Vinterjacka Dam Bäst i Test 2023: Snyggast & Varmaste Jackor

Här är de 5 bästa kandidaterna till 2023 bästa vinterjacka dam. I den här omfattande guiden jämför vi olika modeller för att hitta den bästa jackan för just dig. För att bespara dig tid har vi granskat recensioner av de mest populära vinterjackorna för dam och värderat faktorer om värme, material, passform, still och funktion.

Top 5 Snyggast och Varmaste Vinterjackor för Dam

Slutbetyg

Bäst i Test

Varmaste

Bästa Dun

Bästa Allround

Bästa Pris

Stjärnor

Betyg

5 / 5

5 / 5

5 / 5

4.3 / 5

4 / 5

Värme

5/5

5/5

5/5

4/5

4/5

Material

5/5

5/5

5/5

4/5

4/5

Passform

5/5

5/5 

5/5

4/5

4/5

Övriga funktioner

5/5

5/5

5/5

5/5

4/5

Pris

Recension

För mer bakgrundsinformation, se vår köpguide för vinterjackor nedanför valen samt vår produkttabell

Viktiga faktorer att beakta när man köper vinterjacka för dam:

Värme

Hur varm ska vinterjackan vara? Ska den användas för att hålla dig varm i vinterkylan eller är den mest till för att skydda mot regn och blåst?

Material

Det är därför viktigt att fundera på vilket material som jackan är tillverkad av. Välj ett material som är vattentätt och vindtätt, så att du kan hålla dig torr och varm. En vinterjacka med fodrad insida håller dig varm i vinterkylan och en jacka med vattentätt skal skyddar mot regn och blåst.

Passform

Det är också viktigt att jackan är bekväm och har rätt passform. Vi fann en korrelation mellan kostnad och komfort. I dyrare jackor används mjukare material och mer genomtänkt vilket ger dig bättre passform. Välj en jacka som sitter bra och inte är för trång eller för lös. Tänk också på att välja en jacka med tillräckligt långa ärmar och ben, så att du inte blir blöt eller kall på de ställen där jackan inte täcker.

Funktioner

En del funktionaliteter som kan vara bra att tänka på är antal fickor, om huvan är justerbar och är lätt att ta av och på. Även midjan kan vara justerbar för bästa passform.

1. Vinterjacka Bäst i Test: Fjällräven – Women’s Nuuk Parka

Vinterjacka Bäst i Test

Fjällräven – Women’s Nuuk Parka är mjuk och smidig, tillräckligt tung för att kännas som en kram och har mycket isolering, den håller oss varma i bittra tider. Jackan är vattentät, har en generös huva och en volang i konstpäls som kan vändas ut för att blockera vinden. Den generösa skärningen ger gott om utrymme för att lägga upp flera lager utan att kännas som en överfylld kudde. Vinterjackan har också fått goda betyg för att den andas bra. Fickorna är både funktionellt dimensionerade och konstfullt undangömda, vilket ger den en funktionell, avslappnad stil.

Den avslappnade passformen kan ibland kännas överväldigande, särskilt ärmarna. Det hindrar också jackan från att kännas smickrande. Jackan håller dig också torr vilket har beprövats under duschtester. Om du gillar kramar, att hålla dig varm och torr i snöstormar är den här jackan för dig.

Anledningar att köpa:

 • Varm och vattentät
 • Rymliga och många fickor
 • Möjlighet till flera lager under

Produktbetyg:

5.0

“En snygg, bekväm och varm parka! Rekommenderas!”

2. Varmaste vinterjackan för dam: Didriksons Erika Womens Parka 3

Varmaste vinterjackan för dam

Didriksons Erika Women’s Parka 3 ger vi högst betyg när det gäller värme. Det är en varm parkas för dam med sin hållbarhet anpassad för riktigt kalla dagar. Många recensenter lovordar parkans förmåga att stå emot hårda väderförhållanden, och vissa kallar den till och med för den varmaste vinterjackan.

Parkans huva är också högt värderad med dess förmåga att hålla huvudet och ansiktet varmt i kalla temperaturer. Med den här parkan får du även flera fickor, som ger gott om förvaring för viktiga saker. På det hela taget är Didriksons Erika Women’s Parka 3 en högkvalitativ kappa som är väl värd investeringen för dem som är i behov av ett hållbart och ett varmt alternativ för kallt väder.

Anledningar att köpa:

 • Väldigt varm vinterjacka
 • Många fickor

Produktbetyg:

5.0

“Väldigt varm, bekväm och användbar vinterjacka!”

3. Bästa vinterdunjacka för dam: Fjällräven Women’s Expedition Down Lite Jacket

Bästa vinterdunjacka för dam

Fjällräven Women’s Expedition Down Lite Jacket är en riktigt varm dunjacka för dam, helt klart den bästa dunjackan med en snygg design och håller värmen väl. Många recensioner svärmar om jackans förmåga att hålla värmen i kalla temperaturer.

Jackans huva får också höga betyg då den håller huvudet och ansiktet varmt under den kallaste snöstormen och ger en omfamnande känsla.

