Jaktbyxor Bäst i Test 2024: Hitta bästa Jaktbyxorna för Herr

Är du trött på att köpa byxor som insjunknar efter en jakt och som inte klarar klimat och terräng i vilken du jagar? Att välja rätt jaktbyxor kan göra stor skillnad för din upplevelse och prestanda under jaktsäsongen. I denna artikel presenterar vi en lista över de bästa jaktbyxor som finns på marknaden idag.

Vi har djupdykt och tagit hänsyn till material, vattenskydd, vindtäthet, andningsförmåga, tyst material, hållbarhet, färg, fickor och passform för att sammanställa en översikt av de jaktbyxor som har utmärkt sig vid de tuffaste jaktförhållanden. Vi hoppas att vår lista och information hjälper dig att hitta de perfekta jaktbyxorna som bidrar till en bekvämare och mer framgångsrik jaktupplevelse.

Bästa Jaktbyxorna

Pumori Sarek Byxa 2.0

Swedteam Ridge Classic Men’s

Pinewood Byxa Abisko 2.0

Härkila Men’s Mountain Hunter

 Fjällräven Men’s Lappland Hybrid

Slutbetyg

Bäst i Test

Populärt Val

Bästa fodrade

Bästa Vattentäta

Bästa tysta

Stjärnor

Betyg

5 / 5

5 / 5

5 / 5

5 / 5

5 / 5

Pris

Recension

1. Jaktbyxor Bäst i Test: Pumori Sarek Byxa 2.0

Pumori Sarek Byxa 2.0 jaktbyxor

Pumori har lanserat Sarek-klädserien som uppfyller kraven för jakt och friluftsliv i nordiska klimat. Den ultimata byxan för den krävande jägaren är deras nya Pumori Sarek Byxa 2.0. Enligt tillverkaren är den optimerad för hastiga väderomslag, krävande vandringar och frostiga mornar.

För att säkerställa en passform som passar en krävande jägare gjordes designen i samarbete med erfarna jägare. Den något tightare passformen, justerbart benslut, och snölås ger optimal rörelsefrihet. Djupet på fickorna har också ökats, vilket är användbart för att förvara tillbehör och personliga föremål.

Byxan har en borstat polyesterkonstruktion som garanterar tysthet under smygjakt. Detta är en av de viktigaste funktionerna som jaktbyxor kan ha. Du kan glida tyst och smidigt igenom skogen när du jakta på djur utan att orsaka störande buller.

Pumori Sarek Byxa 2.0 har också ventilationsfickor vid låren för att ge användaren möjlighet att justera temperaturen efter behov. Dessa funktioner gör det lätt att hålla sig torr och bekväm, oavsett vilken aktivitet man utför. Hängselknappar och gummerad list på insidan håller skjortan på plats och förhindrar att den glider ut från byxorna.

En av de stora förbättringarna med denna nya version av byxan är att benslutet är justerbart. Detta gör det möjligt att vidga byxan för att passa större kängor eller stövlar. Denna funktion gör byxan mer mångsidig och ger användarna möjlighet att anpassa sig efter deras förhållanden.

Byxan är tillverkad i 100% polyester, liner tillverkad i 100% polymide. Detta ger en vattentäthet på 10 000 vattenpelare, vilket är mer än tillräckligt för att hålla dig torr under kalla och våta dagar.

Det finns dock en nackdel med Pumori Sarek Byxa 2.0. Byxan riktar sig främst till jägare och personer som behöver en funktionell byxa för friluftsliv. För personer som vill ha en mer avslappnad passform kan just denna byxa kännas för tight. Dessutom kan priset vara högre än för andra jaktbyxor på marknaden.

Fördelar:

 • Tillverkade av lätt och tyst material som gör det enkelt att röra sig i tyst och känsligt viltområde.
 • Ventilationsöppningarna på benen snackar jägaren sval och bekväm under högintensitetsaktiviteter.
 • Förstärkta benändar ökar byxornas slitstyrka och livslängd.

