Bästa Stormtändaren: Bäst i Test 2024

Är du på jakt efter en pålitlig stormtändare som kan tända eld i de mest krävande förhållandena? Då har du kommit rätt! Vår artikel “Stormtändare bäst i test” är din ultimata guide för att hitta den bästa stormtändaren på marknaden. Vi har utfört omfattande tester på de mest populära och högkvalitativa stormtändarna för att hjälpa dig att hitta den perfekta modellen som passar dina behov.

I vår artikel kommer du att få detaljerad information om varje stormtändare, inklusive deras unika funktioner, fördelar och nackdelar. Vi har också tagit hänsyn till faktorer som tillförlitlighet, användarvänlighet, storlek, hållbarhet, vattentålighet och övriga funktioner, så att du kan göra ett välgrundat beslut.

Med vår guide kommer du inte bara att kunna överleva och trivas i de mest ogästvänliga miljöerna, utan också ha en pålitlig stormtändare som kan användas för camping, utflykter, vandringar eller andra äventyr. Så vad väntar du på? Låt oss ta dig igenom vår lista över de bästa stormtändarna på marknaden och hjälpa dig att hitta den perfekta modellen för dina behov.

Egenskaper att beakta hos stormtändare:

 1. Pålitlighet: En bra stormtändare ska vara pålitlig och tända eld varje gång du behöver den, oavsett väderförhållandena.
 2. Hållbarhet: Det är viktigt att en stormtändare är tillverkad av högkvalitativa material som tål slitage och stötar för att garantera att den håller länge.
 3. Vattentålighet: En bra stormtändare bör fungera även i regn och andra fuktiga förhållanden för att garantera att du kan tända eld när du behöver det.
 4. Brännhastighet: En bra stormtändare bör tända eld snabbt för att minimera risken för att elden dör ut innan den har fått fäste.
 5. Användarvänlighet: En bra stormtändare ska vara lätt att använda och ha en ergonomisk design för att undvika onödigt krångel vid tändning.
 6. Storlek: Beroende på dina behov kan det vara viktigt att välja en stormtändare som är tillräckligt liten för att lätt kunna bäras med dig eller tillräckligt stor för att kunna tända stora bränder.
 7. Säkerhet: En bra stormtändare ska ha säkerhetsfunktioner som förhindrar oavsiktliga tändningar och skyddar mot skador.
 8. Påfyllningsbar: En bra stormtändare bör vara påfyllningsbar för att garantera att du alltid har tillräckligt med bränsle för att tända eld.
 9. Brandsäkerhet: En bra stormtändare ska ha en brandsäker design för att förhindra att elden sprider sig och orsakar skada.
 10. Tillbehör: Vissa stormtändare kan levereras med tillbehör som exempelvis en nyckelring eller ett fodral för att göra det enklare att bära med dig.

Bästa Stormtändarna 2023

UCO Gear Stormproof Torch & Bottle Opener

Primus Power Ignitor III

PNJakt Stormtändare Rund

Zippo Chrome

PNJakt Stormtändare Böjd

Slutbetyg

Bäst i Test

Populärt val

Bästa Smidiga

Bästa Klassiska

Bästa Böjda

Stjärnor

Betyg

5 / 5

5 / 5

5 / 5

5 / 5

5 / 5

Pris

Recension

1. Stormtändare Bäst i Test: UCO Gear Stormproof Torch & Bottle Opener

UCO Gear Stormproof Torch & Bottle Opener stormtändare

UCO Gear Stormproof Torch & Bottle Opener är en pålitlig och mångsidig stormtändare som även innehåller en kapsylöppnare. Produkten är perfekt för camping, vandring, och andra utomhusaktiviteter där det kan vara svårt att tända en eld på grund av vind och regn.

En av de största fördelarna med denna tändare är dess stormtålighet. Tripple-jet lågan kan hantera starka vindar och ger en pålitlig tändning i alla väderförhållanden. Dessutom finns det en praktisk kapsylöppnare på undersidan av tändaren, vilket gör den till en mångsidig och användbar produkt.

UCO Gear Stormproof Torch & Bottle Opener är också mycket lätt att använda. Genom att dra ut tändaren från det gröna skalet kan man enkelt fylla på gas och justera lågan. Tändning av elden är enkel och pålitlig. Gasmagasinet har en kapacitet på ca 3 ml och tändaren levereras utan gas vilket gör att den kan lagras och skickas utan restriktioner.

Produkten är också mycket bärbar och praktisk. Det gröna locket skyddar tändaren från smuts och fukt, vilket garanterar att den alltid fungerar när du behöver den. Karbinhaken gör det också enkelt att hänga den på exempelvis ryggsäcken.

En av de få nackdelarna med denna produkt är dess storlek och vikt. Med en höjd på 35 mm, en längd på 191 mm, en bredd på 102 mm och en vikt på 114,00 g kan det vara svårt att hitta plats i en redan fullpackad ryggsäck. Men om du inte bryr dig om extra vikt och storlek, så är detta en mycket tillförlitlig och mångsidig tändare som definitivt kommer att hjälpa dig att tända en eld i alla väderförhållanden.

Fördelar:

 • Stormtålig tripple-jet låga
 • Praktisk kapsylöppnare
 • Enkel att använda och justera lågan
 • Skyddande grönt lock mot smuts och fukt
 • Bärbar och praktisk med karbinhake
 • Kan lagras och skickas utan gas

Nackdelar:

 • Storlek och vikt kan vara ett problem för vissa användare
 • Kräver gas för att fungera

Produktbetyg:

5.0

 • Tillförlitlighet: 5
 • Hållbarhet: 5
 • Användarvänlighet: 5
 • Portabilitet: 5

2. Populärt val: Primus Power Ignitor III

Primus Power Ignitor III

Primus Power Ignitor III är en högpresterande stormtändare som är perfekt för alla som behöver tända en eld i svåra väderförhållanden. Med sin spetslåga som ger upp till 1300°C kan du enkelt tända ditt kök eller lägereld, även när det är blåsigt eller regnigt.

En av de bästa egenskaperna med denna tändare är dess pålitlighet. Med en enkel påfyllning av gas kan du lita på att tändaren kommer att fungera när du behöver den som mest. För att fylla på gas, vänd tändaren upp och ner och fyll den till max 3/4 genom att trycka gasbehållarens munstycke mot ventilen. Vänta sedan i minst 5 minuter innan du använder tändaren för att säkerställa att gasen har stabiliserats.

En annan fördel med Power Ignitor III är dess kompakta storlek på 80x50x20 mm och vikt på endast 67 g. Detta gör den till en idealisk följeslagare på vandringar eller campingresor.

En avvägning med denna tändare är att den levereras utan gas av säkerhetsskäl, vilket innebär att du behöver köpa gas separat för att använda den. Detta kan vara en extra kostnad och krångel, men det gör också att tändaren är lätt att lagra och transportera.

Fördelar:

 • Högpresterande spetslåga som ger upp till 1300°C
 • Kompakt storlek på 80x50x20 mm och vikt på endast 67 g
 • Enkel att fylla på gas och pålitlig i användning
 • Idealisk för att tända eldar i dåligt väder

Nackdelar:

 • Levereras utan gas vilket innebär extra kostnad och krångel att köpa separat
 • Kan vara svårt att använda med handskar på grund av dess lilla storlek

Produktbetyg:

5.0

 • Tillförlitlighet: 5
 • Hållbarhet: 5
 • Användarvänlighet: 5
 • Portabilitet: 5

3. Bästa Smidiga Stormtändare: PNJakt Stormtändare Rund

PNJakt Stormtändare Rund stormtändare

NJakt Stormtändare Rund är en pålitlig och enkel tändare som passar perfekt för jakt- och friluftsliv. Tändaren är utformad med en enkel jetstråle, vilket gör det enkelt att tända en eld även under dåliga väderförhållanden.

Tändaren är påfyllningsbar vilket innebär att du kan använda den om och om igen. För att fylla på tändaren, vrid bara på botten för att öppna gasventilen och fyll på med butangas. Det är enkelt och bekvämt att fylla på, och gasbehållaren rymmer tillräckligt med gas för att använda tändaren vid flera tillfällen.

En annan fördel med PNJakt Stormtändare Rund är dess gummerade yta, vilket ger ett bra grepp och gör den enkel att hålla i. Detta gör att den är bekväm att använda även med handskar på, vilket är en viktig faktor under jakt- eller friluftsliv.

Tändaren är också mycket lätt och enkel att bära med sig. Dess runda form gör den enkel att förvara i fickan eller hänga på nyckelknippan med hjälp av den medföljande nyckelringen.

När det gäller avvägningar så är tändarens enkelhet också dess nackdel. Med endast en jetstråle är det svårt att justera lågan, vilket kan vara ett problem för vissa användare. Dessutom är tändaren liten och kompakt vilket kan göra den svårare att hitta i en trång ryggsäck eller i mörker.

Fördelar:

 • Enkel att använda
 • Påfyllningsbar
 • Gummerad yta ger ett bra grepp
 • Lätt och smidig att ta med sig
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Endast en jetstråle, vilket kan göra det svårare att tända en eld i dåligt väder
 • Ingen inbyggd säkerhetsfunktion för att förhindra oavsiktlig aktivering

Produktbetyg:

5.0

 • Tillförlitlighet: 5
 • Hållbarhet: 5
 • Användarvänlighet: 5
 • Portabilitet: 5

4. Bästa Klassiska Stormtändare: Zippo Chrome

Zippo Chrome stormtändare

Zippo Chrome är en klassisk tändare som de flesta känner till. Tändaren har tillverkats sedan 30-talet och grundmekanismen har i stort sett inte ändrats sedan dess. Detta gör den till en amerikansk klassiker som är tillförlitlig, rejäl och snygg.

En av de stora fördelarna med Zippo Chrome är livstids garantin som följer med produkten. Detta innebär att om din tändare någonsin skulle gå sönder, så kommer Zippo att reparera eller byta ut den. Detta gör det till en väldigt hållbar produkt som man kan lita på att den kommer att fungera länge.

En annan fördel med Zippo Chrome är dess storlek. Med måtten 3,80 cm x 5,5 cm x 1,2 cm är den väldigt lätt att bära med sig i fickan eller i väskan. Dess kompakta storlek gör den också enkel att förvara när den inte används.

En nackdel med Zippo Chrome kan dock vara dess bensinbaserade funktion. Många användare föredrar tändare som använder butangas eftersom det är enklare att påfylla och det ger en mer pålitlig tändning. Dock är Zippo Chrome en mycket tillförlitlig tändare och dess bensinbaserade funktion kan också vara fördelaktig i extrema väderförhållanden där butangas kan frysa.

Fördelar:

 • Klassisk och tidlös design som är omtyckt av många
 • Livstids garanti ger en känsla av trygghet och pålitlighet
 • Lätt att fylla på med tändarvätska
 • Kan användas i alla väderförhållanden
 • Kan även användas som en liten ficklampa tack vare den lilla lågan som hålls uppe när man trycker på knappen

Nackdelar:

 • Fungerar inte lika bra i mycket blåsiga förhållanden då lågan kan blåsas ut
 • Kräver påfyllning av tändarvätska med jämna mellanrum, vilket kan vara irriterande för vissa användare
 • Lite högre prislapp jämfört med andra stormtändare på marknaden
 • Kan vara svårt att hålla tändaren stabil och trycka på knappen samtidigt, vilket kan göra det svårt att tända upp vissa typer av eld.

Produktbetyg:

5.0

 • Tillförlitlighet: 5
 • Hållbarhet: 5
 • Användarvänlighet: 5
 • Portabilitet: 5

5. Bästa Böjda Stormtändare: PNJakt Stormtändare Böjd

PNJakt Stormtändare Böjd är en påfyllningsbar stormtändare med en kraftig dubbel jetstråle. Den levereras i en mix av färger och är ett prisvärt val för utomhusentusiaster.

En av de största fördelarna med denna stormtändare är dess kraftfulla dubbla jetstråle som gör att den kan tända bränslen även i svår väderlek. Dessutom är den påfyllningsbar vilket gör den hållbar och ekonomisk.

En annan fördel är dess mixade färger vilket gör den lätt att hitta i en packning eller i naturen. Den är också lätt att använda med enkel knapptryckning.

En nackdel med denna stormtändare kan vara dess storlek. Den är något större och tyngre än andra alternativ på marknaden vilket kan göra den mindre portabel. Även om dess design är enkel och funktionell kan vissa användare tycka att den saknar estetisk tilltalande egenskaper.

Fördelar:

 • Kraftig dubbel jetstråle som gör det enkelt att tända i olika väderförhållanden
 • Påfyllningsbar för enkel användning utan att behöva köpa nya tändare
 • Finns i olika färger för personlig stil och preferenser
 • Prisvärd jämfört med vissa andra stormtändare på marknaden

Nackdelar:

 • Kan vara för stor eller tung för vissa användare att ha med sig på camping- eller vandringsresor
 • Mixade färger kan innebära att du inte får den färg du föredrar
 • Vissa användare kan föredra enkel jetstråle för enklare kontroll över tändningens styrka.

Produktbetyg:

5.0

 • Tillförlitlighet: 5
 • Hållbarhet: 5
 • Användarvänlighet: 5
 • Portabilitet: 5

Stormtändare – Köpguide

Tillförlitlighet

 • Konstruktionen av tändaren kan påverka tillförlitligheten, med en enkel, dubbel eller trippel jetstråle.
 • Materialkvaliteten är en annan faktor som påverkar tillförlitligheten.
 • Påfyllningsförmågan kan öka tillförlitligheten genom att säkerställa att det alltid finns tändgas tillgänglig.
 • En tillverkares garanti och kundservice kan också ge extra trygghet och förtroende för konsumenterna.

Tillförlitlighet är en av de viktigaste faktorerna att beakta när man köper en stormtändare. En stormtändare måste kunna tända eld pålitligt i olika väderförhållanden och miljöer. Det finns flera faktorer som påverkar tillförlitligheten hos en stormtändare.

En viktig faktor är konstruktionen av själva tändaren. Vissa stormtändare har en enkel jetstråle, medan andra har en dubbel eller trippel jetstråle som ger en starkare låga. En starkare låga kan vara mer tillförlitlig i blåsiga förhållanden eftersom den är mindre benägen att blåsas ut. Däremot kan en för stark låga vara farlig och kan skada omgivningen.

En annan faktor som påverkar tillförlitligheten är materialkvaliteten. Vissa stormtändare är tillverkade av högkvalitativa material som är motståndskraftiga mot slitage och korrosion, medan andra är tillverkade av billigare material som kan påverka livslängden och tillförlitligheten.

En annan viktig faktor att beakta är påfyllningsförmågan. En stormtändare som kan påfyllas med tändgas kan vara mer tillförlitlig eftersom den alltid har en fyllning av tändgas tillgänglig när den behövs. Det är också viktigt att ha en tillförlitlig påfyllningsprocess för att undvika läckage och andra problem.

Slutligen är det också viktigt att beakta tillverkarens garanti och kundservice. En tillverkare som erbjuder en stark garanti och tillgänglig kundservice kan ge extra trygghet och förtroende för konsumenterna.

Användarvänlighet

En stormtändare som är svår att använda kan orsaka frustration och till och med farliga situationer i utomhusmiljöer. Därför är det viktigt att överväga följande faktorer när man väljer en stormtändare:

 1. Tändning: En användarvänlig stormtändare ska ha en enkel och tillförlitlig tändningsmekanism. Många moderna stormtändare har piezotändning, vilket gör det enkelt att tända upp en låga med ett knapptryck.
 2. Ergonomi: En stormtändare med en ergonomisk design gör det enkelt att greppa och hålla i tändaren. Detta kan vara speciellt viktigt i kalla, våta eller blåsiga förhållanden, där fingrarna kan vara känsliga eller svaga.
 3. Gasflöde: En stormtändare med justerbart gasflöde gör det möjligt att finjustera lågans storlek och styrka, vilket kan vara viktigt när man använder den för att tända bränsle, matlagning eller eldning.
 4. Gasbehållare: En stormtändare med en påfyllningsbar gasbehållare kan vara mer praktisk och kostnadseffektiv i längden. Detta gör det möjligt att fylla på gas när det behövs istället för att köpa en ny tändare varje gång gasen tar slut.
 5. Konstruktion: En stormtändare som är robust och tålig kan vara en bra investering för utomhusaktiviteter. Tändare som är tillverkade av högkvalitativt material som rostfritt stål eller aluminium har en högre hållbarhet och livslängd.
 6. Säkerhet: En användarvänlig stormtändare ska vara säker att använda och hantera. Detta inkluderar funktioner som t.ex. barnsäkring, övertrycksskydd och låsbar tändningsknapp.

Storlek

 • Mindre tändare är lättare att bära med sig, medan större tändare kanske passar bättre för den som vill ha en mer robust tändare.
 • Tankkapaciteten påverkar hur ofta tändaren behöver fyllas på med bränsle.
 • Speciella funktioner kan påverka storleken på en stormtändare, till exempel en inbyggd ficklampa eller en extra stor gasbehållare.

De flesta stormtändare på marknaden är relativt små och lätta, vilket gör dem enkla att ta med sig på utomhusäventyr eller campingresor. Men det finns också större och mer robusta modeller som kanske passar bättre för den som vill ha en tändare som ligger stadigt i handen och känns mer hållbar.

När man tittar på storleken på en stormtändare är det också viktigt att tänka på dess tankkapacitet. En mindre tändare kommer att ha en mindre tank och behöver därför fyllas på oftare, medan en större tändare kan hålla mer bränsle och vara mer lämplig för längre utflykter eller resor.

Vid valet av storlek på stormtändare bör man även ta hänsyn till eventuella speciella funktioner som kan påverka dess storlek, till exempel en inbyggd ficklampa eller en extra stor gasbehållare.

Hållbarhet

En tändare som är tillverkad av högkvalitativa material och som är välbyggd kommer att hålla längre än en tändare som inte är lika robust. En annan faktor som påverkar hållbarheten är hur väl tändaren skyddas mot väder och vind. Här är några faktorer att tänka på när det gäller hållbarhet vid köp av en stormtändare:

 1. Material: De flesta stormtändare är tillverkade av metall, vanligtvis mässing eller rostfritt stål. Det är viktigt att tändaren är tillverkad av ett starkt och tåligt material som inte rostar eller korroderar lätt. Rostfritt stål är vanligtvis det bästa valet för hållbarhet.
 2. Byggkvalitet: En tändare som är välbyggd kommer att hålla längre än en tändare som är tillverkad med lägre kvalitet. Det är viktigt att tändaren är robust och tålig nog att klara av att användas i tuffa förhållanden.
 3. Vindskydd: En tändare som skyddas mot vind och regn kommer att hålla längre än en som inte gör det. En tändare med ett bra vindskydd kommer att vara mindre mottaglig för vind och regn och håller längre.
 4. Påfyllningsbar: En påfyllningsbar tändare kan hålla längre än en som inte är det, eftersom den kan fyllas på med bränsle efter behov.

Vattentålighet

Att ha en tändare som är vattentålig kan vara skillnaden mellan att kunna tända en eld i regnigt väder och att inte kunna tända alls.

De flesta stormtändare är gjorda för att vara vattentåliga till viss grad, men det är viktigt att notera att inte alla tändare är lika vattentåliga och att det kan finnas skillnader i prestanda mellan olika märken och modeller.

En faktor som påverkar vattentåligheten är tändarmekanismen. Piezo-tändare kan till exempel vara mindre vattentåliga än stormtändare med en mer robust tändarmekanism. Tändarnas material och tätningar spelar också en roll. Vissa tändare kan ha extra tätningar eller en speciell beläggning som skyddar mot fukt.

En annan faktor att tänka på är hur enkelt det är att använda tändaren när den är blöt. Vissa tändare kan vara svåra att använda om de är blöta eller fuktiga, medan andra är utformade för att vara lätta att använda i alla väder.

Extra funktioner

Sammanfattningsvis är det viktigt att överväga följande funktioner när man köper en stormtändare:

 • Ficklampa eller belysningsfunktion
 • Justerbar flamman
 • Säkerhetsfunktioner som barnsäker låsning
 • Design och estetik

När man letar efter en stormtändare finns det flera andra funktioner att beakta utöver tändning och påfyllning. En av dessa är vissa tändares möjlighet att fungera som en ficklampa eller belysningskälla. Dessa tändare kan vara särskilt användbara för utomhusaktiviteter under natten eller när det är mörkt.

En annan funktion är möjligheten att justera flamman. Vissa tändare har denna funktion, vilket kan vara användbart om man vill ändra storlek eller intensitet på flamman beroende på vad man ska använda tändaren till.

En annan funktion som kan vara viktig att beakta är säkerhetsfunktioner som en barnsäker låsning. Detta kan vara särskilt viktigt om man har barn i hemmet eller om man planerar att ta med tändaren på en resa med barn.

Slutligen, en annan funktion att överväga är tändarens design och estetik. Vissa tändare är tillverkade av högkvalitativt material som läder eller metall, medan andra är tillverkade av plast. Vissa tändare har också en mer klassisk design, medan andra har en mer modern look.