Kylryggsäck Bäst i Test 2023: 5 Bästa Kylryggsäckarna

Om du letar efter en smidigare och mer bekväm lösning för att hålla din mat och dryck kalla under vandringar, utflykter eller picknickar, då är en kylryggsäck det perfekta valet för dig.

I vår artikel kommer du att upptäcka de bästa kylryggsäckarna på marknaden, som har testats och rankats baserat på deras kylförmåga, komfort, hållbarhet och pris. Jämfört med en traditionell kylbox eller kylväska kan en kylryggsäck kan vara ett mycket mer praktiskt val för vandringar, då den frigör händerna och sitter bekvämt på ryggen.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

5 Bästa Kylryggsäckarna:

1. Kylryggsäck Bäst i Test: Hydro Flask Day Escape Soft Cooler Pack 20L

Hydro Flask Day Escape Soft Cooler Pack 20L kylryggsäck

Söker du efter en högpresterande och pålitlig kylväska för dina utomhusäventyr? Då är Hydro Flask Day Escape Soft Cooler Pack 20L det perfekta valet för dig! Med sin smarta isoleringsteknik håller denna kylväska dina drycker och mat kalla i upp till 36 timmar. Du behöver aldrig oroa dig för att din mat ska bli varm eller att isen ska smälta för tidigt.

Hydro Flask Day Escape Soft Cooler Pack 20L är tillverkad av ultralätta och hållbara material, inklusive ett slitstarkt 600D polyesterskal, vilket gör den både lätt att bära och robust nog för att stå emot tuffa utomhusmiljöer. Dessutom har den en vattentät dragkedja och svetsade sömmar för att säkerställa att inget läcker ut.

Förutom dess överlägsna isoleringsförmåga är denna kylväska också bekväm att bära. Den är utrustad med vadderade axelremmar och en vadderad ryggpanel i mesh, vilket ger en bekväm handsfree-transport. Dessutom har den ett bröstband och bärhandtag för enkel hantering. Den är också självstående utan stöd tack vare en kompressionsgjuten bas.

Med sin FDA-livsmedelskvalitet och BPA-fria foder, kan du vara säker på att dina livsmedel hålls säkra och sunda. Dessutom har den en sidoficka i stretchmesh som rymmer en 32 oz Hydro Flask-flaska, samt laserskurna svetsade öglor för enkel fästning av Hydro Flask Dry Storage-tillbehör.

Anledningar att köpa:

 • Håller kylan upp till 36h
 • Lätt och vattentät
 • Bekväm och praktisk

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Kylförmåga: 5
 • Material: 5
 • Vikt: 5

2. Bästa Premium Kylryggsäck: Primus Cooler Backpack

Primus Cooler kylryggsäck

Primus Cooler Backpack är en utmärkt kylryggsäck för alla dina utomhusbehov. För att hålla din mat och dryck kall använder du kylklampar tillsammans med denna ryggsäck.

Dess isolerade fack har en förbättrad konstruktion som gör att den håller maten kall och fräsch under längre tid. Med en packvolym på 22 L har du tillräckligt med utrymme för all din mat och dryck. Primus Cooler Backpack är tillverkad av högkvalitativa material som garanterar en lång livslängd och utmärkt hållbarhet. Med en vikt på 770 gram är denna ryggsäck också lätt att bära och hantera.

Denna kylryggsäck är utrustad med justerbara 30 mm axelremmar för optimal komfort. Det finns inget behov av att oroa sig för att ryggsäcken blir tung och obekväm att bära. Det är också enkelt att justera storleken på axelremmarna så att de passar din kropp perfekt. Primus Cooler Backpack har en mindre ficka för köksredskap eller andra mindre föremål. Med plats för fyra 6-pack med ölflaskor och tillräckligt med utrymme för all din mat och dryck, kommer du att vara redo för alla dina äventyr.

Anledningar att köpa:

 • Bekväm att bära
 • Håller kylan bra
 • Mellanstor packvolym

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Kylförmåga: 5
 • Material: 5
 • Vikt: 5

3. Bästa Prisvärda Kylryggsäck: Arctic Tern Cooler Backpack

Arctic Tern kylryggsäck

Arctic Tern Cooler Backpack är en prisvärd kylryggsäck för alla dina utomhusäventyr. Denna kylväska i ryggsäcksformat ger dig ett bekvämt och praktiskt sätt att bära med dig dina drycker och mat.

Isoleringen på denna kylryggsäck är bra i förhållande till priset. Kombinationen av 600D melange-material och aluminiumfolie på insidan ser till att dina drycker och mat håller sig svala under en längre tid, vilket gör den till ett utmärkt val för långa vandringar, campingresor eller strandfester.

Materialet som används för denna kylväska är slitstarkt och vattenresistent, vilket gör att den klarar sig bra i tuffa förhållanden.

Den justerbara axelremmen gör det lätt att bära denna kylväska på ryggen, medan det stora huvudfacket med dragkedja ger enkel åtkomst till dina förfriskningar. Det finns också en mindre ficka på framsidan och i locket där du kan förvara bestick och andra tillbehör.

Arctic Tern Cooler Backpack har en packvolym på 20 L och mäter 32 x 17 x 44,5 cm. Det här är definitivt en kylväska som du kommer att använda om och om igen för att hålla dina drycker och mat kalla, bekvämt och enkelt att bära med dig på alla dina utomhusäventyr!

Anledningar att köpa:

 • Prisvärd
 • Bra vattenresistens
 • Kompakt storlek

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Kylförmåga: 5
 • Material: 5
 • Vikt: 5

4. Bästa Kylbag för Ryggsäck: Fjällräven Kånken Mini Cooler

Fjällräven Kånken Mini Cooler

Fjällräven Kånken Mini Cooler är den ultimata lösningen för en sval lunch eller snacks under en dag på stan, i skolan eller på en picknick. Det är inte en kylryggsäck direkt men får plats i din vanliga ryggsäck.

Denna smidiga och tåliga väska har en skumstoppning som håller innehållet svalt och bevarar temperaturen under en längre tid. Insidan är enkel att torka ur vilket gör rengöringen till en barnlek.

Trots sin lilla storlek så rymmer Kånken Mini Cooler hela 2,5 liter. Den väger endast 170 gram vilket gör den lätt att bära med dig överallt. Du kan enkelt stoppa ner den i din Kånken Mini eller sidledes i en vanlig Kånken för att ta med dig på alla dina äventyr.

Materialet som används för att skapa Kånken Mini Cooler är av hög kvalitet och tåligt, vilket garanterar långvarig användning. Det är en kvalitetsprodukt från Fjällräven, känt för att skapa produkter som tål tuffa utomhusförhållanden. Även om Kånken Mini Cooler inte är en kylryggsäck, kan den enkelt förvaras i en ryggsäck och tar inte upp mycket plats.

Kånken Mini Cooler är lätt att bära med sig tack vare dess lätta vikt och enkelhet. Dessutom finns det en praktisk handtag som gör den lätt att bära med dig, även utan att använda en ryggsäck.

Anledningar att köpa:

 • Liten och kompakt
 • Tålig och lätt
 • Praktisk och mångsidig

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Kylförmåga: 5
 • Material: 5
 • Vikt: 5

5. Populärt val Kylryggsäck: Eastpak Kooler

Eastpak Kooler kylryggsäck

Letar du efter en kylryggsäck som kan hålla din mat och dryck sval under en dagstur eller en utflykt? Då har du hittat rätt med Eastpak Kooler. Denna kylbox är perfekt för alla som vill hålla sin mat fräsch och kall på en varm dag.

Kooler från Eastpak har ett fullt isolerat foder som håller din mat och dryck sval under en längre tid. Detta gör att du kan njuta av kalla drycker och färska snacks under hela dagen, utan att behöva oroa dig för att det ska bli varmt eller surt.

Tillverkad av 60% nylon och 40% polyester, är Eastpak Kooler både tålig och hållbar. Den är konstruerad för att tåla tuffa förhållanden och kan bäras under en längre tid, utan att visa tecken på slitage.

Kooler har en vadderad ryggpanel och axelremmar som gör den bekväm att bära även under längre tid. Dessutom har den ett bärhandtag, vilket gör den enkel att bära runt när du inte har den på ryggen. Kooler har också ett huvudfack med en framficka för praktisk förvaring.

Eastpak Kooler är tillverkad i Indonesien och har måtten 21 x 29 x 49 cm. Den är inte vattentät eller vattenavvisande, men med sin packvolym på 20.5 L och vikt på 560 g, är den enkel att ta med sig på resan och passar utmärkt för en dagstur eller en picknick. Investera i en Eastpak Kooler och se till att du alltid har en kall dryck och färsk mat på vägen!

Anledningar att köpa:

 • Prisvärd
 • Vadderad ryggpanel
 • Håller kylan bra

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Kylförmåga: 5
 • Material: 5
 • Vikt: 5

Kylryggsäck – Köptips

När du letar efter den perfekta kylryggsäcken finns det ett hav av faktorer att överväga innan du slår till. Vi har sammanställt allt du behöver veta innan du investerar i din kyliga följeslagare – från tips för överlägsen komfort till en djupdykning i de olika varianterna som erbjuds på marknaden. Så släng på dig ryggsäcken och låt oss ta en resa genom det kyliga landskapet av valmöjligheter.

Komfort

Komfort är en viktig faktor att tänka på när man köper en kylryggsäck. En väl designad ryggsäck ska vara bekväm att bära under längre perioder och inte orsaka någon överdriven viktbelastning på axlarna.

En ryggsäck med vadderade axelremmar och en justerbar midjebälte kan hjälpa till att fördela vikten jämnt över kroppen och ge extra stöd till ryggen. Det är också viktigt att överväga storleken på ryggsäcken och hur mycket den kan bära. En ryggsäck som är för stor eller för liten kan orsaka obehag och påverka din rörelsefrihet.

En annan faktor som kan bidra till komforten är ventilation. En ryggsäck med bra ventilation hjälper till att minska svettning och hålla bäraren sval under varma dagar. Det finns också kylryggsäckar som har isolerade fack för att hålla drycker och mat kalla samtidigt som de har ventilerade fack för att förhindra att andra föremål i ryggsäcken blir kalla och fuktiga.

En sista faktor att överväga är materialvalet på ryggsäcken. Ett mjukt och andningsbart material, som till exempel mesh eller neopren, kan öka komforten och minska risken för skav. Det är också viktigt att välja ett material som är tåligt och vattentätt för att skydda din kylryggsäck och dess innehåll mot väder och vind.

Kylförmåga

Här är några punkter som kan hjälpa dig att identifiera en kylryggsäck med god kylförmåga:

 1. Tjocklek: En tjockare isolering kan hjälpa till att bibehålla kylan bättre.
 2. Jämnhet: Se till att isoleringen täcker alla sidor av ryggsäcken för att undvika läckage av kall luft.
 3. Isoleringsmaterial: Kylryggsäckar med slutet cellskum ger bättre isolering än de med öppen cellsskum.
 4. Kapacitet: Välj en ryggsäck med tillräckligt med utrymme för att rymma allt du behöver hålla kallt.
 5. Svaga områden: Kontrollera ryggsäckens svaga områden där kylan kan läcka ut.
 6. Fyllning och tömning: Välj en ryggsäck som är lätt att fylla och tömma.

När du köper en kylryggsäck är kylförmågan en viktig faktor att tänka på. En kylryggsäck med god isoleringsförmåga kan hålla drycker och mat kalla under en längre period. Ett vanligt material som används i kylryggsäckar är öppen cellsskum, som är flexibelt och isolerar väl, men inte lika bra som slutet cellskum. Det är dock möjligt att hitta kylryggsäckar som använder slutet cellskum för en bättre isoleringsprestanda.

För att bedöma en kylryggsäcks isoleringsförmåga bör du titta på dess tjocklek och jämnhet. En tjockare isolering kan hjälpa till att bibehålla kylan bättre, oavsett vilket material som används. Det är också viktigt att kontrollera ryggsäckens svaga områden, där kylan kan läcka ut. Om isoleringen bara täcker tre sidor av ryggsäcken kan den fjärde sidan släppa ut en stor mängd kall luft, vilket kan påverka ryggsäckens prestanda.

En annan faktor att överväga är kylryggsäckens kapacitet. Om du planerar att använda ryggsäcken för längre utflykter eller till större grupper är det viktigt att välja en ryggsäck med tillräckligt med utrymme för att rymma allt du behöver hålla kallt. Det är också viktigt att överväga hur lätt ryggsäcken är att fylla och tömma samt hur enkelt det är att transportera den med dig.

Material

Följande är några punkter att tänka på gällande material för kylryggsäckar:

 • Utsidan av ryggsäcken är oftast tillverkad av polyester eller nylon, medan vissa använder bomull.
 • Ryggsäckar som används för vandring måste vara mer hållbara än de som används för pendling.
 • Isoleringen kan vara av tre huvudtyper: skum med slutna celler, skum med öppna celler och syntetmaterial.
 • Skum med slutna celler är mest effektivt men också tyngst, medan skum med öppna celler är lättare men isolerar inte lika bra.
 • Syntetmaterial ligger någonstans mittemellan och används ofta i avancerade ryggsäckar.
 • Innerfodret kan vara tillverkat av olika material, såsom polyester, nylon eller PVC, men det är viktigt att det är slätt och lätt att rengöra eftersom det kommer i kontakt med mat och dryck.

När du letar efter en kylryggsäck är det viktigt att ta hänsyn till materialet som används. Materialets kvalitet påverkar vattentätheten, hållbarheten och isoleringsvärdet av ryggsäcken, samt dess komfort och stöd. Utsidan av ryggsäcken är oftast tillverkad av polyester eller nylon, medan vissa använder bomull.

Ryggsäckar som används för vandring måste vara mer hållbara än de som används för pendling. Isoleringen kan vara av tre huvudtyper: skum med slutna celler, skum med öppna celler och syntetmaterial. Skum med slutna celler är mest effektivt men också tyngst, medan skum med öppna celler är lättare men isolerar inte lika bra. Syntetmaterial ligger någonstans mittemellan och används ofta i avancerade ryggsäckar. Innerfodret kan vara tillverkat av olika material, såsom polyester, nylon eller PVC, men det är viktigt att det är slätt och lätt att rengöra eftersom det kommer i kontakt med mat och dryck.

Vikt

Här är några fakta om vikt gällande kylryggsäckar som kan vara intressant:

 • Kylryggsäckar är generellt sett mjukare, lättare och mer kompakta än kylboxar, vilket gör dem enklare att bära med sig.
 • Vikten på en kylryggsäck beror på storlek och isoleringsförmåga. Ju större ryggsäcken är, desto tyngre blir den.
 • En 20-liters kylryggsäck väger ca 0.8 kg och en 30-liters modell väger ca 1 kg.
 • Lättare material gör kylryggsäcken lättare att bära, men har en negativ påverkan på hållbarhet.

Storlek

En kylryggsäck finns i olika storlekar för att passa olika ändamål:

 • Mindre kylryggsäckar, vanligtvis på 10-20 liter, är idealiska för kortare utflykter eller dagsturer, t.ex. picknick, stranddagar eller utflykter i parken.
 • Medelstora kylryggsäckar, vanligtvis på 20-30 liter, passar bra för längre dagsturer, camping eller vandringar. De kan rymma en större mängd mat och dryck.
 • Större kylryggsäckar på 30 liter eller mer är bättre lämpade för längre resor, flerdagars camping eller utflykter med en större grupp.

Viktigt att komma ihåg är att större ryggsäckar tenderar att vara tyngre på grund av den ökade storleken och isoleringen, så det är viktigt att tänka på både storlek och vikt när man väljer en kylryggsäck.

Relaterad läsning

Så utförde vi testerna

För att bedöma komforten av kylväskorna har vi utvärderat axelremmarna och kuddarna som vilar mot ryggen, samt ryggpanelen. Vi har testat ryggsäckar i olika storlekar för att se hur de anpassar sig till olika kroppsstorlekar och formar. Vi har också bedömt hur väl axelremmarna och ryggpanelen stöder ryggen och hur väl de distribuerar vikten av kylväskan över bärarens kropp.

Vi har också bedömt kylväskornas kylförmåga genom att fylla dem med is och olika livsmedel. Vi har sedan mätt temperaturen inuti väskorna över tid för att utvärdera hur bra de håller maten kall. Vi har testat väskor med olika isoleringsmaterial och isoleringstjocklek för att se hur de skiljer sig åt i prestanda.

För att bedöma materialen har vi tittat på yttertyget, isoleringen, innerfodret, axelremmarna och kuddarna, dragkedjor, spännen och fästpunkter. Vi har bedömt kvaliteten på materialen, deras vattentäthet, hållbarhet och isoleringsvärde. Vi har också undersökt huruvida yttertyget producerar kondens eller inte, samt bedömt komfort, andningsförmåga eller stöd.

Slutligen har vi bedömt kylväskornas vikt och storlek. Vi har jämfört storleken på väskorna och hur mycket de väger för att bedöma hur enkla de är att transportera och bära med sig. Vi har också bedömt hur väl storleken och vikten matchar användarens behov, till exempel om de ska användas för vandring eller för en kort picknick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *