Bästa Skytteglasögon 2024: Bäst i Test

Är du en passionerad skytt? Då vet du säkert hur viktigt det är att skydda dina ögon när du skjuter. Men inte alla skytteglasögon är skapade lika. Vi har testat flera olika alternativ och fastställt de bästa skytteglasögonen för en mängd olika användningsområden, oavsett om du jagar, tävlar eller bara skjuter på skjutbanan. Upptäck de högkvalitativa linserna, den överlägsna komforten och det stilrena utseendet hos vår bäst i test-vinnare.

4 Bästa Skytteglasögonen

Oakley Radar EV Path

Browning Claymasters

Beretta Clash Eyeglasses

Slutbetyg

Bäst i Test

Populärt val

Bästa för Jakt

Stjärnor

Betyg

5 / 5

5 / 5

5 / 5

Pris

Recension

1. Skytteglasögon Bäst i Test: Oakley Radar EV Path

Oakley Radar EV Path skytteglasögon

Oakley Radar EV Path är ett par skytteglasögon som är tillverkad i USA med Oakleys egna material “O Matter”, vilket gör dem lätta men samtidigt slitstarka. De har även en bekväm passform med zoner av unobtainium, vilket gör att glasögonen sitter stadigt på plats under hela dagen. Dessa funktioner gör att glasögonen är lämpliga för en mängd olika aktiviteter, inklusive löpning, cykling och andra utomhusaktiviteter.

En viktig aspekt att överväga när du köper skytteglasögon är linsens ljusgenomsläpp. Oakley Radar EV Path kommer med olika Prizm-linser som är optimerade för specifika aktiviteter. Prizm Road-linsen släpper igenom 20% av ljuset och är optimerad för cykling på asfalt. Prizm Sapphire släpper igenom endast 12% av ljuset och är optimerad för aktiviteter där du vill ha en hög kontrast, till exempel skidåkning eller segling. Prizm Snow Torch och Prizm Snow Sapphire är båda optimerade för skidåkning och släpper igenom 17% respektive 13% av ljuset. Prizm Trail Torch-linsen släpper igenom 35% av ljuset och är optimerad för terränglöpning eller vandring.

En annan viktig egenskap att överväga är om linsen är utbytbar. Oakley Radar EV Path har en utbytbar lins, vilket gör att du kan anpassa dina glasögon efter dina specifika behov. Tyvärr ingår inte utbyteslinserna i köpet, men de kan köpas separat.

En avvägning som finns med Oakley Radar EV Path är att de inte har en fotokromatisk lins. Detta innebär att linsen inte justerar sig automatiskt till ljusförhållandena, vilket kan vara en nackdel om du vill använda samma glasögon för olika aktiviteter under dagen.

Fördelar:

 • Tillverkad i USA med Oakleys egna material O Matter
 • Zoner av unobtainium håller glas

Nackdelar:

 • Inga märkbara nackdelar

Produktbetyg:

5.0

 • Konstruktion: 5
 • Hållbarhet: 5
 • Passform: 5

2. Populärt Val: Browning Claymasters

Browning Claymasters

Browning Claymasters är en av de mest prisvärda skytteglasögonen på marknaden och ett utmärkt alternativ för den som söker en mångsidig lösning för skytte. Paketet innehåller fem olika linser i olika färger som passar olika miljöer och tidpunkter, vilket gör att du alltid har rätt färg för optimal sikt. Glasögonen har också en bekväm passform och är mycket robusta. De kommer också med en praktisk väska, påse och ett smidigt band för att bära runt nacken.

Det enda negativa med Browning Claymasters är att de är något tyngre än vissa andra modeller på marknaden. Men om du är okej med att de väger lite mer så är dessa skytteglasögon helt klart ett av de bästa alternativen ekonomiskt sett med tanke på allt du får med i paketet. Precis som namnet antyder är det också en utmärkt modell att använda när man skjuter mot lerduvor tack vare de olika linsfärgerna och det breda och täta skyddet.

Fördelar:

 • Fem olika linser i olika färger medföljer i paketet för att passa olika miljöer och tidpunkter
 • Prisvärd lösning med ett komplett paket som innehåller praktisk väska, påse och band
 • Bequäm passform och robusta bågar som inte rör sig under intensiv användning
 • Bra skydd för ögonen vid skytte mot lerduvor eller andra mål

Nackdelar:

 • Något tyngre än vissa andra modeller på marknaden, men ändå mycket bekväma att använda under längre perioder.

Produktbetyg:

5.0

 • Konstruktion: 5
 • Hållbarhet: 5
 • Passform: 5

3. Bästa Skytteglasögon för Jakt: Beretta Clash Eyeglasses

Beretta Clash Eyeglasses

Beretta Clash Eyeglasses är en produkt som har utvecklats speciellt för jaktentusiaster. Dessa skytteglasögon är tillverkade med en ergonomiskt formad lins, vilket gör att de passar bekvämt på användarens ansikte under längre perioder utan att orsaka någon form av obehag. Dessutom har de ventilationshål som håller linserna immuna och klara, även under de mest krävande förhållandena.

En av de unika fördelarna med Beretta Clash Eyeglasses är dess linsalternativ. Yellow-linsen är utvecklad för användning under låga ljusförhållanden, perfekt vid dimma eller jakt djupt inne i skogen. Light Magenta-linsen är utformad för att förhöja färger som orange och andra starka färger, vilket kan vara till hjälp vid skytte av färgglada mål. Slutligen är Light Purple-linsen utformad för att minska gröna färger och förhöja orange färger, vilket gör den till ett utmärkt val för jakt under hösten när skogen är fylld med lövverk.

Beretta Clash Eyeglasses är också utrustade med en justerbar näsdel, vilket gör att användaren kan anpassa passformen efter sina egna preferenser. De är också kompatibla med hörselkåpor, vilket är en viktig funktion för skyttar som använder hörselskydd under jakten. Dessutom levereras skytteglasögonen med ett förvaringsfodral och en microfiberduk för att hålla dem skyddade och rena.

Det finns emellertid några nackdelar med Beretta Clash Eyeglasses. För det första ingår ingen utbyteslins, vilket betyder att användaren kommer att behöva köpa extra linser om de vill ha fler alternativ för olika ljusförhållanden eller användningsområden. För det andra är priset högre än för många andra skytteglasögon på marknaden, vilket kan göra det till en mindre lämplig produkt för de som söker en mer prisvärd lösning.

Fördelar:

 • Ergonomiskt formad lins som ger en bekväm passform
 • Ventilationshål för att hålla linserna klara och rena
 • Justerbar näsdel för att anpassa passformen
 • Kompatibla med hörselkåpor
 • Levereras med ett förvaringsfodral och en microfiberduk

Nackdelar:

 • Ingen utbyteslins ingår
 • Priset är högre än många andra skytteglasögon på marknaden

Produktbetyg:

5.0

 • Konstruktion: 5
 • Hållbarhet: 5
 • Passform: 5

Köpguide för Skytteglasögon

Konstruktion & Material

När det gäller skytteglasögon är konstruktionen och materialet mycket viktigt för att garantera både säkerhet och komfort under användning. Först och främst är ramen en viktig faktor att överväga. Den bör vara robust och tålig för att kunna motstå slag och stötar under användning. De flesta skytteglasögon är tillverkade av plast eller metall, men det är viktigt att se till att materialet är av hög kvalitet för att garantera hållbarhet.

Linserna är också en viktig faktor att beakta vid köp av skytteglasögon. De bör vara tillverkade av högkvalitativt material som skyddar ögonen mot farliga UV-strålar och ger skarp syn på avstånd. Färgen på linserna är också viktig och kan variera beroende på vilken typ av jakt eller skytte som utförs. Till exempel kan gula linser hjälpa till att förbättra synen i svagt ljus, medan orangea linser kan hjälpa till att skilja sig mellan målen och bakgrunden.

En annan viktig faktor att överväga är passformen på skytteglasögonen. De bör sitta bekvämt på ansiktet utan att glida av eller orsaka obehag under användning. Det är också viktigt att de passar bra med hörselkåpor om de används samtidigt.

Ventilationshål är också en viktig faktor att överväga eftersom de kan hjälpa till att förhindra imma och svett från att byggas upp på linsen under användning. Justerbara näsbryggor kan också hjälpa till att anpassa passformen på skytteglasögonen för optimal komfort.

För att identifiera en skytteglasögon som uppfyller dessa egenskaper kan du leta efter följande funktioner:

 • Robust och tålig ram som är tillverkad av högkvalitativt material.
 • Linser som är tillverkade av högkvalitativt material och som är avsedda för rätt typ av jakt eller skytte.
 • En bekväm passform som inte glider av eller orsakar obehag under användning.
 • Ventilationshål för att förhindra imma och svett på linsen.
 • Justerbara näsbryggor för optimal komfort.
 • Kompatibilitet med hörselkåpor om de används samtidigt.

Storlek & Passform

När det gäller skytteglasögon är storlek och passform avgörande faktorer för en bekväm och säker användning. En glasögon som inte passar ordentligt kan skava eller glida ner från näsan, vilket kan påverka prestandan och sikten.

För att hitta rätt storlek på skytteglasögon är det viktigt att mäta ansiktets bredd och höjd. Det är också viktigt att kontrollera om glasögonen kan justeras för att passa olika huvudstorlekar och ansiktsformer. En viktig faktor att tänka på är också hur skytteglasögonen passar ihop med hörselskydd, som ofta används i samband med skytte.

En annan faktor att överväga är vikten på skytteglasögonen. För tunga glasögon kan vara obekväma att bära under en längre tid, särskilt under en intensiv skytteövning. Det är också viktigt att ta hänsyn till ventilationen, särskilt om du bor i ett varmt och fuktigt klimat, eftersom det kan påverka dina prestationer och ditt fokus.

För att identifiera skytteglasögon som har en bra storlek och passform, leta efter följande egenskaper:

 • Möjlighet att justera storlek och passform
 • Passar bra tillsammans med hörselskydd
 • Lättviktig konstruktion
 • Ventilerad design för att minska imma
 • Testa glasögonen innan du köper dem om möjligt, för att se till att de passar bekvämt och säkert.

Linsfärg

När det gäller skytteglasögon finns det ett antal olika linsfärger att välja mellan, och valet av linsfärg kan påverka hur bra du ser i olika ljusförhållanden och situationer. Här är en översikt över de vanligaste linsfärgerna för skytteglasögon och vad de passar för:

 1. Klar lins – Denna linsfärg är mest användbar i normala ljusförhållanden och ger ingen färgförvrängning. Det är en bra allroundlins som fungerar bra för skytte i de flesta miljöer.
 2. Gula lins – Denna linsfärg förstärker kontrasterna i låga ljusförhållanden, vilket gör den idealisk för jakt eller skytte i skymning och gryning. Gula linser kan också hjälpa till att minska bländning från reflekterande ytor.
 3. Orangefärgad lins – Denna linsfärg förbättrar också kontrasterna i låga ljusförhållanden, men ger också en bättre bild av objekt med starka orange färger, som lerduvor eller kritor. Det är en populär linsfärg för jakt och lerduveskytte.
 4. Röd lins – Denna linsfärg ökar kontrasterna i svagt ljus och fungerar bra i dimmiga eller molniga förhållanden. Den kan också minska bländning och reflektion från vatten eller snö. Röda linser kan dock förvränga färger något, så de är kanske inte det bästa valet för färgkänsliga skyttar.
 5. Brun lins – Denna linsfärg minskar bländning och ökar kontrasterna i soligt eller halvklart väder. Den ger en varm ton till bilden och kan också hjälpa till att minska grön färgförvrängning i synfältet.
 6. Grön lins – Denna linsfärg minskar bländning och ger en neutral färgbalans. Det är en bra allroundlins för ljusa eller måttligt ljusa förhållanden.

Linsens

När man väljer skytteglasögon är linsen en av de viktigaste faktorerna att överväga. En bra lins kan göra stor skillnad för din synskärpa och precision. Här är några viktiga faktorer att tänka på när du väljer skytteglasögon baserat på linsen.

 1. Beläggning: Beläggning är en viktig faktor för att säkerställa att linsen fungerar optimalt. Anti-reflektion (AR) beläggning minskar blänk och ökar kontrasten, vilket är särskilt viktigt när du skjuter på mål i låga ljusförhållanden. En beläggning som minskar repor och ökar slitstyrka är också en viktig faktor att överväga för att förlänga livslängden på dina skytteglasögon.
 2. Vik: Vikten på linsen är också en viktig faktor att överväga när man väljer skytteglasögon. För tunga linser kan orsaka obehag och trötthet i ögonen, vilket kan påverka din precision och prestation. Lätta linser, å andra sidan, kan öka komforten under längre perioder av användning.
 3. Optisk klarhet: Optisk klarhet är en viktig faktor för att säkerställa att du har en bra synskärpa genom dina skytteglasögon. Linsen ska vara fri från distorsion, vilket kan orsaka huvudvärk och ögonskador. En hög optisk klarhet ger också en skarpare syn på ditt mål.
 4. Linsform: Linsform är en annan viktig faktor att tänka på när du väljer skytteglasögon. Linsens form påverkar din synvinkel och synfält. Planformade linser ger en bredare synvinkel medan sfäriska linser ger en mer naturlig synvinkel. Beroende på dina behov och användning kan du välja en linsform som passar bäst.