Bästa Träningskalsonger (Bäst i Test 2024)

När det kommer till träning är rätt utrustning avgörande för komfort och prestanda, och det inkluderar allt ända ner till dina kalsonger. Träningskalsonger är inte bara ett ytterligare plagg; de spelar en central roll i att hålla dig torr, bekväm och fokuserad på ditt träningspass.

Med så många alternativ på marknaden, hur väljer du de bästa? Oavsett om du är en hängiven löpare, gymentusiast eller bara letar efter optimal komfort under dina dagliga aktiviteter, har vi granskat och sammanställt en lista över de bästa träningskalsongerna som uppfyller varje behov.

I denna guide kommer vi att dyka djupt in i de viktigaste egenskaperna att beakta, från material till passform, och ge dig den kunskap du behöver för att göra ett informerat val.

Vi har även recenserat bästa löparkalsonger för dig som planerar att fokusera på löpningen!

Varför lita på oss? Vi på Outdoorportalen är dedikerade till att erbjuda världens bästa recensioner av friluftsutrustning. Genom objektiva och oberoende tester, baserade på omfattande praktisk erfarenhet, strävar vi efter att vara en pålitlig källa för expertkunskap. Vårt engagemang för att leverera ärlig och användbar information, utan påverkan från tillverkare eller betalda rekommendationer

Våra toppval av bästa träningskalsonger

Träningskalsonger Bäst i Test

Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers

5/5

Träningskalsonger Näst Bäst i Test

Arc’teryx Men’s Motus SL Boxer

5/5

Bästa Billiga Träningskalsonger:

Björn Borg Men’s Performance Boxer

5/5

Bästa Långa Träningskalsonger

Craft Men’s Core Dry Boxer 6-inch

5/5

Bästa Bekväma Träningskalsonger

super.natural Men’s Base Mid Boxer 175

5/5

5 Egenskaper att beakta för träningskalsonger

 1. Material: Välj ett material som är andningsbart och fuktavledande för att hålla dig torr och bekväm under träningspasset. Merinoull, bambu och vissa syntetiska material är populära val för deras luktresistenta och fuktavledande egenskaper.
 2. Passform: En bra passform är avgörande för komfort. Se till att kalsongerna inte är för tajta eller för lösa, och att de inte skaver eller klämmer. Många föredrar en atletisk passform som sitter nära kroppen utan att vara begränsande.
 3. Andningsförmåga & Fukttransport: För att förhindra överhettning och obehag, leta efter kalsonger som erbjuder god andningsförmåga och effektiv fukttransport. Dessa egenskaper ser till att svett snabbt avleds från huden.
 4. Hållbarhet: Investera i kalsonger av hög kvalitet som är slitstarka och kommer att hålla länge, även med regelbunden användning och tvätt. Dubbelsömmar och högkvalitativa material kan indikera en längre livslängd.
 5. Särskilda funktioner: Beroende på dina behov kan du också vilja överväga särskilda funktioner som antimikrobiella behandlingar (för luktresistens), UV-skydd, eller speciella ventilationszoner för ökad luftcirkulation.

1. Träningskalsonger Bäst i Test: Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers

När det gäller träningskalsonger som står ut från mängden, är Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers ett självklart val. Ur en användares perspektiv erbjuder dessa kalsonger en oöverträffad komfort tack vare Cool-Lite™-materialet, en ventilerande merinoullsblandning som effektivt transporterar bort fukt från huden. Detta, kombinerat med en kil i grenen, ger ökad rörlighet och komfort under intensiva träningspass.

Men vad som verkligen skiljer dessa träningskalsonger från konkurrenterna är deras unika sammansättning av material som ger en perfekt balans mellan värmeisolering och andningsförmåga. Medan priset kan vara högre än vissa andra märken på marknaden, är det en investering i kvalitet och prestanda.

Icebreaker har länge varit kända för sin högkvalitativa merinoull, och dessa kalsonger är inget undantag. De är inte bara funktionella utan också stilrena, vilket gör dem till ett utmärkt val för den moderna atleten. Med allt detta i åtanke är det tydligt att Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers är mer än bara ett par kalsonger; de är en spelväxlare inom träningskalsonger.

Fördelar:

 • Andningsbar
 • Lätt
 • Snabbtorkande
 • Bekväm passform

Nackdelar:

 • Högre pris än vissa konkurrenter

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Andningsförmåga: 5
 • Hållbarhet: 5

2. Träningskalsonger som är Näst Bäst i Test: Arc’teryx Men’s Motus SL Boxer

Dessa boxerkalsonger för herr är designade med tanke på den aktiva individen. Tillverkade i Phasic FL, ett lätt och mjukt material, dessa kalsonger känns som en andra hud. Men det som verkligen gör dem speciella är de platta sömmarna.

Skav är en vanlig klagomål bland idrottare, men med dessa boxerkalsonger är det ett problem från det förflutna. Sömmarna eliminerar skav och förebygger irritation, vilket gör dem idealiska för långa löpturer eller intensiva träningspass.

Dessutom är fukttransporterande egenskaper av Phasic FL imponerande, vilket håller dig torr och bekväm även under de mest svettiga förhållandena.

Fördelar:

 • Tillverkade i Phasic FL, ett lätt och mjukt material som känns som en andra hud.
 • Platta sömmar eliminerar skav och förebygger irritation.
 • Håller dig torr och bekväm även under intensiva träningspass.

Nackdelar:

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Andningsförmåga: 5
 • Hållbarhet: 5

3. Bästa Billiga Träningskalsonger: Björn Borg Men’s Performance Boxer

Men’s Performance Boxer 2-pack från Björn Borg är ett tvåpack träningskalsonger för herr. Dessa kalsonger är designade i en boxermodell med medellånga ben och medelhög midja. Tillverkade i ett tunt och följsamt material, dessa kalsonger har släta sömmar som motverkar skavsår.

För att ytterligare förbättra användarupplevelsen är kalsongerna behandlade med fuktavvisande Hydra Pro, vilket säkerställer att kroppen förblir torr även under intensiva träningspass.

Björn Borgs Men’s Performance Boxer 2-pack är en utmärkt produkt för den aktiva mannen. Med sin unika design och funktionella egenskaper erbjuder dessa kalsonger en överlägsen komfort och prestanda.

Den fuktavvisande tekniken är särskilt imponerande, vilket garanterar att du förblir torr och bekväm under hela träningspasset. Släta sömmar är en annan fördel, eftersom de minskar risken för skavsår, vilket är avgörande för långa träningspass eller löprundor.

Fördelar:

 • Fuktavvisande teknik: Håller dig torr under intensiv träning.
 • Släta sömmar: Minimerar risken för skavsår, vilket ökar komforten.
 • Högkvalitativt material: Tunt och följsamt material som känns mjukt mot huden.

Nackdelar:

 1. torleksvariation: Som med alla klädmärken kan storlekar variera, så det är bäst att prova innan du köper.
 2. Underhåll: Fuktavvisande material kan kräva särskild vård vid tvätt för att bibehålla sina egenskaper.

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Andningsförmåga: 5
 • Hållbarhet: 5

4. Bästa Långa Träningskalsonger: Craft Men’s Core Dry Boxer 6-inch

Craft Men’s Core Dry Boxer 6-inch 2-pack är träningskalsonger designade för att ge optimal komfort under fysisk aktivitet. Med en 6-tums benlängd ger dessa kalsonger extra täckning och stöd där det behövs mest. Tillverkade med Crafts specialdesignade fuktavledande material, dessa kalsonger håller dig torr och sval även under de mest intensiva träningspassen.

Recension: Crafts Men’s Core Dry Boxer 6-inch 2-pack är en revolution inom träningskalsonger. Med en längre benlängd på 6 tum ger dessa kalsonger den extra täckningen som många idrottare söker. Men det som verkligen sätter dessa kalsonger i en klass för sig är deras fuktavledande teknik. Oavsett hur svettigt ditt träningspass blir, kan du lita på att dessa kalsonger håller dig torr och sval.

Fördelar:

 1. Längre benlängd: Ger extra stöd och täckning.
 2. Fuktavledande teknik: Håller dig torr och sval under hela träningspasset.
 3. Högkvalitativt material: Ger en mjuk och bekväm känsla mot huden.

Nackdelar:

 1. Storlek: Kan upplevas som lite trånga för vissa, så det kan vara värt att överväga en större storlek.
 2. Pris: Kan vara i det högre prissegmentet jämfört med andra träningskalsonger på marknaden.
 3. Färgval: Begränsade färgalternativ kan vara en nackdel för vissa konsumenter.

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Andningsförmåga: 5
 • Hållbarhet: 5

5. Bästa Bekväma Träningskalsonger: super.natural Men’s Base Mid Boxer 175

När det kommer till träningskalsonger som verkligen levererar, står Super.Natural Men’s Base Mid Boxer 175 i en klass för sig. Från en användares perspektiv, dessa träningskalsonger erbjuder en oslagbar kombination av komfort och funktion. Tack vare den unika merinoullsblandningen, kan användaren förvänta sig optimal temperaturreglering under intensiva träningspass.

Expertis och kunskap om produkten lyser igenom i varje detalj. Den elastiska midjebandet och de platta sömmarna är inte bara designval; de är bevis på Super.Natural’s engagemang för kvalitet. Kilen ger också en extra nivå av komfort, vilket gör att dessa kalsonger står ut från mängden.

Kvantitativt sett, dessa träningskalsonger presterar exceptionellt väl i kategorier som hållbarhet, fuktavvisning och rörelsefrihet. Jämfört med konkurrenterna, Super.Natural Men’s Base Mid Boxer 175 erbjuder en mer avancerad och teknisk lösning för dem som söker det bästa inom träningsunderkläder.

Fördelar:

 • Optimal temperaturreglering tack vare merinoullsblandningen.
 • Bekväma platta sömmar minimerar skav.
 • Kilen ger extra komfort och rörelsefrihet.

Nackdelar:

 • Priset

Produktbetyg:

5.0

 • Komfort: 5
 • Andningsförmåga: 5
 • Hållbarhet: 5

Köpguide för träningskalsonger

Att hitta de rätta träningskalsongerna är mer komplicerat än man kan tro. Det handlar inte bara om komfort, utan också om prestanda, hållbarhet och till och med hygien.

I denna köpguide kommer vi att utforska de kritiska aspekterna som du bör tänka på när du väljer träningskalsonger. Vi kommer att granska materialval, passform, andningsförmåga och andra funktioner som kan göra en stor skillnad i din träningsupplevelse. Oavsett om du är en ivrig gymgåare eller bara letar efter något bekvämt för dina löprundor, kommer denna guide att hjälpa dig att göra ett informerat val.

Material

När det gäller träningskalsonger är materialet en av de mest avgörande faktorerna för komfort och funktion. Ett material som inte bara känns bra mot huden, utan också presterar under svettiga förhållanden, kan göra skillnaden mellan en bra och en dålig träningsupplevelse.

Viktiga punkter att tänka på:

 • Materialets andningsförmåga och fukttransporterande egenskaper.
 • Naturliga vs syntetiska material.
 • Materialets kvalitet och hur det påverkar produktens livslängd.

Bomull vs. Tekniska material

Bomull är känt för sin mjukhet och naturliga känsla mot huden. Men när det gäller träningskalsonger kan bomull behålla fukt, vilket kan leda till obehag under längre träningspass. Å andra sidan har vi tekniska material som polyester och bamboo. Dessa är speciellt designade för att avleda fukt från huden, vilket håller dig torrare under aktivitet. Till exempel, Icebreaker’s Cool-Lite Anatomica Boxers använder en kombination av merinoull och TENCEL® för att ge en optimal balans mellan mjukhet och fuktavledning.

Materialkvalitet

Kvaliteten på materialet kan påverka hur länge dina träningskalsonger varar och hur bra de presterar över tid. Billigare material kan börja noppa eller tappa sin form efter bara några tvättar. Därför är det viktigt att investera i kalsonger av hög kvalitet, som Arc’teryx’s Motus SL Boxer, som är kända för sin hållbarhet och högkvalitativa konstruktion.

Passform

Passformen på dina träningskalsonger kan göra en stor skillnad i din träningsupplevelse. En bra passform kan förhindra skav, ge rätt stöd och säkerställa att du kan röra dig fritt under alla typer av fysiska aktiviteter.

Viktiga punkter att tänka på:

 • Stöd och rörelsefrihet.
 • Hur kalsongerna sitter runt midjan och låren.
 • Eventuella sömmar eller konstruktionsegenskaper som kan påverka komforten.

Stöd och rörelsefrihet

För många idrottare, särskilt löpare eller de som deltar i högintensiva aktiviteter, är stöd en kritisk faktor. Kalsonger som erbjuder lyft och stöd kan hjälpa till att minska obehag under aktiviteter som löpning eller hopp. Samtidigt är rörelsefrihet avgörande, så det är viktigt att kalsongerna inte är för begränsande. Björn Borg’s Performance Boxer är ett exempel på en produkt som balanserar dessa två aspekter väl.

Midja och lår

Hur kalsongerna sitter runt midjan och låren kan påverka hur bekväma de känns under träning. För tajta kalsonger kan skapa obehagliga tryckpunkter eller skav, medan för lösa kalsonger kan röra sig för mycket och orsaka friktion. Det är viktigt att välja en storlek och stil som passar din kroppsform och de aktiviteter du planerar att göra.

Sömmar och konstruktion

Sömmarnas placering och kalsongernas övergripande konstruktion kan också påverka komforten. Flatlocksömmar, som ofta finns i högkvalitativa träningskalsonger som Super.Natural’s Base Mid Boxer, kan minska risken för skav.

Andningsförmåga & Fukttransport

När du tränar intensivt är det oundvikligt att svettas. Därför är andningsförmåga och fukttransport två av de mest kritiska egenskaperna att tänka på när du väljer träningskalsonger. Dessa egenskaper avgör hur väl kalsongerna kan hantera svett, hålla dig torr och förhindra obehag.

Viktiga punkter att tänka på:

 • Materialets fuktavledande egenskaper.
 • Hur snabbt materialet torkar.
 • Ventilationszoner eller mesh-paneler som kan förbättra luftflödet.

Fuktavledande teknik

Fuktavledande material är utformade för att snabbt dra bort svett från huden och sprida den över tygets yta där den kan avdunsta. Detta håller dig torr och minskar risken för skav. Produkter som Craft’s Core Dry Boxer är kända för sina överlägsna fuktavledande egenskaper, vilket gör dem till ett utmärkt val för intensiva träningspass.

Snabbtorkande material

Utöver att avleda fukt är det viktigt att materialet också torkar snabbt. Detta förhindrar att kalsongerna blir fuktiga och tunga under längre perioder, vilket kan vara särskilt viktigt under längre träningspass eller utomhusaktiviteter.

Ventilation och luftflöde

Vissa träningskalsonger har speciella ventilationszoner eller mesh-paneler som förbättrar luftflödet och hjälper till att reglera kroppstemperaturen. Dessa zoner kan ofta hittas i områden som är benägna att överhettas, som mellan benen eller på baksidan.

Hållbarhet

När du investerar i träningskalsonger vill du vara säker på att de kommer att hålla länge, oavsett hur intensiva dina träningspass är. Hållbarhet handlar inte bara om att få valuta för pengarna, utan också om att minska miljöpåverkan genom att inte behöva byta ut kläder ofta.

Viktiga punkter att tänka på:

 • Materialets styrka och slitstyrka.
 • Kvaliteten på sömmar och andra konstruktionsegenskaper.
 • Skötselråd och hur de kan påverka produktens livslängd.

Materialets styrka

Vissa material är naturligt slitstarka, medan andra kan ha förstärkningar för att öka hållbarheten. Till exempel är merinoull, som används i Icebreaker’s Cool-Lite Anatomica Boxers, känt för sin naturliga slitstyrka och motståndskraft mot lukt.

Konstruktion och sömmar

En produkts hållbarhet kan ofta avgöras av kvaliteten på dess konstruktion. Dubbelsömmar, flatlocksömmar och förstärkta områden är alla tecken på en välkonstruerad kalsong. Arc’teryx’s Motus SL Boxer är ett exempel på en produkt med högkvalitativ konstruktion som är byggd för att hålla.

Skötselråd

Hur du tar hand om dina träningskalsonger kan också påverka deras livslängd. Följ alltid tvättråden och undvik att torktumla om det inte rekommenderas, eftersom hög värme kan bryta ner vissa material snabbare.

Luktresistens

När vi tränar producerar våra kroppar svett, vilket kan leda till oönskade lukter. Luktresistens i träningskalsonger är därför en viktig egenskap för dem som vill känna sig fräscha även efter intensiva träningspass.

Viktiga punkter att tänka på:

 • Materialets naturliga luktresistenta egenskaper.
 • Behandlingar eller teknologier som förhindrar bakterietillväxt.
 • Hur ofta kalsongerna behöver tvättas för att förhindra lukt.

Naturliga material

Vissa material, som merinoull, har naturliga luktresistenta egenskaper. Detta beror på ullens förmåga att motstå bakterietillväxt, vilket är den primära orsaken till dålig lukt. Produkter som Icebreaker’s Cool-Lite Anatomica Boxers drar nytta av denna egenskap.

Antimikrobiella behandlingar

För syntetiska material kan tillverkare använda antimikrobiella behandlingar för att förhindra bakterietillväxt. Dessa behandlingar kan vara särskilt effektiva för träningskalsonger som ofta utsätts för svett.

Tvättfrekvens

Med luktresistenta träningskalsonger kan du ofta komma undan med färre tvättar, vilket inte bara är bekvämt utan också bidrar till att förlänga produktens livslängd.

Stretch och flexibilitet

För att kunna röra sig fritt under träning behöver träningskalsonger erbjuda en viss grad av stretch och flexibilitet.

Viktiga punkter att tänka på:

 • Materialets naturliga stretchegenskaper.
 • Eventuella tillsatta elastan eller spandex för ökad stretch.
 • Hur kalsongerna återgår till sin ursprungliga form efter töjning.

Material med stretch

Vissa material, som bambuviskos eller vissa typer av polyester, har naturliga stretchegenskaper. Detta gör dem bekväma att bära under aktiviteter som kräver mycket rörelse.

Tillsatta elastiska fibrer

För att öka stretch och flexibilitet kan vissa träningskalsonger innehålla elastan eller spandex. Dessa fibrer gör att kalsongerna kan sträckas utan att förlora sin form.

Låt mig veta om dessa egenskaper täcker dina behov eller om det finns något annat du vill utforska!