Bästa Hängmatta för Vandring 2024: Bäst i Test

röd hängmatta i vildmarken med tjej

Om du är på jakt efter den ultimata hängmattan att ta med dig på din nästa vandring, har du kommit till rätt plats. I artikeln går vi igenom de bästa hängmattorna för vandring. Vi kollar på modeller som är packbara för backpacking till tåliga och robusta alternativ för camping. Vi kommer att gå igenom de viktigaste funktionerna att tänka på när du väljer en hängmatta för vandring. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller en nybörjare så kommer denna guide hjälpa dig att hitta den perfekta hängmattan för ditt nästa äventyr!

Topp 5 bästa hängmattor för vandring

Innehåller reklam genom länkar till Outnorth och Outdoorexperten

Egenskaper att tänka på

 • Komfort: Det är viktigt med en hängmatta som är skön att sova i under långa vandringar.
 • Vikt & Packbarhet: Vikt och packbarhet är viktigt eftersom det är viktigt att hängmattan är lätt att bära med sig och tar minimal plats i vandringsryggsäcken.
 • Material: Material är viktigt eftersom det är viktigt att hängmattan är hållbar och tålig mot väder och förhållanden.
 • Enkelhet: Enkelhet är viktigt eftersom det är viktigt att hängmattan är enkel att sätta upp och ta ner, särskilt när man är ute på vandring.

Material är viktigt eftersom det är viktigt att hängmattan är hållbar och tålig mot väder och förhållanden.

1. Bäst i Test Hängmatta för vandring: Sea To Summit Hammock Pro Set Single

Blå hängmatta bäst i test

Den bästa hängmattan i testet är Sea to Summit Hammock Pro som är en utmärkt hängmatta för vandring och camping. Den är väldigt bekväm att sova i tack vare det mjuka materialet. Den har också en rymlig design som ger plats för att röra sig under natten. Detta gör att man kan sova bättre och vakna upp utvilad.

Den är också väldigt lätt, vilket gör det enkelt att ta med på resor eller långvandringar. Packbarheten gör att den enkelt kan fästas på ryggsäcken. Detta gör det möjligt att ta med hammocken på alla typer av utomhusäventyr utan att det tar upp för mycket plats eller vikt.

Den är enkel att sätta upp och ta ner, vilket gör det lätt att använda. Det finns inga komplicerade instruktioner eller verktyg som krävs vilket gör den anpassad för nybörjare.

Sea to Summit Hammock Pro är det perfekta valet för den som söker en bekväm, lätt, packbar och hållbar hängmatta för vandring.

Anledningar att köpa:

 • Skön att sova i
 • Hållbart material

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Vikt & Packbarhet: 5
 • Material: 5
 • Enkelhet: 5

2. Bästa hängmatta med myggnät: Cocoon Ultralight Mosquito Net Hammock

hängmatta med myggnät

Den hängmatta med myggnät som presterat bäst är helt klart Cocoon Ultralight Mosquito Net Hammock med sin ultralätta vikt jämfört med många andra hängmattor på marknaden. Den är också väldigt kompakt och i paketet medföljer en kompressionspåse som gör att du enkelt kan packa med den på vandringen eller campingen. Den lätta vikten gör den också väldigt lätt att montera.

Planerar du att vandra i områden med mycket insekter kommer du även att uppskatta myggnätet som ger ett utmärkt skydd vilket kommer att ge dig en god natts sömn utan störande insekter.

En nackdel med hängmattan är att den är hyfsat dyr om man jämför med andra produkter på marknaden, men med dess lätthet och myggnät kan det vara värt.

Anledningar att köpa:

 • Väldigt lätt
 • Hög packbarhet
 • Myggnät

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Vikt & Packbarhet: 5
 • Material: 5
 • Enkelhet: 5

3. Bästa hängmatta med regnskydd: Hennessy Hammock Expedition ZIP

hängmatta med regnskydd

Hennessy Hammock Expedition ZIP är en utmärkt hängmatta med regnskydd som passar för alla utomhusäventyr. Den är speciellt utformad för att erbjuda maximal komfort och skydd mot väder och insekter. Hängmattan är utformad med en unik diagonalt liggande position som gör det möjligt att ligga bekvämt och röra sig under natten. Det finns också en mjuk och mjuk yta som känns skön mot kroppen.

Den är lätt och packbar, vilket gör det enkelt att ta med på resor eller långvandringar. Den kommer också med en praktisk packpåse som gör det enkelt att förvara och transportera hammocken. Den är också tillverkad av högkvalitativt och hållbart material, tåligt mot väder och förhållanden. Det inbyggda myggnätet gör det möjligt att sova bekvämt utan att behöva oroa sig för insekter.

Den är enkel att sätta upp och ta ner, vilket gör det lätt att använda. Den unika zip-entry-funktionen gör det enkelt att komma in och ut ur hammocken.

Anledningar att köpa:

 • Utrustad med regnskydd och myggnät
 • Hållbart material

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Vikt & Packbarhet: 5
 • Material: 5
 • Enkelhet: 5

4. Bästa prisvärda hängmatta: Ticket to the Moon Original Hammock

billig svart och grön hängmatta

Ticket to the Moon Original Hammock är en prisvärd hängmatta speciellt utformad för att erbjuda maximal komfort och enkelhet.

En av de mest imponerande egenskaper med Ticket to the Moon Original Hammock är dess enkelhet. Hängmattan är utformad för att vara enkel att montera och demontera, vilket gör det till ett perfekt val för äventyrare som söker ett snabbt och enkelt alternativ. Dessutom kommer den med en praktisk kompressionspåse, som gör det enkelt att packa ner och ta med på resor eller vandringar. Denna hängmatta är också lätt att justera för att anpassa sig efter ens personliga preferenser.

Hängmattan är en av de mest prisvärda hängmattorna på marknaden, det erbjuder en imponerande kombination av kvalitet och värde för priset. En annan fördel med hängmattan är dess lättanvändbarhet och enkelhet att sätta upp och ta ner, det gör den till ett utmärkt val för äventyrare som söker ett snabbt och enkelt alternativ. Den lätta vikten gör det också lätt att packa och ta med på resor eller vandringar. Dessa egenskaper gör Ticket to the Moon Original Hammock till en av de mest prisvärda och användarvänliga hängmattorna på marknaden.

En märkbar utmaning med hängmattan är dess storlek, som kan vara något större jämfört med vissa andra hängmattor på marknaden. Detta kan göra det svårare att packa ner och ta med i en vandringsryggsäck. Men det ska inte förväxlas med att hängmattan är mindre användbar, dess höga kvalitet, hållbarhet och funktioner gör det värt det något större formatet. Dessutom kan det vara en fördel för personer som vill ha mer utrymme och komfort när de sover.

Anledningar att köpa:

 • Väldigt enkel att montera
 • Väldigt prisvärd

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Vikt & Packbarhet: 5
 • Material: 5
 • Enkelhet: 5

5. Bästa lätta hängmatta: Sea To Summit Hammock Set Ultralight Single

lätt hängmatta vit

Om du är på jakt efter den lättaste hängmattan, kan vi på Outdoorportalen varmt rekommendera Sea To Summit Hammock Ultralight. Den här hängmattan är känd för att vara en av världens lättaste, med en vikt på bara 220 gram. Trots dess lätta vikt, kan den hålla en belastning på upp till 135kg. Den är också väldigt packbar och levereras med ett praktiskt band. Den här hängmattan är ett utmärkt val för äventyrare som vill ha en hängmatta som är lätt att ta med på vandringar där man vill packa lätt.

Anledningar att köpa:

 • Ultralätt
 • Packbar
 • Bekväm att sova i

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Vikt & Packbarhet: 5
 • Material: 5
 • Enkelhet: 5

Hängmatta för vandring – Den ultimata guiden

Komfort

Komfort är en av de viktigaste faktorerna att beakta när man köper en hängmatta för vandring eftersom det påverkar hur väl man sover och hur väl man återhämtar sig under vandringen. En obekväm hängmatta kan orsaka sömnproblem och leda till trötthet och dåligt humör under vandringen.

Rätt storlek & form

En hängmatta som är skön att sova i bör ha en rätt storlek och form för att passa ens kropp och göra det möjligt att ligga i en naturlig position. En hängmatta som är för liten kan göra det svårt att röra sig under natten och kan orsaka obehag. En hängmatta som är för stor kan göra det svårt att hålla värmen under natten.

Inbyggd kudde

Det kan också vara viktigt att hängmattan har någon form av kudde eller andra komfortförbättringar för att förbättra komforten. En hängmatta med en inbyggd kudde kan ge extra stöd för huvudet och nacken och göra det möjligt att sova mer bekvämt.

Vikt & Packbarhet

Vikt och packbarheten påverkar hur lätt hängmattan är att bära med sig och hur mycket utrymme det tar i vandringsryggsäcken. En tung och stor hängmatta kan göra det svårt att bära med sig och kan leda till trötthet under vandringen.

Vikten

Vikten på hängmattan är viktig eftersom det avgör hur lätt det är att bära med sig hängmattan på vandringen. Ju lättare hängmatta desto lättare att bära med sig. Detta kan vara avgörande för vandrare och campare som planerar att gå långa sträckor eller vandra i svårtillgängliga områden.

Packbarheten

Packbarhet är också viktigt eftersom det avgör hur mycket utrymme hängmattan tar i vandringsryggsäcken. En hängmatta som packar litet och komprimeras ner till en liten storlek kan göra det möjligt att ta med sig fler saker på vandringen. En hängmatta som levereras med en kompressionspåse kan också vara praktiskt eftersom det gör det enkelt att packa ner hängmattan till en liten storlek. Detta är viktigt för vandrare och campare som planerar att packa med sin mycket utrustning och vill spara plats.

Material

Några vanliga material för hängmattor är:

 • Nylon: Lätt, hållbart och skönt att sova på.
 • Polyester: Lätt, hållbart och vattenavvisande.
 • Canvas: Starkt och hållbart men tyngre än nylon och polyester.

Materialet påverkar hängmattans hållbarhet, komfort och vikt. Det är viktigt att välja ett material som är lätt, hållbart och skönt att sova på.

Nylon

Nylon är ett vanligt material för hängmattor för vandring eftersom det är lätt, hållbart och vattenavvisande. Nylon är också skönt att sova på och gör det möjligt att hålla värmen under natten. Polyester är ett annat vanligt material för hängmattor eftersom det är lätt, hållbart och vattenavvisande, men det är inte lika skönt att sova på som nylon.

Polyester

Polyester är ett annat vanligt material för hängmattor eftersom det är lätt, hållbart och vattenavvisande, men det är inte lika skönt att sova på som nylon.

Canvas

Canvas är ett annat material som används för hängmattor, det är starkt och hållbart men det är tyngre än nylon och polyester, det kan också ta längre tid att torka efter det har blivit vått.

Välj materialet beroende på vad som är viktigt för dig, om du prioriterar vikt och packbarhet kan du välja nylon eller polyester, om du prioriterar komfort och mjukhet kan du välja bomull eller hammocktyg.

Enkelhet

Därför vill du ha enkelhet hos din hängmatta:

 • Avgör hur lätt du sätter upp eller tar ner hängmattan
 • Kan underlättas av färdiga upphängningsband eller snabbkopplingar.
 • Funktioner som inbyggda fickor, tältdukar eller myggnät.
 • Tydliga instruktioner.

Hängmattans enkelhet påverkar hur lätt det är att sätta upp och ta ner hängmattan, samt hur lätt det är att använda hängmattan under vandringen. Enkelhet kan också påverka hur mycket tid och ansträngning det tar att sätta upp och ta ner hängmattan, samt hur bekväm hängmattan är att använda.

Enkelhet i sättet att sätta upp hängmattan kan inkludera färdiga upphängningsband, snabbkopplingar eller enkel-komponerad upphängning. Detta gör det enkelt att sätta upp hängmattan och spara tid och ansträngning. Enkelhet i sättet att ta ner hängmattan kan inkludera möjligheten att packa ner hängmattan i en kompressionspåse.

Några andra egenskaper för en hängmatta med bra enkelhet kan inkludera funktioner som inbyggda fickor, tältdukar, myggnät eller andra funktioner som gör det enkelt att använda hängmattan och hålla sig skyddad mot väder och insekter under natten. Enkelhet i användningen kan också innebära möjligheten att justera hängmattans längd och höjd, samt möjligheten att använda hängmattan i olika terräng och väderförhållanden.

Enkelhet i design och konstruktion kan också göra det enklare att hitta rätt sovposition och göra det mer bekvämt att sova i hängmattan. Det kan också underlätta för vandraren att hitta rätt plats för hängmattan, samt göra det enklare att packa ner och transportera hängmattan.

Vanliga frågor

Vilken är den bästa hängmattan för vandring

Den bästa hängmattan är Sea to Summit Hammock Pro vilket den perfekta hängmattan för vandring och camping. Den är väldigt bekväm att sova i, lätt att montera och väldigt lätt att packa med sig på vandringen.

Hur sover jag bäst i en hängmatta?

En diagonal liggande position, med benen lite högre än huvudet kan vara bekvämt för många. Det kan också vara bra att använda ett skydd eller sovsäck för att hålla dig varm och skyddad från naturens element.

Välj en plats som är relativt platt, jämnt och fri från föremål som kan skada hängmattan eller skapa obehag. Det är också viktigt att se till att hängmattan är ordentligt spänd och korrekt installerad för att undvika ojämnheter eller ryckningar under natten.

Vilket är det bästa materialet för en hängmatta för vandring?

Nylon och polyester är vanliga val för hängmattor för vandring eftersom de är lätta, hållbara och lätta att tvätta. Dessa typer av material är också vanligtvis vattentäta och UV-resistenta, vilket gör dem lämpliga för användning utomhus.

Vilken viktkapacitet har en hängmatta för vandring?

Generellt sett bör en hängmatta för vandring ha en viktkapacitet på minst 200 kg för att kunna hålla en vuxen person. Men det finns hängmattor med högre viktkapacitet, upp till 300 kg eller mer. Det är viktigt att kolla viktkapaciteten för en hängmatta innan du köper den, särskilt om du är en person som är tung eller om du planerar att använda hängmattan tillsammans med en annan person.

Så gjorde vi testerna

Vi testade hängmattorna genom att använda dem i olika miljöer och under olika förhållanden. För att bedöma komforten låg vi i hängmattorna under en längre tid och observerade hur våra kroppar kändes efteråt. Vi vägde också hängmattorna för att mäta vikten och packade in dem för att se hur lätt det var att packa ner dem till en liten storlek. Materialet på hängmattorna undersöktes för att se hur slitstarkt det var och hur lätt det var att tvätta. Slutligen bedömde vi hur enkelt det var att sätta upp och ta ner hängmattorna. Efter att ha testat alla hängmattorna, sammanställde vi våra resultat och jämförde dem för att avgöra vilken hängmatta som var bäst i termer av komfort, vikt & packbarhet, material och enkelhet.

Relaterad läsning