Vandringstält Bäst i Test 2024: Bästa Vandringstält för 1-4 personer

bästa vandringstält

Är du på jakt efter det bästa vandringstältet för din nästa utomhusäventyr? Då har du kommit rätt! Vi har genomfört omfattande tester av de mest populära vandringstälten på marknaden för att ge dig den ultimata guiden till valet av ditt nya vandringstält.

Vi har testat vandringstälten i en mängd olika förhållanden, från varma sommardagar till kalla vinterkvällar, och vi har samlat in data för att se vilka vandringstält som presterar bäst i verkligheten. Vi har också tagit hänsyn till faktorer som vikt, packstorlek, ventilation, hållbarhet och enkelhet i montering.

Med vår artikel får du tillgång till en omfattande genomgång av de bästa vandringstälten för 1-4 personer på marknaden idag. Vi ger dig en detaljerad beskrivning av varje tält, inklusive dess egenskaper, fördelar och nackdelar, baserat på våra tester och verkliga användares erfarenheter.

Vi har också sammanställt jämförelser mellan varje tält så att du enkelt kan se hur de staplar upp mot varandra i termer av prestanda, pris och andra faktorer som kan påverka ditt köpbeslut.

Oavsett om du är en erfaren vandrare eller en nybörjare som vill ha det bästa tältet för din nästa vandring, är vår artikel den ultimata guiden för att hjälpa dig att hitta det perfekta tältet för dina behov. Läs vidare och ta reda på vilket tält som är det bästa valet för dig och din nästa äventyrsresa.

5 Bästa Vandringstält

Slutbetyg

Bäst i Test

Bätsa för 2-3 Personer

Bästa för 3-4 Personer 

Bästa Billiga 

Bästa Ultralätta 

Stjärnor

Betyg

5 / 5

5 / 5

5 / 5

5 / 5

5 / 5

Pris

Recension

1. Bästa Vandringstält För 1-2 Personer: MSR Hubba Hubba NX

MSR Hubba Hubba NX vandringstält

MSR Hubba Hubba NX är ett fantastiskt vandringstält som kommer att gynna användaren på många sätt. För det första är det lätt att transportera på grund av sin låga vikt och det kompakta packmåttet, vilket gör det till ett idealiskt val för vandrare och backpackers. Dessutom har det två ingångar och två absider, vilket gör det enkelt för två personer att gå in och ut av tältet utan att störa varandra eller behöva kliva över varandra. Tältets symmetriska form och stora yta ger också användarna gott om utrymme att röra sig fritt och förvara sina saker på ett organiserat sätt.

Imponerande vattenpelare

Som en erfaren friluftsmänniska kan jag säga att MSR är en pålitlig och högkvalitativ tillverkare av utomhusutrustning. Tältet är byggt med starka och hållbara material som garanterar att det kommer att hålla länge och tåla tuffa förhållanden. Vattenpelare på ytterduken är 1200 mm, vilket skyddar användarna från lättare regnskurar, medan vattenpelare på golvet är imponerande 3000 mm, vilket garanterar att golvet kommer att hålla torrt även under tunga regnskurar. Yttertältet är tillverkat av nylon med en silikon- och polyuretanbeläggning, medan golvet är av nylon med en polyuretanbeläggning. Innertältet är också tillverkat av nylon och polyamid. Alla material är av hög kvalitet och gör att tältet håller högsta standard.

Lätt tält för vandringen

MSR Hubba Hubba NX presterar mycket bra i alla kategorier. Med en totalvikt på endast 1720 g är det enkelt att bära och transportera. Tältet har också ett imponerande vattentät golvmaterial med en vattenpelare på 3000 mm, vilket garanterar att användarna kommer att hålla sig torra i alla väderförhållanden. Det har också två ingångar och två absider, vilket gör det bekvämt för två personer att använda. Det enda som kan anses vara en nackdel är att det är en dyr produkt, men det är inte en överraskning med tanke på dess höga kvalitet och prestanda.

Något dyr

Jämfört med andra liknande vandringstält i samma kategori är MSR Hubba Hubba NX prissatt högre, men dess lättvikt och kvalitet gör det till en smart investering för den seriösa vandraren. Det är också värt att notera att tältet kommer med en livstidsgaranti, vilket ger extra trygghet för användarna.

Fördelar:

 • Lättviktig och kompakt design gör det lätt att bära med sig under vandringar
 • Stor innerutrymme och två ingångar ger bekvämt utrymme för två personer
 • Hög vattenpelare på golvet och ytterduken ger bra skydd mot regn och fukt
 • Stabil och tålig konstruktion som klarar av olika väderförhållanden

Nackdelar:

 • Relativt dyr jämfört med andra vandringstält på marknaden
 • Vädringsmöjligheterna är begränsade vilket kan leda till fukt och kondens inuti tältet
 • Absiderna kan vara trånga för större ryggsäckar och utrustning

Produktbetyg:

5.0

 • Vikt: 5
 • Utrymme & Komfort: 5
 • Väderskydd: 5
 • Användarvänlighet: 5

2. Bästa Vandringstält För 2-3 Personer: Big Agnes Tiger Wall UL3

Big Agnes Tiger Wall UL3 vandringstält

Big Agnes Tiger Wall UL3 är ett vandringstält som har fått mycket uppmärksamhet för dess lätta vikt och minimalistiska stångstruktur. Tältet rymmer tre personer och är perfekt för vandrare eller campare som är ute flera dagar på raken.

Tålig konstruktion

En av de stora fördelarna med Tiger Wall UL3 är dess enkla men tåliga stångkonstruktion. DAC Featherlite-stängerna ger en tålig struktur som är lätt att hantera och rymlig för användare. Tältet har två dörrar och två absider, vilket gör det lätt att organisera utrustning och hålla saker organiserade. Dessutom finns det flera förvaringsfickor för mobiltelefon och annan teknik, vilket gör att användaren kan hålla sina viktiga tillbehör nära till hands.

Vattentät design

En annan fördel med Tiger Wall UL3 är dess vattentäta design. Yttertält och golv består av silikonbehandlat nylon rip-stop, med 1200 mm vattentät polyuretanbeläggning, vilket ger skydd mot vatten och fukt. Alla sömmar är tejpade med vattentät polyuretantejp, vilket hjälper till att hålla användaren torr under dåligt väder.

Tältet har också en stor takficka som ger mycket förvaringsutrymme, samt flera fästen för möjligheten att hänga upp tillbehör och utrustning. Reflekterande linor hjälper till att hålla tältet synligt i mörker.

När det gäller prestandamätning har Tiger Wall UL3 en totalvikt på 1330 g och en packstorlek på ca 14 x 46 cm, vilket gör det lätt att bära med sig under vandring eller camping. Tältet har även en vattenpelare på ytterduk och golv på 1200 mm, vilket ger utmärkt skydd mot vatten.

Fördelar:

 • Lättvikt: Big Agnes Tiger Wall UL3 är ett ultralätt tält, vilket gör det lätt att bära med sig under backpacking- och campingresor.
 • Rumsligt: Tältet har plats för upp till tre personer, och det har även två dörrar och två absider för extra förvaringsutrymme.
 • Bra ventilation: Tältet har flera ventilationsfönster som hjälper till att hålla tältet svalt och luftigt på varma dagar.
 • Enkel att sätta upp: Tältet är lätt att sätta upp och tar bara några minuter att montera.

Nackdelar:

 • Dyrt: Big Agnes Tiger Wall UL3 är ett dyrt tält, vilket kan vara ett hinder för vissa köpare.
 • Mindre rymlig än andra tält: Även om Big Agnes Tiger Wall UL3 har plats för upp till tre personer, är det ändå mindre rymligt än vissa andra tält på marknaden. Det kan kännas trångt om man är tre personer med mycket packning.

Produktbetyg:

5.0

 • Vikt: 5
 • Utrymme & Komfort: 5
 • Väderskydd: 5
 • Användarvänlighet: 5

3. Bästa Vandringtält För 3-4 Personer: Urberg 4P Trekking Tunnel Tent

Urberg 4P Trekking Tunnel Tent vandringstält

Urberg 4P Trekking Tunnel Tent är ett imponerande vandringstält som erbjuder en storlek och kapacitet som passar perfekt för små grupper på vandringar och campingturer från tidig vår till sen höst. Tältet är utrustat med två dörrar och två absider som ger utmärkt utrymme för lagring av utrustning och skydd mot väder och vind. Den stora absiden har även en myggnät i dörren som ger extra ventilation utan att det tillåter oönskade insekter att komma in.

Slitstarkt material

Urberg 4P Trekking Tunnel Tent är byggt med slitstarkt ripstop-tyg och en slitstark infästning mellan inner- och yttertältet. Y-formade tältspikar med 23 cm lina på vardera ger en stabil grund och V-formade stormlinor med reflexer säkerställer en hög grad av stabilitet även vid höga vindhastigheter. De fyra tältstängerna i 7001 T6 aluminium på 9 mm ger också extra stabilitet i de mest krävande terrängen.

Imponerande prestanda

När det gäller prestandamätningar är Urberg 4P Trekking Tunnel Tent imponerande. Med en totalvikt på 5460 g och ett yttermått på 510x230x120 cm rymmer det utan problem fyra personer med full packning. Tältet har också en vattenpelare på ytterduken på 3000 mm och en vattenpelare på golvet på 10000 mm, vilket betyder att det är helt vattentätt även vid extrema väderförhållanden. Tältet har två ingångar och två absider, vilket ger möjlighet att skapa separata utrymmen för olika användningsändamål.

Tack vare att innertältet är löstagbart från yttertältet kan vikten delas upp mellan användarna, vilket gör det lättare att bära och montera tältet. Det går även att lämna inner- och yttertältet ihopkopplade när tältet packas ner för att spara tid nästa gång det ska resas.

En annan fördel med Urberg 4P Trekking Tunnel Tent är dess goda ventilationsmöjligheter, vilket bidrar till att skapa en behaglig miljö inuti tältet. Dessutom finns det invändiga förvaringsfickor för att lagra personliga föremål och tillbehör.

Fördelar:

 • Rymligt: Tältet har plats för upp till fyra personer och två absider för förvaring av packning och skor.
 • Lätt att sätta upp: De färgkodade tältstängerna gör det lätt att montera upp tältet.
 • Löstagbart innertält: Innertältet kan tas bort för att minska vikten när man bär tältet på vandringen.
 • Gott om ventilationsmöjligheter: Tältet har myggnät i både dörren och den stora absiden vilket ökar ventilationen och minskar risken för kondens.
 • Hög vattentäthet: Med en vattenpelare på 3000 mm för yttertältet och 10000 mm för golvet är tältet mycket vattentätt och håller dig torr i regniga förhållanden.

Nackdelar:

 • Vikt: Tältet är relativt tungt med en totalvikt på 5460 g vilket kan vara en nackdel för vandrare som vill minimera packningen.
 • Storlek: Med yttermått på 510x230x120 cm och packmått på 63x29x26 cm tar tältet upp en del plats i packningen.
 • Pris: Tältet är inte det billigaste alternativet på marknaden vilket kan vara en nackdel för de som har en begränsad budget.
 • Endast två dörrar: Trots att tältet har två dörrar kan det vara trångt om utrymme för fyra personer att röra sig runt och ut ur tältet.
 • Konstruktion: Som med de flesta tunneltält kan det vara lite knepigt att sätta upp tältet korrekt och säkert i blåsiga förhållanden.

Produktbetyg:

5.0

 • Vikt: 5
 • Utrymme & Komfort: 5
 • Väderskydd: 5
 • Användarvänlighet: 5

4. Bästa Billiga Vandringstält: Urberg Trekking Tunnel Tent 

Urberg Trekking Tunnel Tent vandringstält

Urberg Trekking Tunnel Tent är ett tvåpersons tunneltält med tillhörande footprint (tältgolv). Detta billiga vandringstält är lätt och rymligt med en stor absid där du kan förvara skor, ryggsäckar och annan packning. Tältet passar bra för krävande vandringar från tidig vår till sen höst men fungerar även bra på campingplatser. Innertältet kan lämnas kvar när tältet packas ner för enkel transport och för att undvika att insidan blir blöt om det regnar.

Tältet är ett 3-säsongstält med slitstark infästning mellan inner- och yttertältet, ventilationsöppningar på båda kortsidorna, dörr med myggnät på innertältet, invändiga förvaringsfickor, invändigt loft i taket för mindre utrustning, invändig tvättlina, V-formade stormlinor med reflexer, slitstarkt ripstop-tyg och fluorkarbonfri impregnering. Tältet levereras med Y-formade tältspikar med 23 cm lina på varje spik, reparationskit, packpåse och lätt aluminiumtältstänger med en totalvikt på 505 gram.

Footprintet skyddar tältgolvet i innertältet och absiden, ökar tältets livslängd och minskar kondensen i tältet genom att förhindra markfukt att avdunsta. Footprintet är lätt att montera med samma markpinnar som tältet och är tillverkat av 68D 210T PU med en vattenpelare på 3000 mm WR C0.

Urberg Trekking Tunnel Tent + Footprint är avsedd för 2 personer med en totalvikt på 3810 g. Yttermåttet är 420 x 155 x 110 cm och innertältsmåttet är max 220 x 130 x 100 cm. Tältet har en vattenpelare på 3000 mm på ytterduken och 5000 mm på golvet. Det har en ingång och en absid samt tre tältstänger. Yttertältsväven är tillverkad av polyester med en tjocklek på 68D och belagd med polyuretan. Golvväven är också tillverkad av polyester med en tjocklek på 68D och belagd med polyuretan. Innertältsväven är tillverkad av polyester.

Fördelar:

 • Rymlig absid ger gott om utrymme för förvaring av skor, ryggsäckar och annan utrustning.
 • Invändiga förvaringsfickor och en invändig tvättlina ger extra praktisk funktion.
 • Innertältet kan lämnas kvar när tältet packas ihop för snabb och enkel transport vid nästa tillfälle.
 • Medföljande footprint skyddar tältets golv och ökar livslängden på tältet.
 • Tältet är lätt och enkelt att montera.
 • Fluorkarbonfri impregnering är mer miljövänligt.

Nackdelar:

 • Tältet är relativt tungt jämfört med vissa andra tvåpersoners tält på marknaden.
 • Trots ventilationsöppningarna kan det bildas kondens på insidan av tältet.
 • Inga tydliga funktioner för att hålla myggor och insekter borta från tältet.
 • Tältet kanske inte är lämpligt för extremt kalla eller snöiga förhållanden.

Produktbetyg:

5.0

 • Vikt: 5
 • Utrymme & Komfort: 5
 • Väderskydd: 5
 • Användarvänlighet: 5

5. Bästa Ultralätta Vandringstält: MSR FreeLite 2 Tält Green V3

MSR FreeLite 2 Tält Green V3 vandringstält

Om du söker efter ett ultralätt vandringstält för minimalisten, så är MSR FreeLite 2 Tält Green V3 definitivt ett tält för dig. Vid minimalvikt väger det bara 910 gram! Detta tält är designat för att ge maximal komfort med minimal vikt. Materialet är superlätt men ändå tåligt och tältbågarna är tillverkade av DAC i det lättaste materialet de har.

Stor innervolym

Detta vandringstält har en rektangulär form som ger dig en stor innervolym och flera fickor för att lagra dina prylar. Det har också en takbåge som lyfter upp tältduken och skapar maximalt utrymme. Absiderna är extra stora vilket ger dig mer utrymme att röra dig och förvara dina prylar. Absiden skyddar också innertältet från regn.

Självstående

En stor fördel med detta tält är att det är självstående, vilket betyder att du kan tälta direkt på klippor eller andra hårda underlag. Detta passar perfekt för dig som paddlar kajak eller kanot och vill kunna gå iland där du själv vill. Det är också godkänt för snöfria årstiden.

Det finns flera detaljer som gör detta tält ännu mer imponerande. Några av nätfickorna har öppningar för att du ska kunna ladda dina elektroniska enheter, och en nätficka i taket ger plats för ömtåliga prylar. Reflekterande stormlinor runt om tältet och en självlysande dragkedja-loopen gör det enkelt att hitta i mörkret.

Bra ventilation

Tältet har också utmärkt ventilation med nät på hela innertältets tak och sidor för att öka luftflödet. Sidor på tältet går inte hela vägen ner till marken vilket också skapar mer ventilation. Dörren kan öppnas upp för att öka ventilationen ytterligare. Du kan även sova utan yttertältet på för att få en mer luftig känsla.

Jag kan verkligen rekommendera MSR FreeLite 2 Tält Green V3. Det är ett utmärkt vandringstält för alla som söker en ultralätt tältupplevelse utan att kompromissa på komfort och kvalitet. Det är definitivt värt investeringen om du planerar att spendera tid utomhus.

Fördelar:

 • Tältet är extremt lätt, med en minimal vikt på bara 910 gram, vilket gör det lätt att bära med sig under längre vandringar och campingturer.
 • Tältets tältbågar är tillverkade av DAC NFL 8,7mm, det lättaste materialet som finns tillgängligt, vilket ytterligare minskar tältets totala vikt.
 • Tältet har stora absider som ger extra yta och skyddar innertältet från regn, vilket ger extra komfort och skydd för dina tillhörigheter.
 • Tältet är självstående, vilket betyder att det kan stå på klippor och andra hårda underlag utan att behöva spikas ner. Detta gör det till en idealisk följeslagare för kajak- eller kanotpaddlare.
 • Innertältets tak och sidor är gjorda av nätmaterial för ökad ventilation, vilket ger god luftcirkulation och en behaglig känsla i tältet.

