar upp och behåller kroppsvärmen, håller dig varm och bekväm under hela löprundan.

Tightsen är tillverkade av det kraftfulla, men lätta PWX-tyget med cirkulär stickning och 360 graders stretch. Detta minskar muskelvibrationer och skaderisken, samtidigt som det bibehåller flexibiliteten som är avgörande för optimal sportprestation.

De erbjuder en måttlig graderad kompression som ökar blodflödet till musklerna, vilket inte bara förbättrar din prestation utan också minskar risken för skador och främjar en snabbare återhämtning efter träningen.

Tightsen har en dragskolinning som ger en säker passform och en praktisk bakficka med dragkedja för säker förvaring av telefonen, nycklar och kort.

Det slitstarka, fuktabsorberande garnet håller din hud sval och torr. Dessutom finns det reflekterande X-logotyper på låret och vadmuskeln för ökad synlighet i mörka förhållanden.

Dessa löpartights passar för

2XU Ignition Shield Compression Tights erbjuder de bästa egenskaperna för den som tränar i kallt väder. Deras unika kombination av vattentäthet, kompression och isolering gör dem till en oslagbar följeslagare för alla herrar som inte låter väderförhållandena hindra dem från att njuta av sin löpning. Med dessa tights kan du fortsätta pressa dina gränser även när temperaturen sjunker.

Fördelar:

 • Vattentäta paneler på överbenen skyddar mot regn och skurar.
 • Mjukt borstat PWX Thermal-tyg behåller kroppsvärmen.
 • Måttlig kompression för förbättrat blodflöde och prestation.
 • Dragskolinning ger en säker passform.
 • Bakficka med dragkedja för säker förvaring.
 • Reflekterande X-logotyper ökar säkerheten i mörker.

Nackdelar:

 • Kan vara överdrivet varma för mildare väderförhållanden.
 • Priset kan vara högre än för tights utan lika många funktioner.

Produktbetyg:

5.0

 • Material och Hållbarhet: 5
 • Passform och Komfort: 5
 • Funktionalitet: 5

4. Bästa Löpartights för Herr med Ficka: Craft Men’s Adv Essence Intense Zip Tights

Craft Men’s Adv Essence Intense Zip Tights herr

Craft Men’s Adv Essence Intense Zip Tights är en av de mest imponerande löpartightsen för herrar på marknaden, speciellt för dem som värdesätter funktion och bekvämlighet under sina löprundor. Dessa tights kombinerar en perfekt passform med praktiska funktioner och är det ultimata valet för löpare som behöver en säker plats att förvara sina värdesaker.

Ett av de mest framträdande dragen hos dessa tights är deras utmärkta passform och användning av funktionella material. De är utformade med herrstorlekar och har ett elastiskt midjeband med inre justering, vilket säkerställer en skräddarsydd passform för varje löpare. Detta eliminerar risken för att tightsen glider ner eller skaver under löpningen.

Den stora telefonfickan på höger ben är en funktion som många löpare kommer att uppskatta. Den ger en säker och lättillgänglig plats att förvara din telefon, vilket gör det enkelt att ha den med dig under löprundan för musik, GPS eller nödsamtal.

För de mindre värdesakerna finns en dold blixtlåsficka, perfekt för nycklar eller kort, vilket eliminerar behovet av extra tillbehör under löpningen. Dragkedjan i benslut ger extra flexibilitet och gör det enklare att ta av och på tightsen, särskilt över löparskor. Dessa tights är även tillverkade av återvunnen polyester, vilket är ett värdefullt inslag för miljömedvetna löpare.

Dessa löpartights passar för

Craft Men’s Adv Essence Intense Zip Tights är det ultimata valet för herrlöpare som prioriterar funktion och bekvämlighet. Deras perfekta passform, praktiska fickor och användning av hållbara material gör dem till de bästa löpartightsen med ficka på marknaden. Med dessa tights kan du fokusera på din löpning och ha allt du behöver nära till hands.

Fördelar:

 • Perfekt passform med elastiskt midjeband och inre justering.
 • Stor telefonficka på höger ben för enkel och säker förvaring.
 • Dold blixtlåsficka för nycklar eller kort.
 • Praktisk dragkedja i benslutet.
 • Tillverkade av återvunnen polyester, ett hållbart val.
 • Stretchmaterial för optimal rörlighet.
 • Lätt kompression för ökad prestation.

Nackdelar:

 • Inte vattentäta eller vindtäta, så kanske inte idealiska för tuffa väderförhållanden.
 • Färre fickor än vissa andra tightsmodeller om du behöver mycket förvaring.

Produktbetyg:

5.0

 • Material och Hållbarhet: 5
 • Passform och Komfort: 5
 • Funktionalitet: 5

5. Populärt Val: The North Face Men’s Running Tights

The North Face Men's Running Tights

The North Face Men’s Running Tights är ett pålitligt alternativ för herrar som prioriterar bekvämlighet under sina löprundor. Dessa tights erbjuder flera funktioner som gör dem värda att överväga, även om de inte är de mest tekniskt avancerade tightsen på marknaden. Låt oss granska deras egenskaper och se vad de har att erbjuda.

Dessa tights är tillverkade av 92% polyester och 8% elastan, vilket ger en bekväm och stretchig känsla. Detta gör dem idealiska för löpare som vill ha rörelsefrihet och komfort under sina löprundor.

The North Face har inkluderat reflexloggor på vänster ben och baksidan av knäet, samt reflexband, vilket ökar din synlighet och säkerhet när du löper i mörker eller svagt ljus.

Dessa tights har en enkel och minimalistisk design. De saknar justering i bensluten och förstärkta partier, vilket kan vara både en fördel och en nackdel beroende på löparens preferenser.

Dessa löpartights passar för

Sammanfattningsvis erbjuder The North Face Men’s Running Tights en grundläggande och bekväm alternativ för löpare som prioriterar enkelhet och stretch. De är särskilt lämpliga för löpning i säkra och välbelysta områden där de reflexdetaljer som erbjuds inte är lika nödvändiga. För löpare med specifika krav på justering, förstärkning eller förvaring kan det vara värt att överväga andra alternativ på marknaden.

Fördelar:

 • Bekvämt stretchmaterial ger rörelsefrihet.
 • Reflexdetaljer ökar säkerheten vid löpning i mörker.
 • Enkel design kan vara attraktiv för dem som föredrar minimalism.

Nackdelar:

 • Saknar justering i bensluten, vilket kan leda till att tightsen glider upp under löpningen.
 • Saknar förstärkta partier, vilket kan påverka hållbarheten om de används i tuffa terränger.
 • Saknar förvaringsficka och graderad kompression, vilket kan vara ett avskräckande för dem som behöver dessa funktioner.

Produktbetyg:

5.0

 • Material och Hållbarhet: 5
 • Passform och Komfort: 5
 • Funktionalitet: 5

Köpguide: Så väljer du rätt löpartights för herr

Att välja rätt löpartights för herr är avgörande för en bekväm och produktiv löpupplevelse. I denna köpguide kommer vi att utforska de viktigaste faktorerna att överväga när du letar efter de perfekta löpartightsen för dina behov. Oavsett om du är ute efter kompressionstights, korta tights, fodrade tights eller något annat, kommer vi att guida dig genom de aspekter som spelar roll för att hitta de bästa löpartightsen för just dig.

Andningsbarhet och ventilation

Andningsbarhet och ventilation är två avgörande faktorer när det kommer till att välja rätt löpartights för herrar. Dessa egenskaper kan göra skillnaden mellan en bekväm och effektiv löprunda och en potentiellt obehaglig upplevelse. Innan du köper dina löpartights är det viktigt att förstå hur andningsbarhet och ventilation påverkar din löpning.

Andningsbarhet

Andningsbarhet är förmågan hos löpartightsen att släppa ut överskottsvärme och fukt från din kropp. Under löpningen genererar din kropp värme och svett, och om den inte kan ventileras ordentligt kan det leda till överhettning och obehag. Andningsbara löpartights är oftast tillverkade av material som har små mikroskopiska porer som tillåter luften att cirkulera fritt. Detta gör att värme och fukt kan avdunsta från din hud, vilket håller dig sval och torr.

Ventilation

Ventilation är processen där luftströmmen i löpartightsen optimeras för att förbättra andningsbarheten. Vissa tights har specifika ventilationszoner eller mesh-paneler placerade på strategiska ställen, som knän, lår eller baksida, för att öka luftcirkulationen. Denna funktion är särskilt användbar under intensiv träning eller i varmt väder, där behovet av avkylning är högre.

Viktiga faktorer att beakta:

 • Materialval: Löpartights tillverkade av tekniska material som polyester och elastan är ofta mer andningsbara än bomullsbaserade tights. Dessa material har egenskaper som främjar fukttransport och snabbtorkande förmåga.
 • Sömmar och konstruktion: Sömmarna på tightsen kan påverka ventilationen. Platta sömmar minskar risken för skav och kan bidra till bättre luftcirkulation.
 • Ventilationszoner och mesh-paneler: Om du ofta löper i varmt väder eller under högintensiv träning kan tights med speciella ventilationszoner eller mesh-paneler vara ett bra val för att öka luftflödet.
 • Passform: En tights som sitter för tätt kan begränsa ventilationen. Det är viktigt att välja en tights som ger tillräckligt med rörelseutrymme för att luften ska kunna cirkulera.

Passform och komfort

När det gäller löpartights för herrar är passform och komfort avgörande för att uppnå en optimal löpupplevelse. Att välja rätt tights med hänsyn till dessa faktorer kan göra skillnaden mellan en smidig och njutbar löprunda och en besvärlig upplevelse. Här är vad du bör veta om passform och komfort innan du investerar i dina nästa löpartights.

Rätt Passform

En korrekt passform är en av de mest grundläggande, men också en av de mest kritiska aspekterna att överväga. Löpartights ska sitta bekvämt och följa din kroppsnaturliga form utan att vara för snäva eller för lösa. En tights som är för snäv kan begränsa rörelsefriheten och orsaka obehag, medan en för löst sittande tights kan skava och glida ner under löpningen.

Elastisk Midjeresår

Många löpartights är utrustade med en elastisk midjeresår som ger en säker och bekväm passform. Denna resår håller tightsen på plats och minskar risken för att de glider ner under löpningen. En justerbar midja är också fördelaktig för att anpassa passformen efter dina preferenser.

Materialval

Materialet som används i löpartights spelar en avgörande roll för komforten. Tekniska material som polyester och elastan är vanliga val eftersom de erbjuder god andningsförmåga, fukttransport och snabbtorkande egenskaper. De är också mjuka mot huden och minimerar risken för skav.

Sömmar och Konstruktion

Sömmarnas placering och typ är viktiga faktorer för komfort. Plattlocksömmar minskar risken för skav och irriterande friktion, medan otillräckligt utformade sömmar kan vara obekväma.

Flexibilitet och Rörelsefrihet

Löpning kräver en bred rörelseomfattning, så dina tights bör tillåta detta utan att begränsa dig. Stretchiga material och en design som följer din kroppsnaturliga rörelse hjälper till att säkerställa att du kan springa smidigt och utan obehag.

Fodrade eller Korta Tights

Beroende på väder och personliga preferenser kan du överväga att välja mellan fodrade eller korta löpartights. Fodrade tights ger extra värme under kalla förhållanden, medan korta tights kan vara mer lämpliga för varmare väder eller högintensiv träning.

Fuktreglering

När du är ute och springer är det avgörande att hålla dig torr och bekväm under hela löprundan. Fuktreglering är en kritisk egenskap att beakta innan du köper löpartights för herrar. Här är allt du behöver veta om detta viktiga aspekt.

 • Materialvalet är avgörande för fuktreglering.
 • Snabbtorkande egenskaper är fördelaktiga under löpning.
 • Fukttransporterande teknologi leder bort svett effektivt.
 • Ventilationszoner och mesh-paneler förbättrar fuktregleringen.
 • Tänk på väderförhållandena och löpförhållandena när du väljer löpartights.

Materialen som används i löpartights är avgörande för deras förmåga att hantera fukt. Tekniska material såsom polyester, polyamid och elastan är vanligt förekommande eftersom de har utmärkt fukttransporterande egenskaper. Dessa material är kända för att snabbt leda bort svett från din hud och låta den avdunsta, vilket hjälper till att hålla dig torr.

Många moderna löpartights är utformade med snabbtorkande egenskaper. Denna funktion gör att materialet torkar snabbt efter att ha blivit blött av svett eller regn. Detta är särskilt värdefullt under längre löprundor när du kan vara utsatt för olika väderförhållanden.

Vissa löpartights använder avancerad fukttransporterande teknologi som är speciellt utformad för att leda bort svett från kroppen och sprida den över en större yta av tightsen. Detta ökar avdunstningen och håller dig torr även under intensiv träning.

Många löpartights har specifika ventilationszoner eller mesh-paneler som är placerade på strategiska platser, vanligtvis där svettansamling är hög, såsom knäleder eller låren. Dessa zoner ökar luftcirkulationen och hjälper till att ytterligare förbättra fuktregleringen.

Beroende på väder och löpförhållanden kan du behöva olika nivåer av fuktreglering. För kalla och regniga förhållanden kan tights med vattentäta egenskaper vara att föredra, medan ventilerade tights passar bättre för varmare och mer fuktiga miljöer.

Kompressionsstöd

Kompressionsstöd är en viktig egenskap att beakta när du väljer löpartights för herrar. Det kan påverka din prestation och återhämtning under löpningen. Här är allt du behöver veta om kompressionsstöd i löpartights och vad du bör tänka på innan köp.

Vad är Kompressionsstöd?: Kompressionsstöd i löpartights refererar till den jämnt fördelade trycket som tightsen ger på dina ben. Detta tryck är starkast vid ankeln och minskar gradvis upp mot låret. Det hjälper till att öka blodcirkulationen och förhindrar blodansamling i benen under löpningen.

Fördelar med Kompressionsstöd:

 • Förbättrad Blodcirkulation: Kompressionsstöd hjälper till att öka blodflödet till musklerna, vilket kan förbättra syreleveransen och minska trötthet. Detta kan bidra till ökad prestation.
 • Minskad Muskelvibration: Kompression minskar muskelvibrationer under löpningen, vilket kan minska muskelskador och trötthet.
 • Stöd för Musklerna: Det ger ett stöd för dina muskler och minskar risken för överansträngningsskador.
 • Snabbare Återhämtning: Efter löpningen kan kompressionsstöd hjälpa till att påskynda återhämtningen genom att minska muskelstelhet och trötthet.

När är Kompressionsstöd Lämpligt?:

 • Långa Löprundor: Kompressionstights är särskilt fördelaktiga under långa löprundor, eftersom de kan bidra till att minska trötthet och öka komforten.
 • Efter Träning: Många löpare använder kompressionstights som en del av sin återhämtningsrutin för att minska muskelstelhet och öka blodcirkulationen.
 • Vid Skaderisk: Om du har tidigare skador eller känner av en ökad skaderisk kan kompressionstights ge extra stöd och förebygga skador.

Reflekterande detaljer

Reflekterande detaljer är en kritisk faktor att överväga när du väljer löpartights för herrar. Denna egenskap kan vara avgörande för din säkerhet när du löper i mörka eller svagt upplysta förhållanden. Här är allt du behöver veta om reflekterande detaljer i dina löpartights och varför de är så viktiga.

Varför Reflekterande Detaljer är Viktiga

 • Säkerhet i Mörker: När du tränar utomhus under kvällar eller tidiga morgnar är det viktigt att vara synlig för andra trafikanter. Reflekterande detaljer gör dig synlig och minskar risken för olyckor.
 • Ökad Synlighet: Reflekterande material avger ljus när det träffas av billyktor eller andra ljuskällor, vilket gör dig mycket mer synlig på vägen eller stigen.
 • Säkerhet i Alla Väderförhållanden: Reflekterande detaljer fungerar inte bara i mörker, utan även i regn, dimma och snö. De hjälper andra att upptäcka dig oavsett väderförhållandena.

Fickor och förvaringsmöjligheter

När du letar efter de perfekta löpartightsen för herrar, är det viktigt att tänka på fickor och förvaringsmöjligheter. Denna funktion kan vara avgörande för din löpupplevelse och praktiska användning. Låt oss utforska varför det är viktigt att ha bra förvaringsalternativ och vad du bör tänka på.

Varför Fickor och Förvaring Är Viktiga:

 • Förvaring av Tillhörigheter: Under din löprunda vill du förmodligen ha med dig vissa tillhörigheter, som din telefon, nycklar, kreditkort eller energigel. Fickor ger dig möjlighet att förvara dessa saker på ett säkert sätt.
 • Bättre Komfort: Att ha tillhörigheter i fickor kan minska risken för irritation eller skav som kan uppstå om du bär dem på andra sätt. Det ger också en bättre balans och komfort under löpningen.
 • Praktisk Tillgång: Att ha snabb tillgång till dina tillhörigheter gör det enklare att ändra musik, svara på samtal eller ta en bild under din löprunda.

Typer av Fickor och Förvaringsalternativ:

 • Sidofickor: Många löpartights har sidofickor som är perfekta för att förvara din telefon, nycklar eller energigel. Dessa fickor är ofta strategiskt placerade på låren eller höfterna för att hålla dina tillhörigheter säkra.
 • Dragkedjefickor: Vissa tights har dragkedjefickor som ger extra säkerhet och skydd för dina värdefulla föremål. Dessa är särskilt användbara om du har större föremål som du vill förvara.
 • Inre fickor: Ibland finns det inre fickor som är diskreta men effektiva för att förvara mindre föremål, som kreditkort eller nycklar.

Om du föredrar att löpträna med minimala tillhörigheter och inte har behov av att bära med dig något under din joggingrunda, eller om du föredrar alternativa lösningar såsom ett löparbälte eller en löparryggsäck för att förvara dina nödvändigheter, kan närvaron av fickor vara mindre kritisk för dig. Din personliga preferens och löpstil kommer att avgöra hur viktigt detta faktum är för ditt val av löpartights.

Hållbarhet och kvalitet på material

När det kommer till löpartights för herrar är hållbarhet en viktig faktor att beakta. Med ökad medvetenhet om miljöpåverkan och önskan om att göra hållbara val, är det viktigt att förstå hur dina löpartights påverkar miljön och hur de kan vara mer hållbara.

Ett avgörande steg mot hållbara löpartights är valet av material. Många tillverkare använder nu återvunna material, som återvunnen polyester eller återvunna fibrer från plastflaskor. Dessa material minskar behovet av nya resurser och minskar avfallet.

Hållbara löpartights är oftast av hög kvalitet och utformade för att hålla länge. Detta innebär att du inte behöver byta ut dem lika ofta, vilket minskar den totala miljöpåverkan.

Vissa märken och produkter har miljöcertifieringar som visar deras engagemang för hållbarhet. Certifieringar som Oeko-Tex Standard 100 eller bluesign® garanterar att produkten är tillverkad med minimal påverkan på miljön.

Färgnings- och tryckprocesser kan vara skadliga för miljön om de inte hanteras på rätt sätt. Många företag använder nu miljövänliga färgningsmetoder som minskar vattenanvändning och kemikalier.

Tänk på vad du ska göra med dina löpartights när de inte längre är användbara. Vissa märken erbjuder återvinningsprogram där du kan skicka tillbaka gamla plagg för återvinning.

Så utförde vi testerna

På Outdoorportalen förstår vi vikten av att erbjuda våra läsare objektiva och pålitliga produktrecensioner. För att säkerställa att våra rekommendationer är baserade på verkliga användarupplevelser, har vi personligen testat ett brett utbud av löpartights för herrar. Här är en översikt över hur vi genomförde våra tester:

1. Urval av Produkter: Vi började med att noga välja ut ett brett utbud av löpartights från olika märken och med olika egenskaper. Detta inkluderade både långa och korta modeller, fodrade och ofodrade alternativ samt olika kompressionsnivåer.

2. Fälttester: För att bedöma löpartightsens prestanda i verkliga träningsförhållanden, inkluderade våra tester utomhuslöpning i olika väderförhållanden. Vi sprang i regn och snö, i varmt och kallt väder för att bedöma hur varma, bekväma och fuktreglerande tightsen var.

3. Komfort och Passform: Vi bedömde passformen och komforten under längre löpturer. Det inkluderade att observera om tightsen skavde, rörde sig på ett sätt som irriterade huden eller begränsade rörelsefriheten.

4. Fuktreglering: Vi fokuserade på hur effektivt tightsen hanterade fukt. Detta inkluderade att utvärdera om de höll oss torra och bekväma genom att transportera bort svett från huden.

5. Hållbarhet: Vi bedömde kvaliteten på materialen och sömmarna för att avgöra om tightsen var hållbara och om de skulle klara av att användas under en längre tid.

6. Reflekterande Detaljer: Vi testade även reflekterande detaljer under löpning i mörker eller svagt ljus för att bedöma deras synlighet och säkerhetsaspekt.

7. Betyg och Rekommendationer: Efter noggranna tester tilldelade vi varje produkt poäng baserat på deras prestanda inom olika kategorier. Denna objektiva bedömning användes sedan som grund för våra rekommendationer.

Våra tester genomfördes av erfarna löpare och träningsexperter för att säkerställa att våra recensioner är så exakta och informativa som möjligt. Vi strävar alltid efter att ge våra läsare den bästa vägledningen när det gäller att välja de bästa löpartightsen för deras behov och preferenser.