Vinterjackan har fem fickor så att du får med dig dina viktigaste föremål. Sammantaget är Fjällräven Women’s Expedition Down Lite Jacket en riktigt varm dunjacka för dam som är väl värd investeringen.

Anledningar att köpa:

 • Täckande huva som skyddar
 • Mjukt och behagligt material
 • Justerbar huva och midja

Produktbetyg:

5.0

“Utmärkt jacka, varm och bekväm dunjacka!”

4. Bästa Allround vinterjacka för damer: Patagonia Tres 3-in-1 Parka – Women’s

Bästa Allround vinterjacka för damer

Patagonia Tres 3-in-1 är den bästa allround vinterjackan med en rad funktioner. Jackan är designad för att ge en mängd olika värmealternativ beroende på vädret. Dess 3-i-1-design innebär att det kan användas som en skaljacka, en isolerad jacka eller en kombination av båda för att hålla dig varm i olika temperaturer. Många recensenter har rapporterat att jackan håller dem varma i kalla väderförhållanden, och att det är en pålitlig jacka för kallt väder.

Den är vattenavvisande nog för att ta dig ut ur ett duggregn och är ett utmärkt fristående alternativ för klara och kyliga dagar. Det yttre lagret är vattentätt, vindtätt och andningsbart. När du drar ihop de två med blixtlås, vilket tar ungefär en minut, verkar den här jackan ostoppbar. Det är också ett av de mer stilfulla och smickrande alternativen vi testade.

Huvan är också mycket justerbar, vilket gör att du kan dra ner den tillräckligt mycket för att blockera regn eller snö. Den här jackan är dyr, men du får tre högkvalitativa alternativ för priset av ett, högst två.

Anledningar att köpa:

 • Multifunktionell för olika väder
 • Varm och välsittande form
 • Vattentätt skal
 • Snygg design

Produktbetyg:

4.3

“Varm och funktionell jacka som är perfekt för olika väder och aktiviteter.”

5. Bästa billiga vinterjacka för dam: Marmot Women’s Guides Down Hoody

Bästa billiga vinterjacka för dam

Marmot Women’s Guides Down Hoody jackan är designad med högkvalitativ dun för att hålla dig varm i kalla väderförhållanden. Många recensenter har rapporterat att jackan håller dem varma och bekväma i kalla temperaturer, och har fått goda betyg för sin huva.

Jackan har en normal passform som rymmer lager under, men att det är bäst att prova den för att få rätt storlek. Det finns också justerbar huva och midja som gör det möjligt att anpassa passformen för en bekväm och säker passform.

Den här vinterjackan är inte vattentät, men den är vattentålig. Det innebär att det kan motstå lätta regn och snö, men det kommer inte att hålla dig torr i kraftigt regn. Om du behöver en jacka som är vattentät för att skydda mot allvarligt väder, kan det vara bäst att leta efter en annan jacka med en mer tät konstruktion

Jackan har också andra funktioner som hjälper till att hålla värmen, som täta sömmar och justerbar huva för att förhindra luftläckage. Sammanfattningsvis är vinterjackan ett pålitligt och varmt val för kalla väder.

Anledningar att köpa:

 • Billig
 • Justerbara möjligheter
 • Håller värmen trots pris

Produktbetyg:

4.0

“Varm och prisvärd dunjacka. Utmärkt!”

Att tänka på när du köper bästa vinterjackan dam

Vinterjackans syfte

Det sätt som du kommer att använda den på är en extremt viktig faktor att ta hänsyn till. Hur intensiva kommer dina utomhusaktiviteter att vara? Kommer du att utöva en sport som kräver mycket energi och uthållighet där du kommer att svettas och bli varm, eller kommer du att vara mer statisk och lugn i det du har planerat?

Värme

Värmen beror på många faktorer: isoleringstyp och vikt, skalmaterial, vind, lagerindelning och hur varmt eller kallt väder du klarar. Men den viktigaste faktorerna för att avgöra hur varm jackan är kallas fyllnadsgrad.

Fill power

Fyllnadsgraden eller fill power som butiker brukar skriva, är den mest marknadsförda specifikationen bland vinterjackor och parkas, och avser specifikt dun (nästan alla jackor på den här listan har dun). Ju högre siffra (600 fill, 700 fill, 800 fill osv.), desto mer värme ger den och desto lättare kan den komprimeras när du packar ihop den. Premiumdun är också det dyraste, vilket är anledningen till att du ser att det här numret korrelerar löst med priset. Vinterjackor med hög prestanda har vanligtvis 800-fill eller mer, och fritidsplagg har 450-700.

Vinterjackans material

När du väljer en vinterjacka är det viktigt att tänka på materialet som jackan är gjord av. Ett bra material för en vinterjacka bör vara tåligt, vattentåligt, och isolerande för att hålla dig varm och torr i kalla väderförhållanden. Ett vanligt material som används i vinterjackor är dun, som är lätt och isolerande. Andra populära material för vinterjackor inkluderar syntetisk isolering och ull. Det är också viktigt att tänka på hur jackan konstruerats, som täta sömmar och en justerbar huva för att förhindra luftläckage och hålla värmen.