Nackdelar:

 • Kan vara mindre lämpliga för jägare som vill ha mer värme och skydd under krävande förhållanden.
 • Kan sakna tillräckligt med benfickor för jägare som har behov av att bära mer utrustning.
 • Kan vara mindre lämpliga för jakt i tuff terräng på grund av deras lätta vikt.

Produktbetyg:

5.0

 • Passform: 5
 • Rörelseförmåga: 5
 • Värme: 5
 • Andningsbarhet: 5

2. Populärt val: Swedteam Ridge Classic Men’s

Swedteam Ridge Classic Men’s Trousers är ett utmärkt val för jägare som behöver en pålitlig och smidig byxa för en mängd olika jaktstilar och miljöer. Deras unikt mönstrade och klassiska passform kommer garanterat att tilltala dem som är ute efter ett traditionellt utseende och maximal rörelsefrihet. Byxorna är gjorda i ett tyst material vilket är viktigt för att inte skrämma upp djuren. De är dessutom vind- och vattentäta tack vare COVERTEX®-membranen som skyddar jägaren oavsett väder och vind.

Ridge Classic Trousers har en rad praktiska funktioner som dubbla benfickor och tillräcklig vidd som underlättar för att den jägaren ska kunna ta med sig allt de behöver. Byxorna har även en hög andningsförmåga, så att jägaren kan förbli torr och bekväm även vid hög intensitet aktivitet.

Den största avvägningen med byxorna kan vara priset. De ligger på en högre prisklass än många andra alternativ på marknaden, men dess höga kvalitet och tekniska prestanda rättfärdigar definitivt kostnaden. Det är dock något som köparen bör väga upp mot sina egna önskemål och behov.

Fördelar:

 • DWR-behandlat stretchmaterial ger jägaren rörelsefrihet och bekvämlighet.
 • Förstärkningar av Cordura®-material ökar byxornas slitstyrka och livslängd.
 • Ventilationsöppningar med dragkedja på benens baksida håller jägaren sval och bekväm under aktiviteter.

Nackdelar:

 • Kan vara mindre lämpliga för jägare som vill ha mer värme och skydd under krävande förhållanden.
 • Kan sakna tillräckligt med benfickor för jägare som har behov av att bära mer utrustning.
 • Höga priset kan sätta avsevärd belastning på budgeten.

Produktbetyg:

5.0

 • Passform: 5
 • Rörelseförmåga: 5
 • Värme: 5
 • Andningsbarhet: 5

3. Bästa Fodrade Jaktbyxor: Pinewood Byxa Abisko 2.0

Pinewood Byxa Abisko 2.0 är en idealisk produkt för en jägare som söker utmärkt prestanda och hög komfort i kalla och våta förhållanden. Byxorna är utformade med en vind- och vattentät funktion samt avtagbara hängslen för extra komfort och värme.

Byxornas vaddering ger mycket värme under jakt på kalla vintrar eller hög höjd och dess vattenpelare märkning är hög vilket ger stöd vid de mest extrema förhållandena. De har också öppna handfickor och en benficka med dragkedja som är perfekt för lagring av mindre tillbehör.

Den justerbara benslutningen med dragkedja och klickspänne möjliggör för jägaren att anpassa storleken på byxorna efter behov. Dessutom är det extra förstärkningar på insidan av bensluten, vilket ytterligare ökar byxans livslängd vid tuff terräng. Byxornas avtagbara hängslen med vadderat ryggstöd är en annan funktion som ökar jägarens bekvämlighet.

Den största avvägningen är att byxorna kan vara tunga och knepiga att röra sig i vid högaktivitet, såsom snabb gång eller löpning. Men om användaren har en mer metodisk och lugn jaktstil kommer detta inte att vara ett problem.

Allt som allt kan Pinewood Byxa Abisko 2.0 vara det perfekta valet för jägare som söker en högpresterande byxa för extrem kyla och blöta förhållanden. De är prissatta på en högre nivå, men köparen kommer att på många sätt få valuta för pengarna.

Fördelar:

 • Vadderingen ger mycket värme under jakt på kalla vintrar eller hög höjd.
 • Dubbla benfickor och tillräcklig vidd underlättar att ta med allt som jägaren behöver.
 • Avtagbara hängslen med vadderat ryggstöd ökar jägarens bekvämlighet.

Nackdelar:

 • Kan vara tunga och knepiga att röra sig i vid högintensiv aktivitet.
 • Deras höga pris kan sätta avsevärd belastning på budgeten.
 • Kan vara mindre lämpliga för jägare som har en mer metodisk och lugn jaktstil.

Produktbetyg:

5.0

 • Passform: 5
 • Rörelseförmåga: 5
 • Värme: 5
 • Andningsbarhet: 5

4. Bästa Vattentäta Jaktbyxor: Härkila Men’s Mountain Hunter

Härkila Men’s Mountain Hunter Trouser är en mycket slitstark jaktbyxa, speciellt designad för krävande förhållanden och terräng. Dess GORE-TEX membran är en av de mest avancerade teknologierna för att hålla jägaren torr i alla slags väder. Deras lättåtkomliga sidfickor med CORDURA®-förstärkningar och invändig patronhållare på höger sida och ventilationsöppningar med dragkedja på baksidan av knät är mycket funktionella och praktiska.

Ännu en fördel med Härkila Men’s Mountain Hunter Trousers är dess höga hållbarhet med ett motståndskraftigt CORDURA®-förstärkt snölås. Det här ger en längre livslängd till byxorna och dessutom kan de klara av tuffa terrängförhållanden.

En avvägning med Härkila Men’s Mountain Hunter Trousers kan vara dess relativt tunga vikt. De väger mer än många andra jaktbyxor på marknaden, vilket kan minska komforten och rörligheten hos en jägare under högintensitetsaktiviteter.

Fördelar:

 • GORE-TEX membranet håller jägaren torr i alla slags väder.
 • Lättåtkomliga sidfickor med CORDURA®-förstärkningar och invändig patronhållare är mycket funktionella och praktiska.
 • CORDURA®-förstärkt snölås ökar byxornas livslängd vid tuff terräng.

Nackdelar:

 • Relativt tunga vikt kan minska komforten och rörligheten hos en jägare under högintensitetsaktiviteter.
 • Deras höga pris kan sätta avsevärd belastning på budgeten.
 • Kan vara svåra att röra sig i vid högintensiva aktiviteter som snabb gång eller löpning.

Produktbetyg:

5.0

 • Passform: 5
 • Rörelseförmåga: 5
 • Värme: 5
 • Andningsbarhet: 5

5. Bästa Tysta Jaktbyxor: Fjällräven Men’s Lappland Hybrid

Fjällräven Men’s Lappland Hybrid Trousers är en högpresterande jaktbyxa med en utmärkt kombination av rörelsefrihet och motståndskraft för att möta behoven för den aktiva jägaren. Deras basdesign bygger på den prisbelönta Keb Trousers, där byxorna är sydda i stretchmaterial för optimal rörelsefrihet. Deras tysta och vädertåliga G-1000 Silent Eco-material på benens framsida, längs vadernas utsida och nertill på benens insida gör dem mer motståndskraftiga mot slitage och tuffa terrängförhållanden.

En av andra viktiga funktioner i Fjällräven Men’s Lappland Hybrid Trousers är deras justerbara ventilationssystem med dragkedja längs benet och upp till höften, samt längs vadernas utsida, vilket gör det lättare att anpassa kroppstemperaturen efter aktivitetsnivån.

En eventuell avvägning med Fjällräven Men’s Lappland Hybrid Trousers kan vara deras vikt, då den relativt höga vikten kan minska jägarens rörelsefrihet och bekvämlighet.

Fördelar:

 • Sydda i stretchmaterial för optimal rörelsefrihet.
 • Justerbart ventilationssystem med dragkedja längs benet och upp till höften, samt längs vadernas utsida.
 • Tysta och vädertåliga G-1000 Silent Eco-material gör dem mer motståndskraftiga mot slitage och tuffa terrängförhållanden.

Nackdelar:

 • Relativt hög vikt kan minska jägarens rörelsefrihet och bekvämlighet.
 • Kan vara svåra att röra sig i vid högintensiva aktiviteter som snabb gång eller löpning.
 • Deras höga totalkostnad kan vara en nackdel för köpare med tightare budgetar.

Produktbetyg:

5.0

 • Passform: 5
 • Rörelseförmåga: 5
 • Värme: 5
 • Andningsbarhet: 5

Köpguide för Jaktbyxor herr

Jakt, som sport och aktivitet, kräver hög kvalitet och funktionell utrustning för att ge jägaren bästa möjliga chans att lyckas. Ett av de viktigaste kläderna för en jägare är jaktbyxor. Det finns många aspekter att beakta för att hitta de bästa jaktbyxorna för varje jägarens behov. I denna köpguide tar vi dig igenom vad du behöver veta för att göra det bästa köpet för dig och din jaktstil.

Material

Ett av de viktigaste aspekterna att beakta vid köp av jaktbyxor är materialet och typen av tyg använt i byxorna. Jaktbyxor tillverkas i olika typer av textilier för att passa olika förhållanden och situationer. Det finns byxor som är tillverkade av tättvävda material med hög slitstyrka samt vattentäta och vindtäta material, såsom Gore-Tex eller liknande membran. Andra textilier kan vara komfortorienterade, stretchiga och lättviktiga, vilket kan vara lämpligt för jaktstilar med hög aktivitet eller där rörelsefrihet är avgörande.

En annan viktig faktor att överväga är tåligthet och andningsförmåga i materialet. Tungt och tåligt material är bra för jakt i tuff terräng där byxorna utsätter sig för mycket slitage. Lättare material kan vara bättre för högintensiva aktiviteter och jakt på varmare platser. Andningsförmåga är även viktigt för att jägaren ska känna sig bekväm under långvarig aktivitet och för att minska risken för överhettning.

Vädertålighet och Komfort

En annan viktig faktor att överväga vid köp av jaktbyxor är vädertålighet och komfort. Beroende på var jakt kommer att utföras, kan de väderförhållanden som upplevs variera mycket. Därför är det viktigt att välja byxor med rätt nivå av vädertålighet och komfort beroende på väderförhållanden.

För vistelse i fuktigt och kallt väder är det viktigt att ha byxor med hög vattentäthet och vindtäthet. Byxorna bör också ha tillräckligt med isolering eller ha möjlighet att bära termiska underkläder. Ventilationsöppningar kan också vara viktiga att hålla sig sval och bekväm vid höga aktiviteter som kräver mycket rörelse.

För varmt och torrt klimat bör märket prioritera andningsförmåga. Byxorna bör ha god ventilation för att hålla jägaren sval och bekväm under högintensiva aktiviteter. Men det är också viktigt att ha tillräckligt med solskydd, såsom 50+ UPF.

Passform och Rörelsefrihet

En annan viktig faktor att beakta vid köp av jaktbyxor är passform och rörelsefrihet. Jägare kommer att göra många rörelser när de är på fältet, till exempel kravla, klättra, liggande skytte eller gå i snö. Det är viktigt att välja byxor som är bekväma att bära och rörliga i. De bör vara noggrant konstruerade för att passa jägarens kroppstyp och kunna röra sig med ljuskänslighet.

Byxor som är för stora eller för små och inte ger tillräcklig rörelsefrihet kan begränsa jägarens prestation på fältet. Därför bör du se till att välja byxor som är mycket anpassningsbara och bekväma nog att bära under långa perioder.

Många tillverkare erbjuder anpassade midjeband i byxans konstruktion vilket är väsentligt för den perfekta passformen. Med hjälp av reglerbara midjeband kan jägaren anpassa storleken efter sin kroppstyp och komfort. Dessutom, för ledighet i rörelse, kan jaktbyxor med stretchmaterial erbjuda idealisk rörelsefrihet.

Fickor

Ett annat viktigt element att ta hänsyn till vid köp av jaktbyxor, är dess antal och typ av fickor den erbjuder. Jaktbyxor bör ha tillräckligt med fickor för att jägaren ska kunna bära viktig utrustning som ammunition, knivar, kartor, GPS och andra ömtåliga föremål.

Ideala jaktbyxor bör ha praktiska fickor som är lätta att nå och använda. Ben-, säte-, och handfickor är de vanligaste typerna av jaktbyxfickor. Benfickor med extra förstärkning är särskilt värdefulla eftersom de har en längre livslängd och kan bära mer vikt.

Konstruktionen av fickor är också viktigt att överväga. Vissa fickor är integrerade med byxan medan andra tas bort och fäster med knappar eller dragkedjor. Det är även bra om fickorna är försedda med dragkedjor eller kardborrverslutningar för att förhindra att värdefulla föremål faller ut eller tappas bort.

Värme

När det kommer till att välja jaktbyxor som passar för kyla och vinterjakt, är värme en viktig faktor att överväga. Här är några givande fakta om värme för jaktbyxor som en köpare av jaktbyxor skulle finna intressant:

 1. Isolering: Jaktbyxor med högkvalitativ isolering är avgörande för bra värme. Material som gjorda av dun, primaloft eller syntetiska isoleringstyper ger olika nivåer av värme som passar för olika temperaturförhållanden.
 2. Värmeväxling: Värmeväxling mellan jaktbyxor och yttre klimat har en avgörande effekt på jägarens värme. Luftfickor skapade av lös passform kan öka kallutfällningen och därmed minskad värme. Designade åtsittande jaktbyxor med högkvalitativt isolermaterial kan hjälpa till att hålla kroppstemperaturen på en stabil nivå.
 3. Yttermaterial: Val av yttermaterial kommer också att ha en stor inverkan på värmen hos jaktbyxor. Hög densitet textilier skyddar jägaren mot kalla vindar och under nedbörden. Samtidigt kan högkvalitativa vattentäta ytor också hjälpa till att behålla kroppsvärme.
 4. Termiska underkläder: För att höja nivån på värmen, kan jägaren bättra på underbyxorna med termiska underkläder
 5. Ventilering: Bra jaktbyxor har ofta reglerbara luftöppningar som hjälper till att ventilera värme som samlas runt låren och knäna. Detta förhindrar överhettning och minskar risken för svettningar.

Tyst material

När man väljer jaktbyxor är tyst material också en viktig faktor att överväga, särskilt vid jakt med smygande och där ljud kan spela en avgörande roll. Här är några givande fakta om tyst material för jaktbyxor som en köpare av jaktbyxor skulle finna intressanta:

 1. Materialkvalitet: Textilier som används för att tillverka jaktbyxor kan ha stor påverkan på ljudnivån. Material som borstad polyester, mikrofleece och tyst tyg som har hög densitet och kvalitet, är vanligt förekommande i jaktbyxor tillverkning, de har alla hög ljudabsorption och skulle ge en tyst jaktupplevelse.
 2. Jämförelse av ljudnivåer: När jägare söker efter tysta material till sina jaktbyxor, kan det vara fördelaktigt att testa ljudnivåer på provplagg. Att jämföra ljudnivåerna mellan flera typer av jaktbyxor kan hjälpa till att identifiera vilket material och byxdesign som är mest lämpat för tyst jakt.
 3. Passform och rörelse: En annan viktig faktor att överväga är passform och rörelsefrihet i jaktbyxor. För en tyst jaktupplevelse måste byxorna ha en tillräckligt tät, men inte åtsittande passform som möjliggör rörelsefrihet för jägaren utan att det skapas ljud från byxor som gnider mot varandra.
 4. Färger: Tysta jaktbyxor brukar också komma i färger som matchar omgivningen, som mörkgrön, kamouflage och beige. Rätt färg i förhållande till personal och jaktområdet bidrar till att jägaren kan fortsätta smyga runt utan att upptäckas.
 5. Skärning och sömmar: Anpassade skärningar och sömmar är också en faktor att överväga vid val av jaktbyxor som är tysta. Råa kantsömmar och inre delningsömmar kan orsaka ljud när det gnider och stör jägaren i smygande, men tysta sömmar och noggrann skärning kan hjälpa till att minimera ljud som orsakas av friktion vid rörelse.