5 Bästa Ryggsäck för Dagsturer: Bäst i Test 2024

Letar du efter den bästa ryggsäcken för dagsturer? När du ger dig ut på en dagsvandring eller utflykt är det viktigt att ha en pålitlig och bekväm dagsryggsäck som kan bära allt du behöver. Med så många alternativ på marknaden kan det vara svårt att välja rätt modell för dina behov. Men oroa dig inte!

I denna omfattande artikel har vi samlat information om de bästa ryggsäckarna för dagsturer som finns tillgängliga idag. Genom att testa och jämföra ryggsäckar utifrån kapacitet, komfort, hållbarhet och användarvänlighet har vi sammanställt en guide som hjälper dig att hitta den perfekta dagsryggsäcken för dina framtida äventyr. Läs vidare för att upptäcka vilka ryggsäckar som är bäst i test och perfekta för din nästa vandringsryggsäck dagstur!

Dagsryggsäck Bäst i Test

Osprey Tempest 20 är den bästa ryggsäcken för dagsturer tack vare sin damspecifika passform, bekväma panelöppning och slitstarka konstruktion. Den följer dina rörelser med sitt bärsystem och erbjuder fästpunkter för olika tillbehör. Tillverkad av återvunnet nylon och med säkerhetsfunktioner, visar den på Ospreys hållbarhetsengagemang. Därför blev denna dagsryggsäck bäst i test.

Bästa ryggsäcken för dagsturer: Viktiga egenskaper att tänka på

Här är några viktiga egenskaper som den bästa ryggsäcken för dagsturer bör ha:

 • Komfort: Din dagsryggsäck bör ha justerbara och vadderade axelremmar för att fördela vikten jämnt. Ventilerande ryggpanel för att minska svettning och öka luftflödet. Ergonomiskt utformad ryggpanel och bärsystem för att ge stöd och bekvämlighet.
 • Kapacitet: En ryggsäck för dagsturer bör också ha tillräcklig volym för att rymma dina dagliga nödvändigheter som vattenflaska, mat, extra kläder och personliga tillhörigheter. Praktiska fickor och fack för organisering och enkel åtkomst till dina tillhörigheter.
 • Hållbarhet: Tillverkad av slitstarka och högkvalitativa material för att klara av påfrestningar och slitage under lång tid. Förstärkta sömmar och robusta dragkedjor för att säkerställa hållbarhet även i krävande terrängförhållanden.
 • Användarvänlighet: En dagsryggsäck ska vara lätt att packa och organisera med smarta fack och separata sektioner för olika ändamål.

6 Bästa Ryggsäck Dagstur

Osprey Tempest 20

Osprey Talon 22

Haglöfs Vide 20

Osprey Ultralight Stuff Pack

Solomon Trailblazer 10

Patagonia Altivia Pack 28L

Slutbetyg

Bäst i Test för Dam

Bäst i Test för Herr

Bästa Prisvärda

Bästa Lätta

Bästa Lilla

Populärt Val

Stjärnor

Betyg

5 / 5

5 / 5

5 / 5

5 / 5

5 / 5

5 / 5

Pris

Recension

Varför lita på oss? Vi på Outdoorportalen är dedikerade till att erbjuda världens bästa recensioner av friluftsutrustning. Genom objektiva och oberoende tester, baserade på omfattande praktisk erfarenhet, strävar vi efter att vara en pålitlig källa för expertkunskap. Vårt engagemang för att leverera ärlig och användbar information, utan påverkan från tillverkare eller betalda rekommendationer

1. Dagsryggsäck Dam Bäst i Test: Osprey Tempest 20

Osprey Tempest 20 ryggsäck

Den bästa dagsryggsäcken för damer är Osprey Tempest 20. Det är en pålitlig och smidig ryggsäck för dagsturer anpassad för damer med sin passform och panelöppning vilket gör den både bekväm och lätt att packa.

Med sitt bärsystem, höftbälte och formsprutade AirScape™-ryggpanel, följer Tempest 20 alla dina rörelser på stigen och ger dig maximal komfort under din resa. Dessutom, fästpunkterna för vandringsstavar, isyxa, cykelhjälm och lampa gör den till en mångsidig dagsryggsäck som passar för alla typer av aktiviteter.

Tempest 20 är tillverkad av högkvalitativt, slitstarkt och bluesign®-certifierat återvunnet nylon. Detta gör det till ett miljövänligt val och visar Ospreys engagemang för hållbarhet.

Tack vare dess bröstrem med visselpipa och invändiga säkerhetsklämma för nycklar, kan du känna dig trygg under din resa. Och med kompressionsremmarna på sidorna kan du justera storleken på ryggsäcken efter behov. Alla dessa imponerande egenskaper denna blev utsedd till dagsryggsäck dam bäst i test.

En nackdel med denna dagsryggsäck är att den inte är anpassad för vätskesystem och inget sådant system ingår i köpet. Men det här är en mindre detalj som kan lösas genom att köpa en separat vattenbehållare.

Fördelar:

 • Damspecifik: Specifikt utformad för kvinnor, vilket ger en bekväm och säker passform.
 • Miljövänlig: Bluesign®-certifierat återvunnen nylon.
 • Bekväm: Höftbältet och AirScape™-ryggpanelen följer alla dina rörelser.
 • Fästpunkter: För vandringsstavar, isyxa, cykelhjälm och en lampa gör den mångsidig och lämplig för olika aktiviteter.
 • Säkerhetsklämma: Invändig säkerhetsklämma för nycklar som gör det enkelt att hålla dina värdesaker säkra.

Nackdelar:

 • Inte anpassad för vätskesystem
 • Inget integrerat regnskydd
 • Mindre packvolym på 20 L

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Kapacitet: 5
 • Hållbarhet: 5
 • Användarvänlighet: 5

Användarrecensioner:

 • Liten och lätt ryggsäck som har allt man behöver för dagsutflykter. Sitter bra och går lätt att spänna åt.
 • “Mycket fin och bekväm. Bra med olika storlekar när man är liten och kort (157 cm). Många damryggsäckar är för stora, men denna satt som en smäck!”
 • “Bra ryggsäck för vandring, plats för hopvikta stavar och vattenflaska kan nås utan att ta av ryggsäcken.”

2. Dagsryggsäck Bäst i Test för Herr: Osprey Talon 22

Osprey Tempest 20

Den bästa dagsryggsäcken för herrar är Osprey Talon 22 som är en mångsidig dagsryggsäck för dina dagsturer. Denna ryggsäck är designad för att passa alla dina behov, oavsett om du planerar att vandra, klättra eller cykla.

Med en ventilerande, kroppsnära AirScape™-ryggpanel och ett bärsystem och höftbälte som följer alla dina rörelser kommer du aldrig att känna dig obekväm med denna ryggsäck på ryggen. Den är också utrustad med många praktiska funktioner, såsom fästpunkter för vandringsstavar, en isyxa och en cykelhjälm.

Talon 22 är också ett miljösäkert val, eftersom den är gjord av återvunna material som har godkänts av bluesign®. Det betyder att du kan känna dig trygg i att du gör ditt bästa för att minska din miljöpåverkan.

Denna dagsryggsäck har också många praktiska funktioner som du kommer att uppskatta under dina dagsturer. Dragkedjeförsedd panelöppning, stretchficka på bärremmarna, kompressionsremmar på sidorna, reflekterande tryck och en undanstoppningsbar ögla för isyxa är bara några av de funktioner som finns.

Med en packvolym på 22 L och en vikt på 900 g är Talon 22 en idealisk storlek för dagsturer. Dessutom är den utrustad med fästen för Hydraulics™ vätskesystem och har en utvändigt fack för vätskesystem för att se till att du alltid är hydrerad på din resa.

Fördelar:

 • Ventilerande, kroppsnära AirScape™-ryggpanel och bärsystem som följer dina rörelser.
 • Fästpunkter för vandringsstavar, en isyxa och en cykelhjälm
 • Tillverkad av återvunna material som är bluesign®-godkända, vilket gör den till ett miljösäkert val.
 • Stow-on-the-Go™ fästen för vandringsstavar och utvändigt fack för vätskesystem gör det enkelt att ha tillgång till dina viktiga föremål utan att behöva ta av dig ryggsäcken.
 • Dragkedjeförsedd panelöppning, stretchficka på bärremmarna, reflekterande tryck och undanstoppningsbar ögla för isyxa är bara några av de praktiska funktioner som finns tillgängliga.

Nackdelar:

 • Med en packvolym på 22 L är det kanske inte tillräckligt stor.
 • Den är kanske inte lika robust som större ryggsäckar och kanske inte lämpar sig för riktigt tuffa vandringar eller klättringar.

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Kapacitet: 5
 • Hållbarhet: 5
 • Användarvänlighet: 5

Användarrecensioner:

 • “Perfekt ryggsäck för endagsvansringen. Smidig, lätt och sitter bra så det nästan inte känns att man bär något.”
 • “Mycket bekväm och användbar för kortare turer både till fots och på cykel”
 • “Precis hemkommen från en veckas vandring i Sälenfjällen där jag hunnit bekanta mig med ryggsäcken. Talon 22 känns mycket lätt och behaglig att bära med suverän avlastning med midjebältet. Bra åtkomst till fickorna på midjebältet. Sidofickorna funkar toppen med bra djup så att flaskor inte riskerar att trilla ur. Mittenfickan frampå rymmer det mest väsentliga och även här är det lätt åtkomligt. Toppfickan, även den rymmer bra med det viktiga sakerna som man lätt vill komma åt. Allt som allt en riktigt bra ryggsäck som funkar för mina behov och snygg färg dessutom”

3. Bästa Ryggsäcken för Dagsturer som är Prisvärd : Haglöfs Vide 20

Haglöfs Vide 20

Haglöfs Vide 20 är den bästa prisvärda dagsryggsäcken som är idealisk för alla slags utomhusaktiviteter, men även passar perfekt för vardagsbruk. Denna tekniska ryggsäck är tillverkad av slitstarkt och väderbeständigt material som är tillverkat av 100% återvunnet material, vilket gör den både hållbar och miljövänlig.

Med en packvolym på 20 L rymmer den lätt allt du behöver för en dagstur, och tack vare det semi-ventilerade bärsystemet är den bekväm att bära under långa perioder. Det inre facket kan användas för en vätskeblåsa, eller som en datorficka för bärbara datorer på upp till 15 tum.

Vide 20 har flera fickor och funktioner som passar för alla slags friluftsaktiviteter, inklusive två elastiska sidofickor för vattenflaskor eller extra utrustning. Det finns även en lättåtkomlig framficka med blixtlås, en toppficka och kompressionsremmar på sidorna för att hålla innehållet på plats.

dagsryggsäcken är utrustad med ett justerbart midjebälte, som kan tas av om det inte behövs, och ett justerbart bröstband som ger extra komfort under längre vandringar. Ryggpanelen är semi-ventilerad för att ge ventilation och förhindra överhettning.

Haglöfs Vide 20 är en fluorkarbonfri DWR-behandlad dagsryggsäck, vilket gör den både vatten- och smutsavvisande. Den har också en nyckelhållare för att hålla dina nycklar säkert förvarade och lättillgängliga.

Fördelar:

 • Tillverkad av återvunna material, vilket gör det till ett miljövänligt val.
 • Innerfacket kan användas för en vätskeblåsa eller en bärbar dator upp till 15 tum.
 • Semi-ventilerad ryggpanel gör att luft kan cirkulera och minskar svettning under användning.
 • Elastiska sidofickor för extra utrustning och vattenflaskor.

Nackdelar:

 • Inte vattentät.
 • Ställbar rygglängd saknas.

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Kapacitet: 5
 • Hållbarhet: 5
 • Användarvänlighet: 5

4. Bästa Ryggsäcken för Dagsturer som är lätt: Osprey Ultralight Stuff Pack

Osprey Ultralight Stuff Pack

Den bästa ryggsäcken för dagsturer som är lätt och bekväm är Osprey Ultralight Stuff Pack. Med en packvolym på 18 liter och en vikt på endast 90 gram är den enkel att bära med dig och den vattentäta designen gör att dina saker hålls torra oavsett väderlek.

En annan fördel är att den kan packas ihop i sitt eget fodral på bara några sekunder, vilket gör att den tar minimalt med plats när den inte används. Dess Deluxe AirMesh™-bärremmar ger också extra komfort när du bär den, vilket är en sällsynt egenskap för en dagsryggsäck i denna storlek.

Ultralight Stuff Pack har också praktiska fickor, inklusive en ficka med dragkedja, en invändig säkerhetsficka och en sidoficka i stretchigt material. Med dessa fickor kan du enkelt organisera dina saker och hålla dem lättillgängliga.

Även om ryggsäcken inte har höftbälte eller bröstremmar, behövs det inte för en lätt packning för dagsturer. Dessutom har den en toppöppning med dragkedja för enkel åtkomst till dina saker.

I slutändan är Osprey Ultralight Stuff Pack en idealisk dagsryggsäck och en utmärkt investering för den som söker en lätt, bekväm och praktisk ryggsäck som kan packas ihop till en minimal storlek.

Fördelar:

 • Hoptryckbar: Ryggsäcken kan enkelt packas ihop i sitt eget fodral på bara några sekunder, vilket gör den extremt lätt att bära med dig när du inte använder den.
 • Vattentät: Ryggsäcken är tillverkad av vattentät material och kan hjälpa till att skydda dina tillhörigheter från regn eller fukt.
 • Bekväma bärremmar: Ryggsäcken har Deluxe AirMesh-bärremmar som gör den bekväm att bära även när den är fullpackad.
 • Mångsidig: Med en kapacitet på 18 L och flera fickor är Ultralight Stuff Pack idealisk för dagsturer eller kortare utflykter.

Nackdelar:

 • Ingen justerbar rygglängd.
 • Ingen anpassning för vätskesystem.

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Kapacitet: 5
 • Hållbarhet: 5
 • Användarvänlighet: 5

5. Bästa Ryggsäcken för korta Dagsturer: Solomon Trailblazer 10

Solomon Trailblazer 10

Salomon Trailblazer 10 är den bästa dagsryggsäcken för kortare dagsturer. Denna lätta och smidiga ryggsäck är konstruerad för att passa perfekt på din rygg och gör att du kan bära allt du behöver på ett bekvämt och organiserat sätt.

Med en packvolym på 10 liter har Trailblazer 10 tillräckligt med utrymme för dina nödvändigheter, men är ändå tillräckligt liten för att inte väga ner dig under din utflykt. Ryggsäcken är utrustad med ett huvudfack med full dragkedja, vilket gör det enkelt att packa och organisera dina saker. Dessutom finns det en intern ficka med upphängning för vätskesystem, så att du kan hålla dig hydrerad under hela din tur.

Trailblazer 10 har också en extern toppficka med en nyckelhållare, vilket gör att du enkelt kan få tag på dina små föremål när du behöver dem. De två stretchiga sidofickorna är också användbara för att förvara vattenflaskor eller andra små föremål.

Dagsryggsäcken har en justerbar höftbälte och bröstrem för att säkerställa en bekväm och stabil passform, och dess inbyggda organizer gör det enkelt att hålla dina saker organiserade under hela utflykten. Dessutom är Trailblazer 10 förberedd för ett vätskesystem, vilket gör det enkelt att hålla dig hydrerad under hela dagen.

Med en vikt på endast 334 gram och ett yttermått på 22 x 16 x 47 cm är Trailblazer 10 en lätt och smidig ryggsäck som är enkel att bära med dig överallt. En nackdel med ryggsäcken är att den inte inkluderar ett vätskesystem eller integrerat regnskydd, men detta kan lätt lösas genom att köpa tillbehör.

Fördelar:

 • Perfekt för kortare dagsturer och vandringar med en packvolym på 10 L och en vikt på endast 334 g.
 • Förberedd för vätskesystem, med en innre ficka med upphängning för vätskesystem.
 • Med höftbälte och bröstrem ger Trailblazer 10 extra stabilitet och komfort under användning.
 • Innehåller en extern toppficka och två sidfickor med stretch för att enkelt kunna organisera små föremål såsom mobiltelefon, snacks eller vattenflaska.
 • Har en praktisk organizer för att hålla reda på viktiga tillbehör och personliga ägodelar.

Nackdelar:

 • Ingen integrerad regnskydd.
 • Ryggsäcken är inte justerbar för att passa rygglängden.

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Kapacitet: 5
 • Hållbarhet: 5
 • Användarvänlighet: 5

6. Populärt val: Patagonia Altivia Pack 28L

Patagonia Altivia Pack 28L

Patagonia Altvia Pack 28L är en mångsidig dagsryggsäck för dina dagsturer och övernattningar. Den är tillverkad av 100% återvunnen nylon och är både robust och miljövänlig.

Det mest imponerande med Altvia Pack är dess andningsbara bakpanel och axelremmar, vilket gör den bekväm att bära även under längre vandringar. Dessutom har den en frontficka för enkel åtkomst till dina viktigaste föremål, samt ett lock som automatiskt stängs när du drar i dragskon för extra säkerhet.

En annan fördel är det integrerade regnskyddet, som skyddar dina tillhörigheter från väder och vind. Altvia Pack 28L är också utrustad med både höftbälte och bröstrem, vilket gör att du kan justera den för maximal bekvämlighet och stabilitet under vandringen.

Även om Altvia Pack inte har en justerbar rygglängd, är det här en mindre nackdel för en ryggsäck av denna storlek och kapacitet. Slutligen är det viktigt att notera att Altvia Pack 28L är anpassad för vätskesystem, men att själva systemet inte ingår.

Fördelar:

 • Stor packvolym på 28 liter.
 • Det robusta materialet är tillverkat av 100% återvunnen nylon.
 • Den andningsbara bakpanelen och axelremmarna gör att ryggsäcken är bekväm att bära under längre perioder.
 • Frontfickan och topplocket med automatisk stängning gör det enkelt att snabbt komma åt dina viktigaste tillbehör och utrustning.
 • Ryggsäcken levereras med ett integrerat regnskydd, vilket skyddar dina saker från fukt och väta.

Nackdelar:

 • Ställbar rygglängd saknas.
 • Avtagbart höftbälte saknas.
 • Inget vätskesystem ingår.
 • Grenrem saknas.

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Kapacitet: 5
 • Hållbarhet: 5
 • Användarvänlighet: 5

Bästa Ryggsäck Dagstur: Köpguide

Komfort

Komfort är en viktig egenskap att beakta inför ditt köp av ryggsäck för dagstur, här är några anledningar:

 • Viktigt att välja en dagsryggsäck som passar din ryggform och längd för att undvika obekvämligheter och smärta under vandringen.
 • Ryggsäckar med vadderade axelremmar och höftbälte kan avlasta tyngden på ryggen och minska belastningen på axlarna och nacken.
 • Justerbara axelremmar och höftbälte gör att du kan anpassa ryggsäcken till din kropp och därmed öka komforten.
 • Ventilerade ryggpaneler och andningsbara material på ryggsäcken minskar risken för överhettning och svettning under längre vandringar.
 • En bröstrem kan bidra till att stabilisera ryggsäcken och minska rörelser under vandringen.
 • Se till att packningen i dagsryggsäcken fördelas jämnt för att undvika obalans och ökad belastning på ryggen.

Kapacitet för Ryggsäck Dagstur

När du väljer en ryggsäck för dagstur är kapaciteten en viktig faktor att beakta. Här är några punkter som kan hjälpa dig att bestämma vilken kapacitet som passar dina behov:

 • Ryggsäckar dagstur finns vanligtvis i storlekar mellan 10 och 30 liter. En mindre dagsryggsäck, till exempel en 10-15 liters, är lämplig för korta dagsturer där du inte behöver ta med dig mycket utrustning. En större ryggsäck, till exempel en 25-30 liters, är bättre för längre dagsturer där du behöver ta med dig mer utrustning och förnödenheter.
 • Fundera på vad du planerar att ta med dig under din dagstur. Kommer du att ta med dig en vattenflaska, en lunch, extra kläder eller annan utrustning? Ju mer utrustning du behöver ta med, desto större behöver din dagsryggsäck vara.
 • Kom ihåg att du alltid kan fästa ytterligare utrustning på utsidan av ryggsäcken, till exempel en sovsäck eller en liggunderlag. Så även om du väljer en mindre ryggsäck, kan du fortfarande ta med dig allt du behöver genom att fästa utrustningen på utsidan.
 • Det är också viktigt att tänka på att en ryggsäcks kapacitet inte bara beror på dess storlek. Vissa ryggsäckar har mer förvaringsutrymme på insidan än andra, trots att de har samma kapacitet. Se till att läsa beskrivningen noggrant och kolla på bilder av ryggsäcken för att se hur mycket utrustning den faktiskt rymmer.

Vikten

Vikten på en ryggsäck för dagsturer är en viktig faktor att beakta innan köp. En tung ryggsäck kan påverka din prestation under vandringen och öka risken för trötthet och muskelvärk. Samtidigt kan en alltför lätt ryggsäck sakna nödvändiga funktioner och bärförmåga för att möta dina behov under turen.

 • Vikten är viktig att tänka på eftersom det påverkar hur lätt eller tungt det är att bära ryggsäcken under dagen.
 • En lätt dagsryggsäck är generellt att föredra, men tänk på att den också behöver vara tillräckligt robust för att klara av dina behov.
 • Kom ihåg att vikt inte alltid är det viktigaste kriteriet, det är också viktigt att ryggsäcken passar bra och är bekväm att bära.

En lämplig vikt för en ryggsäck för dagsturer är vanligtvis mellan 0,5 kg och 1,5 kg, beroende på dess kapacitet och de funktioner som den har. En mindre ryggsäck med kapacitet på 10-20 liter bör väga mindre än 1 kg medan en större ryggsäck med kapacitet på 25-30 liter kan väga upp till 1,5 kg.

Vikt kan också påverkas av det material som ryggsäcken är tillverkad av, t.ex. lättare material som ripstop-nylon eller högkvalitativt polyester kan minska vikten utan att minska kvaliteten. Det är viktigt att välja en ryggsäck som har rätt balans mellan vikt och funktionalitet, så att du kan njuta av en bekväm och välutrustad tur utan att känna dig för tung eller för lätt.

Avlastningssystem

Här är några viktiga punkter gällande avlastningssystem att beakta innan köp av en ryggsäck för dagsturer:

 • Avlastningssystemet i ryggsäcken är avgörande för att fördela vikten jämnt och minska påfrestningen på rygg och axlar.
 • Det finns flera typer av avlastningssystem, inklusive ventilerade ryggpaneler, justerbara axelremmar, bröstremmar och höftbälten.
 • Ventilerade ryggpaneler bidrar till att minska svettning och öka ventilationen, vilket gör ryggsäcken bekvämare att bära under längre perioder.
 • Justerbara axelremmar gör att du kan anpassa ryggsäcken till din kroppstyp och skapa en bekväm passform.
 • Bröstremmar hjälper till att stabilisera ryggsäcken och minska rörelse under vandring eller aktivitet.
 • Höftbälten är särskilt viktiga för att fördela vikten från rygg till höft, vilket minskar belastningen på axlarna och ger ökad stabilitet.
 • Det är viktigt att välja en dagsryggsäck med ett avlastningssystem som passar din kroppsform och aktivitetsnivå, för att minska risken för skador och öka komforten under längre perioder av användning.

Ventilation

Ventilation är en viktig faktor att tänka på när man väljer en ryggsäck för dagsturer. Här är några punkter som kan vara viktiga att beakta:

 • En bra ventilation minskar risken för överhettning och fuktighet i ryggen under långa vandringar.
 • Många moderna dagsryggsäckar har en ryggpanel som är konstruerad för att öka luftflödet och minska svettning.
 • Ventilerande mesh-material används ofta i ryggpanelen för att underlätta luftcirkulationen.
 • En välventilerad ryggpanel kan göra att ryggsäcken känns lättare på ryggen och minska risken för trötthet under längre vandringar.
 • En del ryggsäckar har också ventilationskanaler längs sidorna av ryggen som kan hjälpa till att hålla ryggen sval under varmare dagar.
 • Tänk på att ventilationen kan påverkas av hur mycket packning du har i ryggsäcken. Ju mer packning, desto mindre luftcirkulation och ventilation i allmänhet.

Dam-modeller för dagsryggsäckar

När det kommer till dagsryggsäckar för damer finns det några unika funktioner och egenskaper:

 • Anatomisk design: Många dagsryggsäckar för damer har en anatomisk design som är speciellt utformad för att passa en kvinnas kropp. Detta innebär att axelremmar, midjebälte och ryggpaneler är utformade för att passa en kvinnas kroppsform och erbjuda optimal komfort.
 • Storlek: Dagsryggsäckar för damer är ofta mindre än unisex- eller herrmodeller och har en lägre packvolym. Detta kan göra dem lättare att bära och mer lämpliga för kortare dagsturer.
 • Smalare axelremmar: Eftersom kvinnor har vanligtvis smalare axlar än män har många dagsryggsäckar för damer smalare axelremmar som sitter bekvämare på axlarna och inte glider ner så lätt.
 • Justerbara midjebälte: Många dagsryggsäckar för damer har justerbara midjebälten som kan anpassas för att passa olika midjestorlekar. Ett midjebälte kan hjälpa till att fördela vikten från axlarna till höfterna och minska belastningen på ryggen.
 • Flera fickor: Dagsryggsäckar för damer har ofta flera fickor och fack för att organisera och hålla alla nödvändigheter på plats. Detta kan vara särskilt användbart om du vill ha tillgång till saker som mobiltelefon, solglasögon och snacks utan att behöva rota runt i hela ryggsäcken.

Vätskesystem

Att ha med sig vatten och andra drycker under en dagstur är viktigt för att hålla sig hydrerad och bekväm under hela turen. Därför är det viktigt att ha ett bra vätskesystem i sin ryggsäck för dagstur:

 • Många dagsryggsäckar har speciella fickor och hållare för vattenblåsor eller vattenflaskor.
 • Vissa dagsryggsäckar kommer med en vattenblåsa och slang, medan andra säljs separat.
 • En vattenblåsa kan vanligtvis rymma mellan 1,5-3 liter vätska, beroende på storlek.
 • En slang eller pip som kan fästas vid axelremmen på dagsryggsäcken gör det enkelt att dricka vatten utan att ta av ryggsäcken.
 • Det är viktigt att ha en vattenblåsa som är enkel att fylla på och rengöra för att säkerställa hygien och användarvänlighet.
 • Tänk också på att vatten är tungt, så det är viktigt att balansera vikten i ryggsäcken om du fyller på med vatten.

Förvaringsmöjligheter

När du väljer en dagsryggsäck för dagsturer är det viktigt att tänka på vad du behöver förvara och hur du vill organisera dina saker. Vissa ryggsäckar har flera fack och fickor, medan andra har ett större huvudfack med mindre sidofickor. Här är viktig information om de olika facken:

 • Huvudfacket: Detta är det största facket på ryggsäcken och är där du förvarar de större föremålen, såsom extra kläder, mat och vattenflaska. Se till att det är tillräckligt stort för dina behov.
 • Sidofickor: Vissa dagsryggsäckar har sidofickor som är utformade för att förvara vattenflaskor, vilket är mycket praktiskt när du är på vandringstur. Se till att fickorna är tillräckligt stora för att rymma din vattenflaska.
 • Frontfickor: Frontfickor är utformade för att förvara mindre föremål som mobiltelefon, plånbok och nycklar. De är ofta lättillgängliga och enkla att öppna. Tänk på att inte förvara värdefulla föremål här om det inte finns en säkerhetsficka.
 • Innerfickor: Vissa ryggsäckar har mindre innerfickor som är lämpliga för att förvara mindre föremål, till exempel solglasögon, kartor eller en powerbank. Dessa fickor kan vara mycket användbara för att hålla dina föremål organiserade och skyddade.
 • Fack för vätskesystem: Vissa ryggsäckar är utrustade med fack specifikt utformade för att förvara ett vätskesystem, vilket är en behändig funktion om du vill ha en handsfree-lösning för att dricka under vandringen.

Så utsåg vi bästa ryggsäcken för dagsturer

Vi har genomfört omfattande tester av olika dagsryggsäckar för att hitta de allra bästa produkterna för dagsturer. Vi testade ryggsäckarna utifrån fyra huvudegenskaper: komfort, kapacitet, hållbarhet och användarvänlighet.

När vi bedömde komforten testade vi varje ryggsäck för dess ergonomi, viktfördelning och stöd för rygg, axlar och höft. Vi undersökte också andningsförmågan i ryggen och axelremmarna för att se hur väl ryggsäckarna ventilera och förebygger överhettning.

För att bedöma kapaciteten mätte vi packvolymen, antal och storlek på fickor och hur lätt det var att organisera och packa saker i ryggsäcken. Vi letade efter ryggsäckar som kunde rymma tillräckligt med utrustning för en dagstur utan att kännas för tunga eller klumpiga.

Hållbarhetstesterna inkluderade undersökning av material, sömmar och dragkedjor för att bedöma om ryggsäckarna var robusta nog för att klara av att användas under en längre tid och utsättas för olika väderförhållanden.

Användarvänligheten bedömdes utifrån hur lätt det var att justera ryggsäcken för att passa användarens kropp, samt hur lätt det var att öppna och stänga fickor och dragkedjor. Vi tittade också på om ryggsäcken innehöll extra funktioner som t.ex. vätskesystem eller regnskydd.

Efter att ha testat varje ryggsäck grundligt och bedömt dem utifrån dessa fyra egenskaper har vi sammanställt en lista över de bästa ryggsäckarna för dagsturer som du kan lita på och känna dig trygg med under dina äventyr.

Relaterad läsning: