Termosmugg Bäst i Test 2024 – Hitta bästa termosmuggen

termosmugg i tält

Letar du efter den bästa termosmuggen att fylla med ditt morgonkaffe eller té när du pendlar till jobbet, är ute och vandrar eller åker skidor? Då har du kommit rätt. En termosmugg fungerar för en massa olika aktiviteter och håller drycken varm men också kall en varm sommardag. Termosmuggar kan skilja sig mycket mellan varandra när man kollar på egenskaper som färg, storlek, vilken typ av lock och mycket mer.

Relaterat: Enkla tips hur du rengör termos

Outdoorportalen har tagit fram en lista över de fem termosmuggarna som är bäst i test just idag för att du ska kunna välja vilken termosmugg som passar dig. Det har aldrig varit enklare att ta reda på vilken termosmugg du ska köpa genom att läsa vidare i denna recension över de termosmuggar som är bäst i test just nu.

Hydro Flask Wide MouthSE PRISET HÄR
Klean Kanteen Insulated Tkwide 473mlSE PRISET HÄR
Thermos Ståltermos 0.35LSE PRISET HÄR

Termosmugg bäst i test – Bästa termosmuggen

1. Hydro Flask Wide Mouth

en blå termosmugg
Hydro Flask Wide Mouth

Hydroflask Wide Mouth är rakt igenom en högkvalitativ termosmugg till ett bra pris som vi utsatt till den bästa termosmuggen. Denna termosmugg är perfekt för dig som snabbt och enkelt vill kunna ta med dig morgonkaffet och dricka i farten. Hydroflask Wide Mouth är en funktionell termosmugg som du kan placera direkt under kaffebryggaren hemma eller på ett café så du inte bara kan avnjuta din varma dryck på ett lyxigare sätt utan också spara på miljön. 

Med Hydroflask Wide Mouth behöver du inte oroa dig för rost med dess rostfria stål så att du kan packa med den vid längre utflykter och går enkelt att rengöra. Termosmuggen innehåller både kyla och värme bra med dess dubbla vakuumisolerade väggar på insidan. 

Den här bästa termosmuggen från Hydroflask kommer i ett brett urval av färger som gör drickandet till en mycket roligare aktivitet när du själv får välja färg. 

Termosmuggen väger också bara 227 gram vilket gör den till en av de lättaste termosar på marknaden. Ett perfekt alternativ för längre utflykter när du exempelvis fjällvandrar. Hydroflask Wide Mouth kan vi på Outdoorportalen utnämna till termosmuggen som är bäst i test för den lätta vikten som är en viktig aspekt för oss när vi ska välja termosmugg bäst i test. 

Hydroflask Wide Mouth är en termosmugg som är optimerad för kaffe och tedrickande samtidigt som du rör dig från ena punkten till den andra. Den fungerar även utmärkt för att hålla din favoritdryck kall en varm sommardag. 

Vad vi gillar:

 • God kylhållning – upp till 24 timmar
 • Mycket lätt, väger endast 227 gram.
 • Håller tätt
 • Stilren design, flera färger att välja på

Nackdelar:

 • Skruvlock vilket inte alltid är praktiskt
 • Håller drycken varm i endast 6 timmar

Bästa termosmuggen premium

2. Klean Kanteen Insulated Tkwide 473ml

Klean Kanteen Insulated Tkwide 473ml

En av de bästa termosmuggen enligt oss på Outdoorportalen är just nu Kleen Kanteen Insulated Tkwide 473ml. Anledningen till detta är att den här termosmuggen verkligen möter upp till våra förväntningar när vi testar hur praktisk och smart den är. Den passar utmärkt för både varma och kalla drycker och gör oss inte besvikna. Denna termosmugg tävlar helt klart om en första plats i denna termosmugg bäst i test.

Locket på termosen är också väldigt praktisk och är anpassad för att det ska vara extra lätt att dricka ur den samtidigt som du promenerar eller liknande. Locket håller också tätt när du skakar den vilket gör oss imponerade av prestandan. Det går också att köpa lock från andra modeller av Klean Kanteen i serien Wide, detta öppnar upp för att optimera din termosmugg utifrån just dina behov. 

Klean Canteen Insulated TkWide är en stilren och isolerad ståltermos som är bra för miljön och din hälsa, plast är inte skonsamt att dricka ur. Denna ståltermos är väldigt praktisk och är tillverkad med en insida som är elektropxolerad vilket gör att den är både säker och giftfri. Avnjut din favoritdryck, kall som varm, utan att behöva tänka på giftiga ämnen från materialet. Även denna termos har ett flertal färger att välja på. 

Clean Canteen Insulated TkWide är optimerad för dig som ofta är på språng eller ute på äventyr i det fria och som behöver en praktisk och pålitlig termosmugg som klarar alla typer av klimat. 

Fördelar:

 • Imponerande lock.
 • Håller värmen i 14 timmar.
 • Håller tätt när du skakar den.
 • Håller kylan i 47 timmar.

Nackdelar

 • Stor – Får inte plats i många mugghållare.
 • Öppningen är endast 66mm.
 • Inte optimerad för maskindisk.

Bästa termosmuggen i stål

3. Thermos Ståltermos 0.35L

Thermos Ståltermos 0.35L

Thermos Ståltermos är en klassiker på marknaden som varit med länge och syns ofta bland termosmuggar som är bäst i test. Den här ståltermos tycker vi är bäst i test oavsett om du är ute efter en termosmugg som passar bra för längre turer som exempelvis fjällvandring eller kortare turer som transportsträckor till och från jobbet. Med den här termosmuggen kommer du att kunna få med dig både drycker som kaffe och te men även mat som soppa eller korv. Denna termosmugg ger verkligen valuta för pengarna.

Det är inte för inget som Thermos ståltermos i många andra tester får betyget bäst i test och vi på Outdoorportalen håller självklart med om det. Termosmuggen är tillverkad i rostfritt stål vilket vi tycker är ett minimum krav på dagens termosmuggar och det tyder på bra kvalitet. Termosmuggen från Thermos tål även temperaturförändringar utan att drycken eller maten inuti påverkas av det, det beror på den unika tekniken som den är skapad med. 

Den här termosmuggen håller din dryck varm i över 12 timmar och håller din kalla dryck kyld i 24 timmar. Korken är väldigt lätt att rengöra och du kan använda den för en rad olika drycker utan att smaken påverkas. 

Termosmuggen från Thermos är optimerad för dig som är ute på långa äventyr ute i naturen och vill hålla dryck och mat varm utan att påverkas av utomstående temperatur. Den klarar av kalla vinterdagar och varma sommardagar. Termosmuggen är perfekt för fjällvandringar, skidsemester, båtsemestern eller paddelturen. Thermos Ståltermos toppar många termosmugg bäst i test.

Fördelar:

 • Håller din dryck varm i över 12 timmar.
 • Håller din dryck kall i över 24 timmar.
 • Fungerar både till mat och dryck.

Nackdelar:

 • Rymmer enbart 350ml.
 • Inte lika praktisk och smidig som dem andra.
 • Inte greppbar som de andra. 

Att tänka på när man köper bästa termosmuggen

För att hitta den bästa termosmuggen på marknaden är det viktigt att tänka på några punkter inför ditt köp. Den viktigaste punkten när du väljer termosmugg är att den ska hålla värmen för varma drycker och kylan för kalla drycker. Det är den viktigaste punkten som avgör om du kan lita på din termos. 

Vilka egenskaper ska en termosmugg ha?

Det som skiljer andra termosmuggar från varandra är andra praktiska egenskaper men även färgen. Om du letar efter en termosmugg för tågresan på morgonen så ska du välja en termosmugg som är lätt att öppna och stänga, håller tätt och inte är överdrivet stor. Anledningen till att storleken spelar roll är att du inte vill gå runt med en osmidig termosmugg när du springer till bussen eller liknande. Storleksmässigt bör du också tänka utifrån vilket ändamål du är ute efter, en större modell är bra om du ska få plats med matigt innehåll, exempelvis korv eller soppa. 

Termosmuggar är unika och anpassar sig efter olika temperaturskillnader. Det finns vissa termosmuggar som lämpar sig bättre för kyla och andra som passar bättre för värme. Olika termosmuggar anpassar sig också utifrån hur du rör dig med den, om du ska ställa ner den ofta mellan tågbyten eller om du fjällvandrar. 

Är du en friluftsmänniska som oss på Outdoorportalen så rekommenderar vi en mugg med bra grepp och som klarar temperaturförändringar. Den ska inte bara hålla drycken varm eller kall, den ska också kunna utsättas för regn och snö och tåla att bli tappad på hård yta. Är du mer ute efter en snygg termosmugg när du åker fram och tillbaka till jobbet i kollektivtrafiken? Då ska du kanske gå efter en som är mer inriktad på design där färgen håller. 

Hur skiljer sig kvalitén mellan termosmuggar?

En annan aspekt som är bra att tänka på är att vara uppmärksam att termosmuggen lever upp till miljökrav eller att varumärket också gör det. Alla termosmuggar som vi testat gör just detta då vi på Outdoorportalen gärna ser att våra svenska skogar håller sig gröna. 

Innan du köper en termosmugg kan det också vara bra att läsa på noga innan du använder den, exempelvis om den klarar av att bli diskad i maskin vilket inte är en självklarhet. Livslängden minskar avsevärt om du skulle utsätta den för detta. Alla termosmuggar som vi testat idag har en hög slittålighet och livslängd, vissa om du behandlar dem rätt och andra hur du än gör det. 

Vilket märke ska jag välja på termosmuggen?

Har du tänkt att köpa fler muggar för olika ändamål så kan vi rekommendera att du riktar in dig på ett märke med en samlingsserie. Anledningen till detta är att locken oftast är anpassningsbara för dom olika modellerna i serien och kombinera det utifrån hur du själv vill ha det och vilka omständigheter som användandet har. 

Vad kostar bästa termosmuggen?

I våra test så har vi valt fram de allra mest prisvärda termosmuggarna på marknaden. Vi har alltså inte tagit fram några premiumvarianter även om kvalitén erhåller den standarden. Oavsett vilken du väljer så får du en kvalitativ, prisvärd och pålitlig termosmugg. Alla termosmuggar i det här testet håller högsta kvalitet och skiljer sig inte mycket i pris för att göra det så enkelt som möjligt för dig. 

Termosmugg bäst i test

Hydro Flask Wide MouthSE PRISET HÄR
Klean Kanteen Insulated Tkwide 473mlSE PRISET HÄR
Thermos Ståltermos 0.35LSE PRISET HÄR