Snöskor Bäst i Test 2024 – Hitta bästa snöskorna

I denna artikel kommer vi recensera vilka snöskor som är bäst i test enligt oss på Outdoorportalen!

Vi har jämfört


  • Grepp
  • Konstruktion
  • Fäste
  • Komfort

Topp 5 Bästa Snöskor


Med en lång plattform för att flyta och extra dragkraft under fötterna öppnar snöskor upp din favoritterräng och vandringsleder för alla typer av vinternöjen.

Snöskor är ett utmärkt sätt att ta sig fram i snöiga förhållanden. För att hitta de bästa snöskorna som passar dina behov, är det viktigt att granska deras egenskaper noggrant. I den här artikeln granskar vi de viktigaste egenskaperna för snöskor: storlek och längd, grepp, konstruktion, fäste och komfort. Vi kommer att titta närmare på vilka som är de bästa snöskorna på marknaden och vilka som är bäst lämpade för olika typer av terräng. Vi kommer också att ge råd om hur du ska välja rätt storlek och längd på dina snöskor, så att du kan njuta av din vinteraktivitet med maximal komfort.

Nedan delar vi upp de bästa snöskorna i vår bäst i test. Den goda nyheten är att det inte råder någon brist på kvalitetsalternativ.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att tänka på när man köper snöskor

När man letar efter snöskor finns det 4 fyra viktiga egenskaper att beakta:

När du letar efter vilken typ av snöskor som passar dig bäst, är det viktgit att titta på storleken. Längden på skorna har en avgörande roll för hur bekväma de är att gå med, och hur mycket flytförmåga de ger. Ju längre skor, desto bättre flytförmåga – särskilt om du planerar att använda dem i djupare pudersnö. Så se till att välja ett par som är långa nog för att ge dig den komfort och prestanda du behöver!

Att ha ett bra grepp är en av de viktigaste egenskaperna för att få ut det bästa av din snöskor. Det är därför viktigt att kolla undersidan för att säkerställa att den har en god greppstyrka. Greppet och kvaliteten på broddarna/stegjärnen och sidostycken kan variera beroende på modell och pris.

Lågprismodeller har vanligtvis en mindre brodd av stål under tårna, ett ytterligare fäste runt mitten av foten, och det är ungefär allt. Denna design presterar oftast bra för lättare promenader och vandringar på platt mark men kommer inte att prestera lika bra vid tuffare och brantare underlag.

Om du vill ha ut det bästa av din snöskor är det värt att lägga lite extra pengar på en modell med bättre grepp, så att du kan njuta av krävande promenader och vandringar.

Dubbar och materialvalet av ramen är avgörande för snöskornas hållbarhet. Det vanligaste alternativet är aluminiumramar, som har använts i många år. Detta beror på att aluminium är mycket lätt men samtidigt stabil, vilket ger en funktionell design som ger bra skydd och stabilitet när du går.

Plast- och nylonblandningar kan också användas för att skapa en mer flexibel ram som ger ett bättre grepp mot snön och underlaget. Men detta extra grepp behövs inte alltid, särskilt inte för nybörjare.

Att välja rätt fäste för snöskon är av avgörande betydelse för att uppnå maximal bekvämlighet och stabilitet. Det finns ett stort utbud av olika designer, alla med sina unika fördelar och nackdelar. Men som regel gäller att ju högre pris, desto bättre komfort och justerbarhet. Att ha ett bra fäste kommer att hålla snöskon på plats under långa turer utan att behöva justeras ständigt.

1. Snöskor Bäst i Test: TSL Symbioz Hyperflex Access

snöskor bäst i test

Kategori: Vildmark | Längd: 68 cm | Vikt: 1012 g | Användarens maxvikt: 136 kg

Symbios HyperFlex Access från TSL är ett par flexibla och lätta snöskor som passar utmärkt för ojämn terräng och ger dig optimal rörelsefrihet. Bindningen är flexibel vilket ger dig rörelsefrihet i dina steg. Snöskorna har förstärkningar i plast som stödjer upp skorna vilket ger dig naturliga både på sidorna och när du går framåt.

Även låsningen är justerbar och sparar din skostorlek för att det ska gå snabbare att få på dig skorna inför ditt nästa äventyr. Den justerbara främre remmen gör att du kan dra åt skorna så att dem sitter extra bra.

Produktbetyg:

5.0

  • Grepp: 5
  • Konstruktion: 5
  • Fäste: 5
  • Komfort: 5

2. Bästa Prisvärda Snöskor: Gridarmor Dovrefjell Snowshoe

bästa prisvärda snöskor

Kategori: Vildmark / Hobby | Längd: 64 cm | Vikt: 2100 g | Användarens maxvikt: 95 kg

Gridarmor Dovrefjell snösko är det perfekta valet för alla som letar efter en snösko av hög kvalitet till ett överkomligt pris. Denna snösko är tillverkad av hållbar plast och aluminium och är utformad för att ge stabilitet och komfort när du går genom djup snö. Gridarmor Dovrefjell Snowshoe är lätt att använda och är perfekt för alla som vill utforska vinterlandskapet.

Gridarmor Dovrefjell Snowshoe har också en hälrem för en säker passform och en hällyft för en enklare uppstigning.

Produktbetyg:

5.0

  • Grepp: 5
  • Konstruktion: 5
  • Fäste: 5
  • Komfort: 5

3. Bästa snöskorna för barn: TSL Kids’ Kidoo

bästa snöskor för barn

Kategori: Barn | Längd: 44 cm | Vikt: 600 g | Användarens maxvikt: 30 kg

TSL Kids Kidoo är det perfekta sättet att hålla din lilla barns fötter stabila under en vinterutflykt. De här lättanvända skorna är utformade för barn upp till 10 år, och de är tillverkade med en lätt aluminiumram och ett slitstarkt syntetiskt däck. De har en unik grid-design som ger utmärkt grepp och stabilitet på snö och isiga underlag. De är också utrustade med en justerbar spännrem för att säkerställa en säker och bekväm passform.

Kidoo snöskor kommer också med en bekväm neoprenbindning som är justerbar för att passa en rad olika storlekar. Dessutom är de försedda med en robust stålkant som ger extra stabilitet och stöd för fötterna. Dessa snöskor är perfekta för att få med barnen på ett vinteräventyr.

Produktbetyg:

5.0

  • Grepp: 5
  • Konstruktion: 5
  • Fäste: 5
  • Komfort: 5

4. Bästa Snöskor för Jakt: Tsl 227 Snowhunter

Kategori: Vildmark / Jakt | Längd: 65 cm | Vikt: 1900 g | Användarens maxvikt: 30 kg

De bästa snöskorna för jakt är TSL 227 Snowhunter. De är mycket bekväma att bära, vilket gör det möjligt att jaga länge utan att bli trött. De har ett bra grepp om den hala ytan. Snöskorna är lätta och smidiga, vilket gör det enkelt att manövrera dem i alla typer av terräng. De har också bra grepp och stabilitet, vilket gör att du kan jaga med självförtroende. Bindningarna är också mycket bekväma och lätta att justera. Jag skulle definitivt rekommendera Tsl 227 Snowhunter till någon som letar efter ett bra snöskor för jakt.

Produktbetyg:

5.0

  • Grepp: 5
  • Konstruktion: 5
  • Fäste: 5
  • Komfort: 5

5. Bästa Snöskor för Trailrunning: Tsl Symbioz Hyperflex Race

Kategori: Trailrunning | Längd: 53 cm | Vikt: 318 g | Användarens maxvikt: 90 kg

De bästa snöskorna för trailrunning är Tsl Symbioz Hyperflex Race. De är lätta, responsiva och har en mycket hög prestanda. De är också mycket bekväma att använda och har en bra balans mellan flexibilitet och styrka. Vi testade dessa snöskor på alla typer av förhållanden, från lätta, pulverdagar till tuffa, isiga dagar. Vi hade inga problem med dem och de har alltid presterat väl. Jag skulle definitivt rekommendera Tsl Symbioz Hyperflex Race till någon som letar efter ett par högpresterande snöskor som är bekväma att använda.

Produktbetyg:

5.0

  • Grepp: 5
  • Konstruktion: 5
  • Fäste: 5
  • Komfort: 5

Köpguide – Snöskor

Olika kategorier av snöskor

Hobby & Fritid

Snöskor för hobby och fritid är perfekta för måttliga vandringsleder som ligger någonstans mellan hårdpackad snö och knädjupt puder. Kort sagt är de byggda för platt terräng eller böljande kullar, men inte för branta bergsbestigningar eller för att ta sig in i det mindre förutsägbara backcountry. När det gäller konstruktionen är dessa snöskor kortare i längd än modeller för vildmarken eftersom du behöver mindre flytkraft på snö . Dessutom är deras dragkonstruktioner enklare och mindre aggressiva. En del har hällyft eftersom detta har blivit en populär funktion, men vi anser inte att det är nödvändigt för de flesta måttliga terrängformer.

Vildmark

Snöskor för vildmarken är mer inriktade på prestanda jämfört med för hobby eller löpning och är idealiska för dig som ska ut i puder, ta dig an utmanande terräng och tillbringar längre dagar ute. För det första är de längre i längden för mer flyt i djup snö och har ökat grepp för att klara av en mängd olika förhållanden, inklusive brant terräng och is. Snöskorna för vildmark är också de dyraste av dem på grund av de kraftigare konstruktionerna och de mer kompletta funktionerna.

Löpning

En liten men viktig underkategori av snöskor är de som är byggda för löpning. Många människor vill inte sluta med sitt favoritspass när snön börjar falla, och vanliga vinterdragkroppar kan inte räcka till. När det gäller konstruktion är lättviktsmaterial viktigt för snöskor för löpning, de har ofta en trimmad ram som föredrar hastighet framför flytning (det är svårt att springa i puder, så de flesta är inställda på hårt underlag eller små mängder nysnö), uppåtriktade nosar och ett särskilt drag som är utformat för att hålla dig i rörelse.

Barn

Sist men inte minst kräver ett vinteräventyr med familjen snöskor för alla parter, inklusive barnen. Som väntat är dessa modeller i huvudsak mindre versioner av sina motsvarigheter för vuxna och har liknande utformning i stort sett, men med kortare längder och mindre belastningsgränser.

Längd

När du har en uppfattning om vilken kategori av snöskor du vill ha är det dags att bestämma den perfekta längden. Det här måttet är viktigt för att balansera gångkomfort med tillräckligt med flytkraft för att undvika att sjunka ner för djupt i snön med varje steg. De flesta snöskor sträcker sig från 55 cm i den korta änden upp till 90 cm i den långa änden.

Som en allmän regel är kortare snöskor bäst för användning på stigar och längre modeller är idealiska för djup snö och i vildmarken. Dessutom spelar snötypen stor roll. Längre snöskor ger bättre flytning i mjuk snö, så om du planerar att ge dig ut i pudersnö rekommenderas en längre variant. Om du främst kommer att vara på hårdpackad snö krävs mindre flytning och du kan välja en kortare sko.

Vikt

Förutom snötyp och terräng spelar din vikt också en viktig roll för hur lång snösko du väljer. Snöskotillverkarna anger ofta ett rekommenderad belastning för varje sko, vilket inkluderar din kroppsvikt plus allt du bär med dig, t.ex. kläder och en ryggsäck. Tyngre last kräver längre snöskor för att hålla sig flytande, så försök att välja en längd som bäst motsvarar din vikt med utrustning.

Grepp

Självklart är det viktigt att kontrollera undersidan på snöskor som du överväger att köpa för att se till att de har ett bra grepp. Mängden grepp och kvaliteten på stegjärn och sidostycken kan variera förvånansvärt mycket beroende på modell och pris. Lågprismodeller har vanligtvis en liten krampa av stål under tårna, ytterligare klackar runt mitten av foten, och det är ungefär allt. Ultralätta modeller har ibland lätta stålspikar i stället för krampor. Även om dessa konstruktioner är rimliga för avslappnad vandring på platt mark kan de här konstruktionerna bli överlägsna i backar eller snöiga förhållanden.

Hällyft

De flesta avancerade snöskor och nästan alla snöskor för vandring har hällyft. Funktionen är precis som den låter: en enda metallstång under hälen som kan höjas och låsas på plats för klättring. Den upphöjda stången spelar samma roll som en styv bergsklättrarstövel och hindrar dig från att tappa hälen när du klättrar uppför en långvarig stigning. Fördelen med den här funktionen är minskad trötthet i vaderna.

Bindning

Bindningssystemet är din länk till komfort i spåret och spelar också en viktig roll för stabiliteten. En bra bindning ska hålla dina fötter bekvämt i flera timmar på leden utan att du behöver justera den hela tiden. Intressant nog är de olika systemen ett av de få ställen där tillverkarna skiljer sig avsevärt från varandra. En gemensam nämnare du kommer att finna är att oavsett märke förbättras komfort och justerbarhet ju högre priset är.

Ramen

Det finns två allmänna typer av snöskor: en yttre ram av aluminium och fast underlag av plast eller komposit. .

Aluminium

Traditionella snöskor med aluminiumram är det som de flesta känner till. Det här är en mycket funktionell konstruktion, med en stark ram som skyddar dig från faror i spåren och ett följsamt men tåligt nylondäck som gör det bekvämt att ta sig över långa sträckor. Nackdelen är dragkraft. Även om vissa högklassiga modeller gör ett bra jobb med att införliva så mycket dragkraft som möjligt, så hamnar de ändå på efterkälken jämfört med plast, särskilt i förhållande till deras vikt. Dessutom är däckmaterialen mer sårbara för revor och enstaka nitar kan lossna från nylondäck.

Plast

Den främsta fördelen med plast är kostnaden då starkt aluminium inte är billigt och möjligheten att lättare få in dragkraft längs sidorna. Nackdelarna med plast är att den kan gå sönder. Mycket mer än med en traditionell snösko har plast en hårdare och högre hälpåverkan när foten kommer ner på hårt pack. Sammanfattningsvis är plast billigare och lättare att fästa dragkraft på, men den är högre och något lättare att skada.

Länktips

Relaterad läsning