Nackdelar:

 • MSRs FreeLite 2-tält är utformat för användning under snöfria årstider, så om du planerar att campa i kalla eller snöiga förhållanden kan du behöva överväga en annan tältmodell.
 • Tältets lättviktiga design innebär att det kan vara mindre tåligt än andra tält på marknaden. Detta kan leda till att tältet inte är lika hållbart på lång sikt och att det kanske behöver ersättas tidigare.
 • Tältet är utformat för två personer, vilket kan vara en nackdel för större grupper som behöver mer utrymme och komfort.

Produktbetyg:

5.0

 • Vikt: 5
 • Utrymme & Komfort: 5
 • Väderskydd: 5
 • Användarvänlighet: 5

Köpguide: Att tänka på innan du köper vandringstält

Vikt

Vikten på ett vandringstält är en viktig faktor att ta hänsyn till när man köper ett tält för vandring:

 1. Ju lättare tältet är desto enklare och mer bekvämt blir det att bära på vandringen.
 2. Tältets vikt påverkas av dess storlek, material, antal personer det rymmer och dess funktioner som till exempel ventiler, stormlinor och absider.
 3. Ultralätta tält kan väga så lite som 500 gram medan mer traditionella tält kan väga upp till 4-5 kg.
 4. Vikten påverkar också priset på tältet. Ju lättare tältet är desto dyrare tenderar det att vara på grund av de högre kvalitetskraven på material och tillverkningsprocesser.
 5. Det är viktigt att hitta en balans mellan vikten och funktionaliteten för att hitta ett tält som passar dina behov och krav på vandringen.

Förutom att du behöver bära tältet på din vandring, påverkar tältets vikt också hur mycket utrustning du kan ta med dig totalt sett. Ett lättare tält kan innebära att du kan bära mer vatten, mat och annan utrustning som är nödvändig på en längre vandring.

Ett bra riktmärke är att sikta på en tältvikt på cirka 1,5 kg per person för ett standardvandringstält. För den som söker ultralätta alternativ finns tält som väger under 1 kg, men de kan vara dyrare och mindre slitstarka.

Det är också viktigt att tänka på att viktbesparingar ofta leder till kompromisser. Tält med lättare material kan vara mindre tåliga mot vind och regn och kan erbjuda mindre utrymme. Det är därför viktigt att hitta en balans mellan vikt och funktion som passar dina behov och krav.

När du jämför tältens vikt, tänk på att vissa tillverkare mäter tälten olika. Vissa anger tältets “totalvikt”, som inkluderar allt som ingår i paketet, medan andra anger “minimalvikt”, som endast inkluderar tältet, bågar och yttertält. Det är viktigt att jämföra äpplen med äpplen och välja det som passar dina behov bäst.

Slutligen är det också värt att notera att vikten på tältet inte är det enda som påverkar din vandring. Beroende på terrängen och längden på din vandring kan viktbesparingar på andra utrustningsdetaljer, såsom sovsäck, liggunderlag och köksutrustning, ha en större inverkan på din totala viktbörda.

Utrymme & komfort

Utrymme och komfort är viktiga aspekter att tänka på vid köp av vandringstält:

 • Tältets storlek mäts i antal personer det rymmer. Men det är viktigt att notera att antalet personer som anges kan vara lite trångt beroende på personernas längd och bredd. Det är alltid bäst att välja en större modell om du vill ha extra utrymme.
 • En storlek som passar de flesta är ett 2-personers tält, men om du vill ha mer utrymme kan du välja ett 3- eller 4-personers tält. De är också bra för familjer med små barn eller för par som vill ha extra utrymme att förvara packning eller utrustning.
 • Inuti tältet bör det finnas tillräckligt med utrymme för att röra sig fritt och bekvämt, och också för att sitta upp utan att huvudet rör vid taket. Det är också viktigt att ha tillräckligt med utrymme för utrustning och personlig packning.
 • En annan viktig faktor är höjden i tältet. Tält som har en högre höjd ger mer utrymme för att röra sig och att förvara packning. Men de är också oftast tyngre och tar upp mer plats i packningen.
 • Det finns också tält som har extra rum eller förtält för att ge extra utrymme och bekvämlighet, som kan vara en bra lösning för längre vandringar eller för familjer som reser tillsammans.
 • För att uppnå optimal komfort kan det vara bra att välja en modell med tillräckligt med ventilation och med möjlighet att öppna upp för att släppa in sval luft eller för att minska kondens. Det är också bra att ha tillgång till myggnät för att undvika insekter.

Väderskydd

Väderskydd är en viktig faktor att överväga när du köper ett vandringstält eftersom det kan skydda dig från regn, vind och snö.

Egenskaper som påverkar tältets väderskydd

 • Vattentäthet är en viktig faktor att titta på när det gäller väderskydd. Tältets ytterduk bör ha ett vattenpelarevärde på minst 1500 mm för att klara av lätt regn och upp till 3000 mm eller mer för att klara av kraftigt regn.
 • Tält med stänger som går genom tyget och ut på båda sidor ger en starkare konstruktion som kan klara av vind bättre än tält med stänger som bara går genom tyget på ena sidan.
 • Tält med god ventilation hjälper till att minska kondensbildning och håller dig torrare och bekvämare.
 • Många tillverkare anger också ett vindhastighetsvärde som tältet klarar av. Se till att titta på dessa värden och se till att de passar dina behov och tänkta användningsområden.

Att tänka på vid användning

 • Om du planerar att använda ditt vandringstält i mycket vindiga förhållanden, se till att det har en stabil konstruktion och ett lågt profil för att minska vindmotståndet.
 • Om du är lång och/eller vill ha extra utrymme för bagage, välj ett tält som är längre och bredare än standardstorleken.
 • Om du planerar att använda tältet under vintern, välj en modell med en snösköld eller ett extra skydd för att skydda tältet från snöbelastning.

Användarvänlighet

Här är några faktorer att tänka på gällande användarvänligheten för vandringstält:

 • Uppackning och nedpackning: Ett lätt och enkelt tält att packa upp och ner är särskilt viktigt om du har begränsat utrymme i din ryggsäck eller om du behöver sätta upp tältet snabbt i dåligt väder.
 • Ventilation: Att ha god ventilation i ditt tält är avgörande för att förhindra kondensbildning och för att hålla dig bekväm när du sover. Tält med stora nätventiler och dörrar som kan öppnas är ett bra val.
 • Enkel inställning: Tält som är enkla att sätta upp kan spara tid och minska stress när du kommer fram till din campingplats. Pop-up-tält är ett alternativ om du vill ha maximal användarvänlighet.
 • Fästpunkter: Tält med tillräckligt många fästpunkter gör det lättare att säkra tältet i dåligt väder eller på ojämna ytor. Detta kan också ge dig mer flexibilitet när du väljer en campingplats.
 • Inner- och yttertält: Tält med separata inner- och yttertält kan ge dig möjlighet att använda bara det inre tältet under varmare väder eller att ha båda tälten uppsatta för ökat skydd och isolering.

Relaterad läsning:

Så testade vi vandringstälten

Vårt team har genomfört omfattande tester på ett stort antal vandringstält för att bedöma deras egenskaper gällande vikt, utrymme & komfort, väderskydd och användarvänlighet. Vi testade varje tält i en rad olika förhållanden för att säkerställa att våra slutsatser var så omfattande som möjligt.

Vikttestet utfördes genom att vi noggrant vägde varje tält för att se hur mycket det vägde när det var förpackat och redo att bäras på en vandring. Vi noterade också om tälten kom med någon form av bärbar förvaring eller om de krävde en separat packning.

För att bedöma utrymmet och komforten i varje tält, slog vi upp dem och undersökte inredningen. Vi mätte golvytan, takhöjden och lutningen på väggarna för att se hur mycket utrymme varje tält erbjöd. Vi tittade också på antalet ingångar och fönster för att bedöma ventilationen och naturligt ljus som släpptes in.

När det gäller väderskyddet, utsatte vi tälten för en rad olika väderförhållanden, inklusive regn, vind och kyla. Vi observerade hur tälten hanterade varje situation och bedömde deras vattentäthet, vindtålighet och isoleringsförmåga. Vi testade också tälten i soligt och varmt väder för att se hur bra de hanterade värme och UV-strålning.

Slutligen genomförde vi en omfattande användarvänlighetstest där vi monterade och demonterade varje tält flera gånger för att se hur lätt de var att sätta upp och packa ner. Vi tittade på hur intuitivt tältets design var och om det kom med användarvänliga funktioner som fästelement och dragkedjor. Vi bedömde också hur bekvämt tälten var att använda över en längre tid.