Eftersom dessa två typer av vinterjackor har var och en sina egna tydliga egenskaper kan du läsa mer om deras egenskaper och hur du underhåller dem på ett bra sätt, oavsett om du väljer en dunjacka eller en syntetisk jacka.

Vattenresistens & Vattentäthet

Det är också viktigt att jackan är vattentålig eller vattentät för att skydda mot regn och snö.

Dun förlorar sin förmåga att isolera när det blir blött, och därför erbjuder alla jackor på den här listan ett visst skydd mot nederbörd. De flesta jackor är vattenavvisande. Det är sannolikt att du behöver fullständig vattentäthet om du kommer att bära en komplett vinterjacka. Vattenresistenta skal, som det du får med Patagonia Tres 3-in-1, ger gott om skydd i iskalla, snöiga förhållanden.

Vinterjackans passform

En bra passform på en vinterjacka bör vara bekväm och rymma flera lager under, så att du kan anpassa värmen efter vädret. Det är också viktigt att jackan har justerbar huva och midja för att säkerställa en säker och bekväm passform. Det är bäst att prova jackan innan du köper den för att säkerställa att du får rätt storlek och passform. Passformen kan också variera mellan olika märken och stilar.

Vinterjackans funktioner

En bra vinterjacka bör ha funktioner som håller dig varm, som en justerbar huva för att förhindra luftläckage. Andra nyttiga funktioner i en vinterjacka kan inkludera många fickor för förvaring av essentials, reflexdetaljer för ökad synlighet i mörker, och avtagbar krage eller huva för extra värme och skydd mot väder.

Huvan

Mer än någon annan typ av jacka har huvan stor betydelse för en vinterjacka. För det första kommer huven nästan alltid att ha samma typ av isolering som resten av jackan. För det andra kan en bra huva för kallt väder justeras och dras åt ordentligt runt huvudet så att vinden inte kommer in eller blåser av huvan från huvudet. Slutligen har många prestandainriktade jackor hjälmkompatibla huvor, vilket är nödvändigt vid bergsklättring och klättring. Hjälmkompatibilitet gör huvan större och något mindre önskvärd att ha på sig utan hjälm, men det är ingen avgörande faktor för oss så länge huvan sitter fast jämnt.

Andningsförmåga

En vinterjackas andningsförmåga avser hur bra jackan kan släppa ut fukt och överflödig värme från kroppen, medan den fortfarande håller kylan ute. En bra andningsförmåga är viktig för att hålla dig bekväm och torr när du är aktiv i kallt väder, eftersom det kan hjälpa till att reglera din kroppstemperatur och förhindra att du blir för varm eller för kall. Många vinterjackor har andningsförmåga genom ventilation i form av dragkedjor eller andningshål under armarna, som låter dig släppa ut överflödig värme och fukt

Antal fickor

Antalet fickor på en vinterjacka kan variera beroende på modellen och storleken, men de flesta har minst en innerficka och två yttre fickor. Innerfickan är oftast lite mindre och säkrare, och kan användas för förvaring av värdeföremål som plånbok och nycklar. Yttre fickorna är oftast större och lättillgängliga, och kan användas för förvaring av saker som mobiltelefon eller kartor. En vinterjacka med många fickor kan vara bekvämt för att hålla dina essentials organiserade och lättillgängliga, men det är också viktigt att välja en jacka med fickor som passar dina behov och preferenser.

Vanliga frågor om vinterjackor för damer

Vad är skillnaden mellan dunjacka och vinterjacka?

En dunjacka är en typ av vinterjacka som är fylld med dun, vilket är luftkuddar som finns på fjädrar hos vissa fåglar. Dun är ett mycket bra isoleringsmaterial och gör dunjackan varm och lättviktig. En vinterjacka, å andra sidan, kan vara gjord av olika typer av material, såsom päls, syntetisk isolering eller andra material som är lämpliga för att hålla värmen. Skillnaden mellan dunjacka och vinterjacka är alltså huvudsakligen vilket material som används i jackan för att isolera värmen.

Vilken vinterjacka passar till klänning?

Om det är riktigt kallt ute kan du välja en dunjacka eller en jacka med syntetisk isolering. Om det inte är så kallt ute och du vill ha en mer elegant look, kan du välja en lång kappa eller en rock som går ner till knäna eller längre. Dessa plagg ger både värme och stil till din outfit. Du kan också välja att bära en kortare jacka, såsom en bomberjacka eller en kort kappa, och komplettera med en sjal eller halsduk för att hålla dig varm.

Vad är varmast av dun och polyester?

Dun är i allmänhet bättre på att hålla värmen. Det beror på att dun har en högre värmekapacitet än polyester, vilket innebär att det kan lagra mer värme per viktenhet. Dessutom har dun en högre luftförmåga, vilket gör att det bättre kan hålla värmen genom att skapa luftlager mellan fibrerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *