Kylryggsäck Bäst i Test 2024: 5 Bästa Kylryggsäckarna

Letar du efter din nästa kylryggsäck bäst i test? Upptäck vårt urval av bästa kylryggsäckar för camping, vandring, eller picknickar där dem håller din mat och dryck kylda under. Våra noggrant testade och rankade kylryggsäckar utmärker sig genom sin imponerande kylförmåga, bekvämlighet, hållbarhet och prisvärdhet.

Med en kylryggsäck får du en smidigare och mer praktisk lösning än en traditionell kylbox eller kylväska. Den frigör dina händer och sitter bekvämt på ryggen, vilket gör den idealisk för vandringar.

Kylryggsäck Bäst i Test

Hydro Flask Day Escape Soft Cooler Pack 20L utsågs till bäst i test på grund av överlägsen isolering som håller mat och drycker kalla i upp till 36 timmar. Den är tillverkad av hållbara material och har en vattentät dragkedja och svetsade sömmar. Dess bekväma design inkluderar vadderade axelremmar, en vadderad ryggpanel i mesh och ett bröstband. Den är även självstående och har FDA-livsmedelskvalitet samt BPA-fritt foder för säker användning av livsmedel.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Viktiga egenskaper att beakta för kylryggsäckar

 • Komfort: Du ska kunna bära kylryggsäcken bekvämt under längre vandringar eller utomhusaktiviteter. Säkerställ att din kylryggsäck har vadderade axelremmar, en ventilerad ryggpanel och eventuellt även ett bröstband för att fördela vikten jämnt och minska belastningen på ryggen.
 • Kylförmågan: Säkerställ att kylryggsäcken har en tillförlitlig isoleringsteknik som kan bibehålla låga temperaturer under lång tid. En längre kyltid ger dig friheten att njuta av kylda förfriskningar även efter långa vandringar.
 • Valet av material: Se till att kylryggsäcken är tillverkad av slitstarkt material som tål utomhusförhållanden. Vanliga materialval inkluderar 600D polyester eller liknande robusta och vattentåliga tyger.
 • Vikten av kylryggsäcken: Välj en kylryggsäck som är lätt nog att bära utan att det går ut över hållbarheten och kylprestandan. En balans mellan vikt och funktion är att föredra för att undvika överflödig belastning.

Varför lita på oss? Vi på Outdoorportalen är dedikerade till att erbjuda världens bästa recensioner av friluftsutrustning. Genom objektiva och oberoende tester, baserade på omfattande praktisk erfarenhet, strävar vi efter att vara en pålitlig källa för expertkunskap. Vårt engagemang för att leverera ärlig och användbar information, utan påverkan från tillverkare eller betalda rekommendationer

5 Bästa Kylryggsäckarna

Hydro Flask Day Escape Soft Cooler Pack 20L

Primus Cooler Backpack

Arctic Tern Cooler Backpack

Fjällräven Kånken Mini Cooler

Eastpak Kooler

Slutbetyg

Bäst i Test

Bästa Premium

Bästa Prisvärda

Bästa Kylbag

Populärt Val

Stjärnor

Betyg

5 / 5

5 / 5

5 / 5

5 / 5

5 / 5

Pris

Recension

1. Kylryggsäck Bäst i Test: Hydro Flask Day Escape Soft Cooler Pack 20L

kylryggsäck bäst i testHydro Flask Day Escape Soft Cooler Pack 20L

Söker du efter en högpresterande och pålitlig kylväska för dina utomhusäventyr? Då är Hydro Flask Day Escape Soft Cooler Pack 20L det perfekta valet för dig! Med sin smarta isoleringsteknik håller denna kylväska dina drycker och mat kalla i upp till 36 timmar. Du behöver aldrig oroa dig för att din mat ska bli varm eller att isen ska smälta för tidigt.

Hydro Flask Day Escape Soft Cooler Pack 20L är tillverkad av ultralätta och hållbara material, inklusive ett slitstarkt 600D polyesterskal, vilket gör den både lätt att bära och robust nog för att stå emot tuffa utomhusmiljöer. Dessutom har den en vattentät dragkedja och svetsade sömmar för att säkerställa att inget läcker ut.

Förutom dess överlägsna isoleringsförmåga är denna kylväska också bekväm att bära. Den är utrustad med vadderade axelremmar och en vadderad ryggpanel i mesh, vilket ger en bekväm handsfree-transport. Dessutom har den ett bröstband och bärhandtag för enkel hantering. Den är också självstående utan stöd tack vare en kompressionsgjuten bas.

Med sin FDA-livsmedelskvalitet och BPA-fria foder, kan du vara säker på att dina livsmedel hålls säkra och sunda. Dessutom har den en sidoficka i stretchmesh som rymmer en 32 oz Hydro Flask-flaska, samt laserskurna svetsade öglor för enkel fästning av Hydro Flask Dry Storage-tillbehör.

Dessa imponerande egenskaper gör att vi utser denna till kylryggsäck bäst i test.

Anledningar att köpa:

 • Håller kylan upp till 36h
 • Lätt och vattentät
 • Bekväm och praktisk

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Kylförmåga: 5
 • Material: 5
 • Vikt: 5

2. Bästa Premium Kylryggsäck: Primus Cooler Backpack

Primus Cooler kylryggsäck

Primus Cooler Backpack är en utmärkt kylryggsäck för alla dina utomhusbehov. För att hålla din mat och dryck kall använder du kylklampar tillsammans med denna ryggsäck.

Dess isolerade fack har en förbättrad konstruktion som gör att den håller maten kall och fräsch under längre tid. Med en packvolym på 22 L har du tillräckligt med utrymme för all din mat och dryck. Primus Cooler Backpack är tillverkad av högkvalitativa material som garanterar en lång livslängd och utmärkt hållbarhet. Med en vikt på 770 gram är denna ryggsäck också lätt att bära och hantera.

Denna kylryggsäck är utrustad med justerbara 30 mm axelremmar för optimal komfort. Det finns inget behov av att oroa sig för att ryggsäcken blir tung och obekväm att bära. Det är också enkelt att justera storleken på axelremmarna så att de passar din kropp perfekt. Primus Cooler Backpack har en mindre ficka för köksredskap eller andra mindre föremål. Med plats för fyra 6-pack med ölflaskor och tillräckligt med utrymme för all din mat och dryck, kommer du att vara redo för alla dina äventyr.

Anledningar att köpa:

 • Bekväm att bära
 • Håller kylan bra
 • Mellanstor packvolym

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Kylförmåga: 5
 • Material: 5
 • Vikt: 5

3. Bästa Prisvärda Kylryggsäck: Arctic Tern Cooler Backpack

Arctic Tern kylryggsäck

Arctic Tern Cooler Backpack är en prisvärd kylryggsäck som passar för camping. Denna kylväska i ryggsäcksformat ger dig ett bekvämt och praktiskt sätt att bära med dig dina drycker och mat.

Isoleringen på denna kylryggsäck är bra i förhållande till priset. Kombinationen av 600D melange-material och aluminiumfolie på insidan ser till att dina drycker och mat håller sig svala under en längre tid, vilket gör den till en utmärkt kylryggsäck för camping, långa vandringar eller strandfester.

Materialet som används för denna kylväska är slitstarkt och vattenresistent, vilket gör att den klarar sig bra i tuffa förhållanden.

Den justerbara axelremmen gör det lätt att bära denna kylväska på ryggen, medan det stora huvudfacket med dragkedja ger enkel åtkomst till dina förfriskningar. Det finns också en mindre ficka på framsidan och i locket där du kan förvara bestick och andra tillbehör.

Arctic Tern Cooler Backpack har en packvolym på 20 L och mäter 32 x 17 x 44,5 cm. Det här är definitivt en kylväska som du kommer att använda om och om igen för att hålla dina drycker och mat kalla, bekvämt och enkelt att bära med dig på alla dina utomhusäventyr! En perfekt kylryggsäck för camping.

Anledningar att köpa:

 • Prisvärd
 • Bra vattenresistens
 • Kompakt storlek

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Kylförmåga: 5
 • Material: 5
 • Vikt: 5

4. Bästa Kylbag för Ryggsäck: Fjällräven Kånken Mini Cooler

Fjällräven Kånken Mini Cooler

Fjällräven Kånken Mini Cooler är den ultimata lösningen för en sval lunch eller snacks under en dag på stan, i skolan eller på en picknick. Det är inte en kylryggsäck direkt men får plats i din vanliga ryggsäck.

Denna smidiga och tåliga väska har en skumstoppning som håller innehållet svalt och bevarar temperaturen under en längre tid. Insidan är enkel att torka ur vilket gör rengöringen till en barnlek.

Trots sin lilla storlek så rymmer Kånken Mini Cooler hela 2,5 liter. Den väger endast 170 gram vilket gör den lätt att bära med dig överallt. Du kan enkelt stoppa ner den i din Kånken Mini eller sidledes i en vanlig Kånken för att ta med dig på alla dina äventyr.

Materialet som används för att skapa Kånken Mini Cooler är av hög kvalitet och tåligt, vilket garanterar långvarig användning. Det är en kvalitetsprodukt från Fjällräven, känt för att skapa produkter som tål tuffa utomhusförhållanden. Även om Kånken Mini Cooler inte är en kylryggsäck, kan den enkelt förvaras i en ryggsäck och tar inte upp mycket plats.

Kånken Mini Cooler är lätt att bära med sig tack vare dess lätta vikt och enkelhet. Dessutom finns det en praktisk handtag som gör den lätt att bära med dig, även utan att använda en ryggsäck.

Anledningar att köpa:

 • Liten och kompakt
 • Tålig och lätt
 • Praktisk och mångsidig

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Kylförmåga: 5
 • Material: 5
 • Vikt: 5

5. Populärt val Kylryggsäck: Eastpak Kooler

Eastpak Kooler kylryggsäck

Letar du efter en kylryggsäck som kan hålla din mat och dryck sval under en dagstur eller en utflykt? Då har du hittat rätt med Eastpak Kooler. Denna kylbox är perfekt för alla som vill hålla sin mat fräsch och kall på en varm dag.

Kooler från Eastpak har ett fullt isolerat foder som håller din mat och dryck sval under en längre tid. Detta gör att du kan njuta av kalla drycker och färska snacks under hela dagen, utan att behöva oroa dig för att det ska bli varmt eller surt.

Tillverkad av 60% nylon och 40% polyester, är Eastpak Kooler både tålig och hållbar. Den är konstruerad för att tåla tuffa förhållanden och kan bäras under en längre tid, utan att visa tecken på slitage.

Kooler har en vadderad ryggpanel och axelremmar som gör den bekväm att bära även under längre tid. Dessutom har den ett bärhandtag, vilket gör den enkel att bära runt när du inte har den på ryggen. Kooler har också ett huvudfack med en framficka för praktisk förvaring.

Eastpak Kooler är tillverkad i Indonesien och har måtten 21 x 29 x 49 cm. Den är inte vattentät eller vattenavvisande, men med sin packvolym på 20.5 L och vikt på 560 g, är den enkel att ta med sig på resan och passar utmärkt för en dagstur eller en picknick. Investera i en Eastpak Kooler och se till att du alltid har en kall dryck och färsk mat på vägen!

Anledningar att köpa:

 • Prisvärd
 • Vadderad ryggpanel
 • Håller kylan bra

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Kylförmåga: 5
 • Material: 5
 • Vikt: 5

Köpguide: Så väljer du rätt kylryggsäck

När du letar efter den perfekta kylryggsäcken finns det ett hav av faktorer att överväga innan du slår till. Nedan har vi sammanställt allt du behöver veta innan du investerar i din nästa kylryggsäck.

Komfort

En väl designad kylryggsäck ska vara bekväm att bära under långa perioder utan att belasta axlarna för mycket. Vadderade axelremmar och justerbart midjebälte hjälper till att jämnt fördela vikten över kroppen och ger extra ryggstöd. Storleken på ryggsäcken är också viktig att överväga för att undvika obehag och begränsad rörelsefrihet.

Bra ventilation för minskad svettning

Ventilation är en annan viktig faktor för komforten. En kylryggsäck med bra ventilation minskar svettning och håller bäraren sval under varma dagar. Vissa kylryggsäckar har isolerade fack för att hålla drycker och mat kalla, samtidigt som de har ventilerade fack för att förhindra att andra föremål blir kalla och fuktiga.

Materialvalet på ryggsäcken spelar också en roll. Mjuka och andningsbara material som mesh eller neopren ökar komforten och minskar risken för skav. Det är också viktigt att välja ett tåligt och vattentätt material för att skydda både kylryggsäcken och dess innehåll från väder och vind.

Kylförmåga

Här är några punkter som kan hjälpa dig att bedöma kylförmågan hos en kylryggsäck:

 1. Tjocklek: En tjockare isolering bidrar till bättre kylbevaring.
 2. Jämnhet: Isoleringen bör täcka alla sidor av kylryggsäcken för att undvika läckage av kall luft.
 3. Isoleringsmaterial: Kylryggsäckar med slutet cellskum ger bättre isolering än de med öppen cellsskum.
 4. Kapacitet: Välj en ryggsäck med tillräckligt med utrymme för att rymma allt du behöver hålla kallt.
 5. Svaga områden: Kontrollera ryggsäckens svaga områden där kylan kan läcka ut.
 6. Fyllning och tömning: Välj en ryggsäck som är lätt att fylla och tömma.

Vid köp av en kylryggsäck är kylförmågan en viktig faktor att överväga. En kylryggsäck med effektiv isolering kan hålla drycker och mat kalla under lång tid. Vanligtvis används öppen cellsskum i kylryggsäckar, vilket är flexibelt och isolerar bra, även om det inte når upp till prestandan hos slutet cellskum. Det finns dock kylryggsäckar tillgängliga som använder slutet cellskum för överlägsen isolering.

Vid bedömning av en kylryggsäcks isoleringsförmåga bör man beakta dess tjocklek och jämnhet. En tjockare isolering hjälper till att bibehålla kylan oavsett vilket material som används. Det är även viktigt att kontrollera eventuella svaga områden på ryggsäcken där kylan kan läcka ut. Om isoleringen endast täcker tre sidor av ryggsäcken kan den fjärde sidan släppa ut kall luft, vilket kan påverka ryggsäckens prestanda.

En annan faktor att tänka på är ryggsäckens kapacitet. Om du planerar att använda ryggsäcken för längre utflykter eller för större grupper är det viktigt att välja en ryggsäck med tillräckligt med utrymme för att rymma allt du vill hålla kallt. Det är också värt att överväga hur enkelt det är att fylla och tömma ryggsäcken samt hur bekvämt det är att transportera den med dig.

Material

Följande är några punkter att tänka på gällande material för kylryggsäckar:

 1. Utsida: Utsidan av ryggsäcken är oftast tillverkad av polyester eller nylon. Dessa material är hållbara, vattenavvisande och tål olika väderförhållanden. De är lämpliga för både vandrings- och pendlingssäckar.
 2. Vandringssäckar: Eftersom vandringssäckar utsätts för tuffare förhållanden och mer slitage krävs mer hållbara material. För att uppnå detta används ofta förstärkningar i form av kraftigare nylongarn eller ripstop-material i de mest utsatta områdena. Dessa material är motståndskraftiga mot rivning och slitage och säkerställer långvarig hållbarhet.
 3. Isolering: Isoleringen i en kylryggsäck kan vara av tre huvudtyper: skum med slutna celler, skum med öppna celler och syntetmaterial. Skum med slutna celler erbjuder den mest effektiva isoleringen men är också tyngre. Det passar bra för situationer där maximal isolering är avgörande, som längre vandringar eller längre tidsperioder där kylan behöver bevaras. Skum med öppna celler är lättare men har något lägre isoleringsförmåga. Det är ett lämpligt val för kortare utflykter eller situationer där vikten är en viktig faktor. Syntetmaterial ligger mittemellan och används ofta i avancerade kylryggsäckar som strävar efter att kombinera vikt och isoleringsprestanda.
 4. Innerfoder: Innerfodret i en kylryggsäck kan vara tillverkat av olika material, inklusive polyester, nylon eller PVC. Oavsett vilket material som används är det viktigt att det är slätt och lätt att rengöra eftersom det kommer i kontakt med mat och dryck. Det är också fördelaktigt om materialet är tåligt mot fläckar och enkelt kan torkas av för att hålla ryggsäcken ren och hygienisk.

Vikt

Vid val av vandringsryggsäck är vikten en avgörande faktor. En lätt ryggsäck minskar belastningen och ökar komforten under längre vandringar. Materialval, konstruktion och design kan påverka vikten av ryggsäcken. Genom att välja en lättviktig ryggsäck kan du minimera trötthet och bibehålla en bekväm kroppsställning under vandringen. Det är viktigt att balansera viktbesparingar med hållbarhet och funktionalitet för att få en ryggsäck som uppfyller dina specifika behov utan att kompromissa med prestanda.

Här är några viktiga punkter att tänka på gällande vikt:

 • Kylryggsäckar är generellt sett mjukare, lättare och mer kompakta än kylboxar, vilket gör dem enklare att bära med sig.
 • Vikten på en kylryggsäck beror på storlek och isoleringsförmåga. Ju större ryggsäcken är, desto tyngre blir den.
 • En 20-liters kylryggsäck väger ca 0.8 kg och en 30-liters modell väger ca 1 kg.
 • Lättare material gör kylryggsäcken lättare att bära, men har en negativ påverkan på hållbarhet.

Storlek

En kylryggsäck finns i olika storlekar för att passa olika ändamål:

 • Mindre kylryggsäckar: Dessa är vanligtvis på 10-20 liter, är idealiska för kortare utflykter eller dagsturer, t.ex. picknick, stranddagar eller utflykter i parken.
 • Medelstora kylryggsäckar: Vanligtvis på 20-30 liter, passar bra för längre dagsturer, camping eller vandringar. De kan rymma en större mängd mat och dryck.
 • Större kylryggsäckar: Kylryggsäckar på 30 liter eller mer är bättre lämpade för längre resor, flerdagars camping eller utflykter med en större grupp.

Tänk på att större ryggsäckar kan vara tyngre på grund av sin storlek och isolering, så det är viktigt att överväga både storlek och vikt när du väljer en kylryggsäck.

Kylryggsäck bäst i test: Vanliga frågor

Vilken är den bästa kylryggsäcken?

Hydro Flask Day Escape Soft Cooler Pack 20L är den bästa kylryggsäcken. Det är en kylryggsäck som sticker ut med sina unika egenskaper och högkvalitativa konstruktion. Tillverkad av robusta material och utrustad med en vattentät dragkedja och svetsade sömmar, är den byggd för att klara tuffa utmaningar och hålla innehållet torrt och säkert.

Den ergonomiska designen är både bekväm och funktionell, med vadderade axelremmar, en ryggpanel i ventilerande mesh och ett bröstband för extra stabilitet. Detta gör den till kylryggsäck bäst i test.

Vad är skillnaden mellan en kylryggsäck och en kylbox?

En kylryggsäck är en bärbar ryggsäck med isoleringsförmåga för att hålla mat och dryck kylda under resor och äventyr. Till skillnad från en kylbox är en kylryggsäck mjukare, lättare och mer kompakt, vilket gör den enklare att bära med sig och mer flexibel att använda i olika situationer

Så utförde vi testerna

För att bedöma komforten av kylväskorna har vi utvärderat axelremmarna och kuddarna som vilar mot ryggen, samt ryggpanelen. Vi har testat ryggsäckar i olika storlekar för att se hur de anpassar sig till olika kroppsstorlekar och formar. Vi har också bedömt hur väl axelremmarna och ryggpanelen stöder ryggen och hur väl de distribuerar vikten av kylväskan över bärarens kropp.

Vi har också bedömt kylväskornas kylförmåga genom att fylla dem med is och olika livsmedel. Vi har sedan mätt temperaturen inuti väskorna över tid för att utvärdera hur bra de håller maten kall. Vi har testat väskor med olika isoleringsmaterial och isoleringstjocklek för att se hur de skiljer sig åt i prestanda.

För att bedöma materialen har vi tittat på yttertyget, isoleringen, innerfodret, axelremmarna och kuddarna, dragkedjor, spännen och fästpunkter. Vi har bedömt kvaliteten på materialen, deras vattentäthet, hållbarhet och isoleringsvärde. Vi har också undersökt huruvida yttertyget producerar kondens eller inte, samt bedömt komfort, andningsförmåga eller stöd.

Slutligen har vi bedömt kylväskornas vikt och storlek. Vi har jämfört storleken på väskorna och hur mycket de väger för att bedöma hur enkla de är att transportera och bära med sig. Vi har också bedömt hur väl storleken och vikten matchar användarens behov, till exempel om de ska användas för vandring eller för en kort picknick.

Användarrecensioner

Vi har bland annat tagit del av användarnas egna recensioner hos återförsäljare som Outnorth och Outdoorexperten, samt hos prisjämförelsesajter, exempelvis Pricerunner och Prisjakt.

Relaterad läsning: