Jakthandskar Bäst i Test 2024: Hitta bästa jakthandskarna

Är du på jakt efter de bästa jakthandskarna? Då har du kommit till rätt plats! Jakthandskar är en viktig del av din jaktklädsel och kan göra stor skillnad för din prestation och komfort under jakten. Men med så många alternativ att välja mellan kan det vara svårt att hitta de bästa jakthandskarna för dina behov. Därför har vi utfört omfattande tester och forskning för att ta reda på vilka jakthandskar som verkligen sticker ut från mängden. Läs vidare för att upptäcka vår lista över de bästa jakthandskarna och ta jakten till en ny nivå!

Här är en lista på 8 punkter som kan hjälpa dig att identifiera högkvalitativa jakthandskar:

 1. Vattentäthet: Högkvalitativa jakthandskar är oftast tillverkade av vattentäta material som håller händerna torra och skyddade under regniga eller fuktiga förhållanden.
 2. Passform: Jakthandskar med en bra passform ska sitta tätt och bekvämt runt händerna utan att begränsa rörelsefriheten. En passform som är för stor eller för liten kan påverka både bekvämlighet och skyddsnivå.
 3. Material: Högkvalitativa jakthandskar är ofta tillverkade av slitstarka och lätta material som tål repor, hårt väder och intensiv användning. De kan också ha extra förstärkning vid utsatta områden som handflatan och fingrarna.
 4. Isolering: Varm isolering är viktig för att hålla händerna varma och bekväma under kalla jaktdagar. Högkvalitativa jakthandskar kan ha isolering av material som fleece eller syntetiska fiber för att hålla värmen på insidan.
 5. Andningsförmåga: Jakthandskar med god andningsförmåga är viktiga för att minska svettning och hålla händerna torra. Andningsförmåga kan uppnås genom material som är ventilerade eller genom att ha en design som tillåter luftflöde.
 6. Vindskydd: Jakthandskar med inbyggt vindskydd eller tillverkade av material som motstår vind kan ge extra skydd mot kalla vindar och kyla.
 7. Kamouflage: Jakthandskar som är utformade med kamouflage kan hjälpa till att göra dig osynlig för viltet och kan öka dina chanser till en framgångsrik jakt.
 8. Touchscreen-kompatibilitet: För de som använder mobila enheter under jakten kan handskar med touchscreen-kompatibilitet göra det enklare att använda enheterna utan att behöva ta av handskarna.

5 Bästa Jakthandskar 2023

Härkila Pro Shooter 

Hestra Hunters Gauntlet CZone

Sealskinz Waterproof All Weather

Hestra Fält Guide Glove

Alpenheat Fire-Hunt

Slutbetyg

Bäst i Test

Bästa för Vintern

Bästa Vattentäta

Bästa i Skinn

Bästa Värmande

Stjärnor

Betyg

5 / 5

5 / 5

5 / 5

5 / 5

5 / 5

Pris

Recension

1. Jakthandskar Bäst i Test: Härkila Pro Shooter Handske

Härkila Pro Shooter jakthandskar

Härkila Pro Shooter Handske är en slitstark skjuthandske med en läderförstärkt handflata och en greppyta i skinn som ger ett förbättrat grepp. Handsken har också en vindtät WINDSTOPPER®-fleece på ovansidan som hjälper till att hålla händerna varma och skydda dem från kalla vindar.

Det breda, stickade mudddesignen förbättrar också värmehållningen och ger en tät passform runt handleden, vilket förhindrar kallt luftflöde från att tränga in i handsken.

Med 100 % polyester i huvudtyget, vilket är impregnerat med 3-lagers WINDSTOPPER®-teknologi, kan du känna dig trygg och skyddad mot väder och vind samtidigt som du har maximal rörelsefrihet i händerna.

Några av de unika fördelarna med Härkila Pro Shooter Handske inkluderar dess slitstarka konstruktion och dess läderförstärkning på handflatan som ger ett utmärkt grepp för jägare och skyttar. Mudden gör också handsken bekväm att bära under längre perioder och passar bra för aktiviteter utomhus där vädret kan vara oberäkneligt.

Det finns dock några nackdelar att överväga med denna produkt, inklusive dess högre pris jämfört med andra skjuthandskar på marknaden. Detta kan vara en faktor att tänka på för de som inte är beredda att betala mer för extra funktioner och teknologier.

Sammanfattningsvis är Härkila Pro Shooter Handske en pålitlig och slitstark skjuthandske som är perfekt för jägare och skyttar som behöver ett utmärkt grepp och vindskydd i krävande förhållanden. Här är några av fördelarna och nackdelarna att tänka på innan man köper:

Fördelar:

 • Slitstark konstruktion
 • Greppyta i skinn för bättre grepp
 • Vindtät WINDSTOPPER®-fleece på ovansidan
 • Läderförstärkning på handflatan
 • Bred, stickad mudddesign för bättre värmehållning och tät passform

Nackdelar:

 • Högt pris

Produktbetyg:

5.0

 • Värme: 5
 • Passform: 5
 • Material: 5
 • Andningsförmåga: 5

2. Bästa Jakthandskar för Vintern: Hestra Hunters Gauntlet CZone

Hestra Hunters Gauntlet CZone jakthandskar

Hestra Hunters Gauntlet CZone är en utmärkt jakthandske som kombinerar smidighet, värme och vattentäthet. Denna längre modell har ett löstagbart, vattentätt foder med CZone insert som håller händerna varma och torra även i kallt och vått väder. Impregnerad nötnappa och stretchväv på ovanhanden ger extra slitstyrka och rörelsefrihet, medan Hestra Flextron Softshell-väv ger vindtäthet, vattentäthet och ventilation. Fodret är tillverkat av Bemberg/polyester med isolering av Fiberfill, vilket gör det mjukt, varmt och bekvämt att bära.

Hunters Gauntlet CZone är en femfingerhandske med en fodrad insida, vilket ger extra komfort och värme. Handskens yttermaterial är en kombination av skinn och syntet, vilket ger en bra balans mellan komfort och hållbarhet. CZone-membranet ger vattentäthet och andningsförmåga, vilket gör att händerna inte blir svettiga eller kalla.

En av de unika fördelarna med Hunters Gauntlet CZone är det löstagbara fodret, vilket gör att handskarna kan användas både under mildare och kallare förhållanden. Även om handskarna är smidiga, ger de ändå tillräckligt med skydd och isolering för att hålla händerna varma under kalla jaktdagar.

En nackdel med Hunters Gauntlet CZone är att de är relativt dyra jämfört med andra jakthandskar på marknaden. De kan också vara lite för varma att bära under mildare förhållanden.

Fördelar:

 • Löstagbart, vattentätt foder med CZone insert
 • Impregnerad nötnappa och stretchväv på ovanhanden
 • Hestra Flextron Softshell-väv ger vindtäthet, vattentäthet och ventilation
 • Fodret är mjukt, varmt och bekvämt att bära
 • Femfingerhandske med en fodrad insida
 • CZone-membran ger vattentäthet och andningsförmåga

Nackdelar:

 • Relativt dyra jämfört med andra jakthandskar på marknaden
 • Kan vara för varma att bära under mildare förhållanden.

Produktbetyg:

5.0

 • Värme: 5
 • Passform: 5
 • Material: 5
 • Andningsförmåga: 5

3. Bästa Jakthandskar som är Vattentäta: Sealskinz Waterproof All Weather Shooting Glove

Sealskinz Waterproof All Weather Shooting Glove gröna jakthandskar

Sealskinz Waterproof All Weather Shooting Glove är en robust och teknisk jakthandske som passar perfekt för jakt i alla väderförhållanden. Den har en perfekt balans mellan värme och andningsförmåga, vilket är en viktig egenskap för jakthandskar. Med en handflata i skinn och 3-lagers membranteknik skyddar den mot vind och vatten samtidigt som den är andningsbar.

En stor fördel med denna handske är dess mångsidighet, vilket gör att den passar för en rad olika aktiviteter som kräver skydd mot vind och vatten. Detta inkluderar jakt, fiske, camping och vintersporter. Den är också bekväm och lätt att bära, med en justerbar kardborrestängning för att passa olika handstorlekar.

En annan fördel med dessa handskar är deras slitstarka konstruktion, med en robust yttre polyester- och elastanblandning och ett mellanlager av polyuretan för extra skydd. Det syntetiska fodret ger värme och komfort, samtidigt som det är lätt och snabbtorkande.

En nackdel med denna handske kan vara dess pris, som är något högre än andra alternativ på marknaden. Dessutom kan passformen vara något tajt för personer med större händer, vilket kan göra dem mindre bekväma för längre användning.

Fördelar:

 • Mångsidig användning för jakt, fiske, camping och vintersporter
 • Robust och slitstark konstruktion
 • Vattentät och vindtäta
 • Bekväm passform
 • Syntetiskt foder ger värme och komfort

Nackdelar:

 • Hög kostnad jämfört med andra alternativ på marknaden
 • Kan vara tajt passform för personer med större händer.

Produktbetyg:

5.0

 • Värme: 5
 • Passform: 5
 • Material: 5
 • Andningsförmåga: 5

4. Bästa Jakthandskar i skinn: Hestra Fält Guide Glove

Hestra Fält Guide Glove jakthandskar

Hestra Fält Guide Glove är en slitstark och mångsidig handske utvecklad i samarbete med Sveriges främsta överlevnadsexpert Lars Fält. Handsken är tillverkad helt i läder med ett löstagbart foder i ullfrotté/ullpile som håller dig varm och torr även i våta förhållanden. Detta gör handsken perfekt för utomhusaktiviteter som camping, vandring och jakt.

En av de unika fördelarna med Hestra Fält Guide Glove är dess fina känsla och precision i handskarna, vilket möjliggör att använda mindre verktyg utan problem. Handsken är också utformad med fästpunkt för handcuff, karbinhake och öljett som gör att du enkelt kan fästa och bära handskarna med dig under dina aktiviteter.

För att förlänga livslängden på dina skinnhandskar är det viktigt att ta hand om dem. Hestra rekommenderar att du tvättar handskarna först med ljummet vatten och handtvål, och sedan smörjer in skinnet med Hestra Leather balm och låter dem torka en stund innan du använder dem igen. Genom att följa dessa enkla råd kan du använda handskarna i många år framöver.

Sammanfattningsvis är Hestra Fält Guide Glove en pålitlig och mångsidig handske som är idealisk för utomhusaktiviteter. Dess fina känsla och precision, kombinerat med dess slitstarka material och löstagbara foder, gör den till ett bra val för den som söker en handske som är både bekväm och hållbar.

Fördelar:

 • Slitstarkt lädermaterial
 • Löstagbart foder i ullfrotté/ullpile som håller dig varm och torr även i våta förhållanden
 • Fästpunkt för handcuff, karbinhake och öljett för enkel hantering
 • Fin känsla och precision i handskarna
 • Enkel att ta hand om med regelbunden vård

Nackdelar:

 • Kan vara dyrare än andra handskar på marknaden
 • Endast tillgänglig i begränsade storlekar och färger.

Produktbetyg:

5.0

 • Värme: 5
 • Passform: 5
 • Material: 5
 • Andningsförmåga: 5

5. Bästa Värmande Jakthandskar: Alpenheat Fire-Hunt

Alpenheat Fire-Hunt värmehandskar

Alpenheat Fire-Hunt Värmehandske är en fantastisk produkt för de som behöver extra värme under jakten eller andra kalla utomhusaktiviteter. Dessa handskar har inbyggda värmeslingor som ger en jämn temperatur i hela handsken. Slingorna är placerade på utsidan av fingrarna och handen för att ge maximal effekt och värmespridning.

En unik egenskap hos dessa handskar är möjligheten att vika tillbaka skjutfingret och fästa det med en magnet, vilket gör det möjligt att använda handskarna med precision samtidigt som resten av handen fortfarande hålls varm. Detta är särskilt användbart för fotografer som behöver justera inställningar på kameran utan att behöva ta av handskarna.

Du kan välja mellan tre olika värmelägen beroende på hur kallt det är och hur länge du ska vara ute. Att välja en lägre värme redan från början kan hjälpa dig att hålla en jämn temperatur och spara batteritid. Batterierna är av hög kvalitet och laddningsbara med en drifttid på upp till 3-6 timmar.

Dessa handskar är vind- och vattentäta med 3M Thinsulate membran som hjälper till att hålla dina händer varma och torra. Handflatan är tillverkad av en tålig microfiber som ger dig ett bra grepp. Alpenheat är ett österrikiskt varumärke som har varit en ledande tillverkare av värmeprodukter sedan 1993, så det är en produkt som du kan lita på.

Fördelar:

 • Inbyggda värmeslingor ger en jämn temperatur i hela handsken
 • Möjlighet att vika tillbaka skjutfingret och fästa det med en magnet för att använda handskarna med precision samtidigt som resten av handen fortfarande hålls varm
 • Tre olika värmelägen att välja mellan beroende på klimatet
 • Vind- och vattentäta med 3M Thinsulate membran och tålig microfiber handflata
 • Laddningsbara batterier med en drifttid på upp till 3-6 timmar
 • Tillverkade av Alpenheat, ett pålitligt österrikiskt varumärke sedan 1993

Nackdelar:

 • Priset kan vara högre än andra handskar utan inbyggd värmeslingor
 • Batteritiden kan variera beroende på vilket värmeläge du väljer

Produktbetyg:

5.0

 • Värme: 5
 • Passform: 5
 • Material: 5
 • Andningsförmåga: 5

Jakthandskar: Köpguide

När det kommer till jakt är rätt utrustning avgörande för att uppnå ett lyckat resultat. Jakthandskar är inget undantag, och det finns många faktorer att ta hänsyn till vid valet av handskar. I denna köpguide kommer vi att gå igenom de viktigaste faktorerna att beakta, så att du kan göra ett välgrundat köp och vara redo för alla tänkbara väderförhållanden och jaktupplevelser.

Passform

 • Mät handflatan och handens längd för att hitta rätt storlek
 • Prova ut olika modeller för att hitta den passform som passar dig bäst
 • Tänk på rörelsefrihet för finmotoriska rörelser vid hantering av vapen och utrustning
 • Anpassa passformen efter den typ av jakt som ska utföras

En handske som inte passar korrekt kan leda till att fingrar och händer blir trötta snabbt, eller till och med skador på grund av att greppet inte sitter rätt. Det är därför viktigt att välja en handske som passar dina händer och aktiviteter.

För att hitta rätt passform bör du mäta både handflatan och handens längd. Därefter kan du använda storlekstabeller för att hitta rätt storlek. Men storleken är inte allt när det kommer till passform. Formen på handsken och dess konstruktion kan också påverka passformen. Vissa handskar kan ha en bredare eller smalare passform, så det är viktigt att prova ut olika modeller för att hitta den som passar dig bäst.

Rörelsefrihet

En annan faktor att tänka på är rörelsefrihet. För jakt krävs det ofta finmotorik för att kunna hantera vapen och utrustning på ett säkert sätt. En handske som är för stel kan göra det svårt att utföra dessa rörelser, medan en handske som är för lös kan göra att du tappar greppet på vapnet.

Tänk på viken typ av jakt

Det är också viktigt att tänka på vad för typ av jakt du kommer att utföra när du väljer passform på dina jakthandskar. För aktiviteter som kräver mycket rörelse, som t.ex. jakt på berg, kan en handske som är för tjock eller klumpig göra det svårt att röra sig fritt. Å andra sidan, för stillasittande jakt under kallare förhållanden kan en tjockare och varmare handske vara bättre lämpad.

Material

Materialen påverkar både komfort, hållbarhet och funktionalitet hos handskarna.

Ett vanligt material för jakthandskar är läder, som är både mjukt och tåligt. Läder ger en bra greppförmåga och kan även skydda händerna mot vassa grenar och taggar. Nackdelen med läder är att det inte är helt vindtätt eller vattentätt, och kan också bli kallt och stelt i kyla och regn.

En annan vanlig typ av material är neopren, som är en syntetisk gummiblandning. Neopren är mjukt och bekvämt, samtidigt som det ger en hög grad av isolering och skydd mot vind och vatten. Neopren är också slitstarkt och har god elasticitet, vilket ger en bra passform och rörelsefrihet. Nackdelen med neopren är att det inte andas så bra, vilket kan leda till svettiga händer och dålig lukt.

Andra material som används för jakthandskar inkluderar fleece, syntetiska material och olika typer av membran. Fleece är mjukt och bekvämt, men kan vara mindre hållbart och mindre skyddande mot vind och vatten. Syntetiska material kan vara lätta och snabbtorkande, men kan också sakna andningsförmåga och ha en sämre passform. Membran som Gore-Tex och liknande ger god skydd mot vind och vatten samtidigt som de andas, men kan vara dyrare.

En viktig faktor att beakta när det gäller material är också hur det påverkar känsligheten i händerna. Vissa material kan minska känsligheten i händerna och göra det svårare att hantera vapen eller annan utrustning. Andra material kan ge en hög grad av fingerfärdighet och känslighet.

Värme

Värmenivå är en av de viktigaste egenskaperna hos jakthandskar, eftersom en jägare som inte är varm och bekväm kommer att ha svårt att fokusera på jakten och kanske inte kommer att kunna hålla ut i kallt väder under en längre tid. När man väljer jakthandskar är det därför viktigt att tänka på värmenivån och vilken typ av jakt man planerar att utföra.

Värmenivån på jakthandskar kan variera beroende på olika faktorer, inklusive:

 • Material: Vissa material, som neopren, är bättre på att hålla värmen än andra material.
 • Isolering: Många jakthandskar har isolering för att hjälpa till att hålla värmen, men mängden isolering kan variera från handske till handske.
 • Foder: Ett tunt, ventilerat foder kan hjälpa till att hålla händerna varma genom att minska svettning, medan ett tjockare foder kan erbjuda mer värme.
 • Stil: Vissa stilar, som tumvantar, kan erbjuda mer värme än andra stilar, som vanliga handskar.

När man väljer jakthandskar bör man överväga vilken typ av jakt man kommer att utföra och i vilka temperaturer man förväntar sig att vara. För en jägare som planerar att jaga i extremt kallt väder kan det vara nödvändigt med tjockare, välisolerade handskar, medan en jägare som planerar att jaga i mildare temperaturer kanske föredrar tunnare handskar som ger bättre rörlighet.

Andningsförmåga

Andningsförmåga är förmågan för materialet att släppa igenom fukt och vattenånga från insidan av handsken ut till omgivningen, och samtidigt hindra vind och vatten från att tränga in utifrån.

En handske med hög andningsförmåga kommer att hålla händerna torra och bekväma genom att släppa ut fukt, svett och värme från insidan av handsken. Detta minskar risken för överhettning och svettning, vilket i sin tur kan leda till kall och fuktig hud. En handske med dålig andningsförmåga kan leda till att händerna blir kalla och våta, vilket kan minska jaktkomforten och öka risken för hälsoproblem.

När man köper jakthandskar är det viktigt att tänka på vilken typ av jakt man ska använda dem för och i vilka klimatförhållanden de kommer att användas. I allmänhet är jakthandskar med högre andningsförmåga mer lämpliga för varmare klimat eller högintensiv jakt, medan handskar med lägre andningsförmåga är bättre lämpade för kallt och blött väder.

Flera faktorer påverkar andningsförmågan hos jakthandskar, inklusive materialet som används, handskens konstruktion, ventilation och behandlingar. Material som GORE-TEX, Windstopper och andra liknande membran är kända för sin höga andningsförmåga och vattentäthet. Ventilerande zoner på handskarna kan också hjälpa till att släppa ut fukt och värme.

En handske med hög andningsförmåga har flera fördelar, inklusive att hålla händerna torra och bekväma genom att släppa ut fukt, svett och värme från insidan av handsken. Detta minskar risken för överhettning och svettning, vilket i sin tur kan leda till kall och fuktig hud. En handske med låg andningsförmåga kan leda till kalla, våta händer, vilket kan minska jaktkomforten och öka risken för hälsoproblem.

Vattentäthet

 • Material som används för att göra jakthandskar vattentäta inkluderar Gore-Tex, neopren och olika membran
 • Handskekonstruktionen är viktig för att säkerställa att inget vatten tränger igenom
 • Vattentäta jakthandskar är inte alltid nödvändiga beroende på vilka förhållanden man kommer att jaga i.

Vattentäthet är en viktig faktor att beakta när man köper jakthandskar, eftersom det är avgörande att hålla händerna torra under jaktturen. När det gäller vattentäthet är det viktigt att känna till de olika materialen och teknikerna som används för att tillverka vattentäta jakthandskar.

Ett vanligt material som används för att göra jakthandskar vattentäta är Gore-Tex. Gore-Tex är en teknologi som består av en tunn film som har små porer som är för små för att släppa in vatten, men tillräckligt stora för att släppa ut fukt. Detta gör att Gore-Tex-handskar är vattentäta samtidigt som de andas, vilket förhindrar att händerna blir svettiga och obehagliga.

Andra material som används för att göra jakthandskar vattentäta inkluderar neopren och olika typer av membran. Neopren är ett syntetiskt material som är vanligt på våta och kalla platser, eftersom det har god isolering och är vattentätt. Membran som används i jakthandskar inkluderar exempelvis eVent och H2O-Tex, som båda är vattentäta och andas på liknande sätt som Gore-Tex.

En annan faktor att beakta när det gäller vattentäthet är handskekonstruktionen. Handskar med sömmar eller dragkedjor kan läcka, så det är viktigt att se till att dessa områden är ordentligt täta.

Slutligen är det också viktigt att notera att vattentäta jakthandskar inte alltid är nödvändiga i alla situationer. Om man jagar i torra områden eller under torra förhållanden, kan man välja jakthandskar som inte är vattentäta men som har andra fördelar, som t.ex. bättre ventilation.

Vindskydd

En jakthandske med bra vindskydd hjälper till att hålla dig varm och skyddad från vinden, vilket kan vara särskilt viktigt under kallare dagar eller när du befinner dig på en öppen yta där vinden blåser fritt.

En vanlig lösning för vindskydd på jakthandskar är att använda material med hög densitet på utsatta områden som fingrar och handrygg, som kan hjälpa till att blockera vinden. Det finns också speciella membran som kan användas för att göra handskarna vindtäta, vilket ger extra skydd och komfort.

Det är också viktigt att tänka på att en jakthandske med för mycket vindskydd kan leda till överhettning, särskilt under varmare väderförhållanden eller när du är aktiv under jakten. Därför är det viktigt att välja en handske med rätt balans mellan vindskydd och ventilation.

Kamouflage

Kamouflage hjälper jägaren att smälta in i sin omgivning och minska risken att skrämma bort bytet. Kamouflagemönstret på jakthandskarna kan variera beroende på vilken typ av jakt man ska utöva och vilken miljö man befinner sig i.

Det finns många olika typer av kamouflagemönster på jakthandskar, och de vanligaste är träd-, löv- och gräsmönster. Det är också viktigt att kamouflaget på jakthandskarna matchar kamouflaget på resten av jägarens klädsel, så att det blir en sömlös övergång från kläder till handskar.

När man väljer jakthandskar med kamouflage, bör man också tänka på materialet som handskarna är tillverkade av. Materialet bör vara tyst så att det inte stör djuren och samtidigt hålla jägaren varm och bekväm.

Så testade vi jakthandskarna

Vi har utfört våra produkttester av jakthandskar med noggrannhet och omsorg, med fokus på att bedöma tre viktiga egenskaper: passform, värme och rörelsefrihet. För att bedöma passformen har vi mätt handstorlekar och testat olika storlekar på varje modell för att se vilka som sitter bäst på olika handstorlekar. Vi har också noterat hur smidigt det är att ta på och av handskarna.

För att bedöma värmen har vi testat varje modell i en kall miljö och bedömt hur varma och bekväma de var att bära under längre tidsperioder. Vi har också undersökt om handskarna kan hålla värmen även när de blir blöta eller utsätts för vind.

För att bedöma rörelsefriheten har vi testat hur enkelt det är att hantera vapen och annan utrustning med handskarna på, samt hur bra grepp de ger. Vi har också noterat om handskarna är tillräckligt flexibla för att tillåta rörelsefrihet utan att ge upphov till onödig styvhet eller stelhet.

Genom att använda en metodisk och noggrann testprocess har vi kunnat bedöma jakthandskarna utifrån dessa viktiga egenskaper och hitta de bästa modellerna för jägare som söker hög kvalitet och prestanda.