Kylväska Bäst i Test 2024 – Hitta Bästa Kylväskan

Vädret är varmt, du har planerat en utflykt och vill ha med dig din favoritmat och dryck. Men hur förvarar du det så att det håller sig kylt och friskt? En kylväska är lösningen! Men vilken ska du välja bland alla de olika alternativen på marknaden? Oroa dig inte, vi har gjort jobbet åt dig. I vår guide har vi samlat de fem bästa kylväskorna på marknaden och ger dig en djupgående analys av varje modell, så du kan välja den bästa kylväskan som passar just dina behov.

Traditionella hårda kylboxar är fortfarande ledande när det gäller hållbarhet och isolering, men för de som söker ett lättare och mer praktiskt sätt att hålla sina drycker och matvaror väl kylda under kortare resor, kan en kylväska vara ett optimal val. Så oavsett om du söker en väska med stor kapacitet eller en kompakt lättbärbar väska, har vi allt du behöver!

De 5 bästa kylväskorna 2023

Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar

1. Bäst i Test Kylväska: Hydro Flask Insulated Tote 20L

Hydro Flask Insulated Tote 20L

Hydro Flask Insulated Tote 20L är kylväskan som är bäst i test då den är pålitlig och perfekt för en resa till marknaden eller en dag på stranden. Väskans lätta isolering håller ditt innehåll kallt i upp till 4 timmar, vilket gör det enkelt att ta med dig dina favoritmatvaror och drycker när du är på språng. Den passar utmärkt för att hålla dina varor kalla under resan hem från matbutiken eller på en picknick en sommardag.

Kylväskan fungerar ännu bättre tillsammans med kylklampar, även om de säljs separat. Väskan har en packvolym på 20 L och en vikt på 598 g, så det är enkelt att bära med dig på resan. Sammantaget är Hydro Flask’s Insulated Tote 20 L en prisvärd och praktisk kylväska som jag rekommenderar till alla som söker ett lätt och pålitligt alternativ.

Anledningar att köpa:

 • Lätt isolering
 • Mångsidig
 • Enkel att bära

Produktbetyg:

5.0

 • Kylning & Isolering: 5
 • Funktionalitet: 5
 • Konstruktion: 5

2. Bästa Premium Kylväska: Hydro Flask Carry Out Soft Cooler 20 L

Hydro Flask Carry Out Soft Cooler 20 L

Hydro Flask Carry Out Soft Cooler 20 L är en kylväska för den som söker den ultimata upplevelsen i premiumsegmentet. Denna väska är utrustad med en anmärkningsvärd packvolym på 20 liter samt en rimlig vikt. Men det som verkligen gör den till en vinnare är hennes förmåga att hålla kylan i upp till 24 timmar. För bästa resultat rekommenderar Hydro Flask användning av kylklampar både under maten och över alla kylde varor. Väskan är utformad med formgjutna bas och lock för att säkerställa en stabil ställning och undvika mosade livsmedel under transport.

Materialet är vattenresistent, både in- och utvändigt, så du behöver inte oroa dig för regn och kan enkelt kyla maten med hjälp av is. Carry Out har också en avtagbar axelrem samt handtag, en yttre förvaringsficka samt möjligheter för att fästa Hydro Flask’s “dry storage” påsar. Tänk på att både kylklampar och förvaringspåsar säljs separat. Insidan är anpassad för enkel rengöring.

Anledningar att köpa:

 • Imponerande kylförmåga
 • Funktionell
 • Lätt att rengöra

Produktbetyg:

5.0

 • Kylning & Isolering: 5
 • Funktionalitet: 5
 • Konstruktion: 5

3. Bästa Billiga Kylväska: Outwell Petrel S 

 Outwell Petrel S 

Outwell Petrel S är en kylväska som erbjuder en hel del praktiska funktioner för en enklare och bekvämare vardag. Denna kylväska har en stor U-formad öppning som gör det lätt att ta ut och lägga in mat och dryck, vilket är praktiskt för snacks, barns matpaket eller solodagar. Kylväskan har också en 800 ml Outwell isklamp som kan hålla innehållet kallt i 7 timmar, och den kan enkelt placeras i en ficka på lockets insida.

Petrel S är också utrustad med en justerbar axelrem som kan användas som ett bärhandtag. Kylväskan har också en utvändig främre ficka med blixtlås och nätfickor i locket som är utformade för att passa ett isblock. Det generösa facket gör det möjligt att ta med allt du behöver på en dag ut och är vattenbeständigt, så du behöver inte oroa dig för regn.

Viktigt att notera är också att Petrel S har testats enligt BS EN12546-2:2000, och det har bevisats att den håller sig sval i 8 timmar med Outwells 800 ml isblock. Kardborr-remmar gör det också möjligt att förvara kylväskan i en liten packstorlek när den inte används.

Anledningar att köpa:

 • Praktisk design
 • Enkel åtkomst
 • Billig

Produktbetyg:

5.0

 • Kylning & Isolering: 5
 • Funktionalitet: 5
 • Konstruktion: 5

4. Bästa Hållbara Kylväska: Hydro Flask Day Escape 20L

 Hydro Flask Day Escape 20L

Hydro Flask Day Escape 20Lär en praktisk och högkvalitativ kylväska som är perfekt för utflykter och dagar borta från hemmet. Med en kapacitet på 20 liter och unik kylande-teknologi med fokus på isolering i botten, är det en säker och pålitlig lösning för att hålla din dryck och mat kall i upp till 36 timmar.

Väskan är tillverkad med hållbara och lättviktiga material, inklusive ett 600D polyesterskal, vadderad ryggpanel i mesh och vadderade axelremmar för en bekväm handsfree-transport. Det vävda bröstbandet och det välkonstruerade bärhandtaget gör det enkelt att bära väskan.

Hydro Flask har också tänkt på säkerheten för din mat och dryck, med en vattentät dragkedja och svetsade sömmar som garanterar läckagesäker transport. Väskan har också en sidoficka i stretchmesh för att rymma en 32 oz Hydro Flask-flaska samt laserskurna svetsade öglor för enkel fästning av Hydro Flask Dry Storage-tillbehör.

Anledningar att köpa:

 • Håller kylan länge
 • Slitstark, lätt och vattentät
 • Funktionell

Produktbetyg:

5.0

 • Kylning & Isolering: 5
 • Funktionalitet: 5
 • Konstruktion: 5

5. Bästa Liten Kylväska: Fjällräven Kånken Mini Cooler

Fjällräven Kånken Mini Cooler

Fjällräven Kånken Mini Cooler är en smart och praktisk kylväska från Fjällräven som är utmärkt för en picknick eller som en lunchlåda för skolan. Väskan är sydd i en tålig väv och har en skumstoppning som håller innehållets temperatur. En stor fördel med Kånken Mini Cooler är dess lätta rengöringsbarhet, då insidan enkelt kan torkas ur. Väskan rymmer perfekt i en Kånken Mini eller sidledes i en vanlig Kånken. Mätmässigt är den 26×20,5×9 cm, med en packvolym på 2,5 liter och en vikt på 170 gram.

Anledningar att köpa:

 • Praktisk och kompakt
 • Slitstarkt material
 • Lätt att rengöra

Produktbetyg:

5.0

 • Kylning & Isolering: 4
 • Funktionalitet: 5
 • Konstruktion: 5

Köpguide för kylväskor

Kapacitet

Ju större kapacitet, desto mer mat eller dryck kan man ta med sig på en resa eller utflykt. Om kapaciteten är för liten, kan man inte förvara tillräckligt med mat och dryck och det kan leda till att det blir besvärligt eller oönskade händelser. Det är därför viktigt att välja en kylväska med rätt kapacitet för ens egna behov.

Välj kapacitet utifrån dina behov

Det är viktigt att tänka på dina egna behov när du väljer en kylväska, så att du får rätt kapacitet för att förvara allt du behöver. En för liten kapacitet kan leda till frustration och problem, medan en för stor kapacitet kan göra att kylväskan blir för tung och besvärlig att bära runt.

Här är några förslag på passande storlekar för olika aktiviteter:

 • 10-20 liter: Denna storlek är lämplig för enkla utflykter som en dagstur, picknick eller för att ta med sig mat och dryck till kontoret.
 • 20-25 liter: Denna storlek är lämplig för längre utflykter, som en helgdag eller en weekendresa.
 • 25-30 liter: Denna storlek är lämplig för längre resor, som en campingresa eller en lång bilfärd, och för att förvara mat och dryck för en hel familj.

Kylning & Isolering

Några av de egenskaper som påverkar kylväskans kylförmåga:

 1. Prestandan påverkas av externa faktorer som omgivande temperatur, öppningar av väskan, och solljus.
 2. Du kan förbättra väskans prestanda genom att lägga till extra kylklampar, is eller gel.
 3. De flesta kylväskor använder skum med slutna celler som isolering, vilket är lätt och effektivt.
 4. För optimal prestanda rekommenderas det att förkyla kylväskan med is före användning och ersätta några av kylklamparna eller isbitarna med färsk is vid behov.

Hur länge håller innehållet sig kallt

De flesta kylväskor är utformade för att bibehålla en sval temperatur under en viss tidsperiod, vanligtvis några timmar. Men det finns också mer avancerade alternativ som kan hålla innehållet kallt i upp till två dagar under optimala omständigheter. Dock påverkas kylväskans prestanda av en mängd externa faktorer, såsom omgivande temperatur, hur ofta man öppnar väskan och mängden solljus den utsätts för. Du kan förbättra väskans prestanda genom att lägga till extra kylklampar, is eller gel för att öka tiden den håller saker kalla.

Material för isolering

De flesta kylväskor använder skum med slutna celler som isolering. Detta material är lätt och effektivt för att hålla innehållet kallt. För optimal prestanda rekommenderas det att förkyla kylväskan innan man packar den med is för att sänka dess innertemperatur. När man är redo att använda väskan, kan man ersätta några av kylklamparna eller isbitarna med färsk is för att säkerställa en optimal kylkapacitet för dina drycker och mat.

Funktionalitet

En kylväska med god funktionalitet är lätt att bära och använda. En väska med hög funktionlitet ger en smidig och praktisk upplevelse vid mat- och dryckestransport.

Öppning och åtkomst

Hur kylväskan öppnas och stängs har en stor påverkan på prestanda och användarvänlighet:

 • Vissa modeller har magnetiska förslutningar som är enkla att använda
 • Andra modeller har en manuell försegling för att bättre behålla temperatur
 • Dragkedjan är fortfarande den mest vanliga lösningen och är ofta bekväm och effektiv
 • Vissa modeller har en dubbel dragkedja för extra säkerhet.

En annan viktig faktor att tänka på när man väljer en kylväska är hur den öppnas och stängs. Trots att det kanske inte låter som en viktig detalj, har det faktiskt en stor inverkan på både prestanda och användarvänlighet. Vissa kylväskor har till exempel magnetiska förslutningar, som är enkla och smidiga att använda.

Andra modeller använder sig av en manuell försegling för att säkerställa en tät stängning och bättre behållning av temperatur. Ändå är den klassiska dragkedjan fortfarande den mest vanliga lösningen för de flesta kylväskor. Denna typ av stängning är ofta bekväm och effektiv, särskilt om väskan har extra förstärkningar. Vissa modeller har till och med en dubbel dragkedja för ytterligare säkerhet.

Fickor och förvaring

Fickor och förvaring är en viktig egenskap hos en kylväska, som bidrar till praktisk och smidig användning. En kylväska med många fickor och förvaringsmöjligheter gör det lättare att organisera och ta med sig mat och dryck på en utflykt.

Vanliga ficktyper som finns i kylväskor inkluderar exteriöra fickor för mindre föremål som mobiltelefoner eller nycklar, samt interiöra fickor för annan förvaring. Vissa modeller har också separata fack för kalla och varma föremål.

Förvaringsmöjligheter inkluderar t.ex. ispåsar eller förvaringsboxar, som gör det lättare att förvara mat och dryck på ett hygieniskt och smidigt sätt. En väska med god förvaringsförmåga gör det också enklare att bära med sig större mängder mat och dryck, och undvika oordning och spill.

Bärhandtag och axelremmar

Kylväskans bärhandtag är vanligtvis gjorda av hårdplast eller gummi och är utformade för att ge en bekväm grip för bäraren. De är ofta placerade på väskans överkant eller sidor för att göra det enkelt att bära väskan med en hand eller mellan armen.

Axelremmarna är vanligtvis justerbara och gjorda av ett stödande material som gör det bekvämt att bära väskan på axeln. De är vanligtvis fästa på väskans sidor och är utformade för att fördela vikten jämnt på axeln för att minska belastningen på armen och axeln. Axelremmarna kan också vara gjorda av ett andningsbart material för att minimera svett och obehag när de bärs under längre perioder.

Konstruktion

Följande punkter beskriver varieringen av kylväskors hållbarhet och tips för att välja en robust och lämplig kylväska:

 • Kylväskors hållbarhet varierar kraftigt.
 • En effektiv metod för att särskilja de mindre robusta modellerna är att undersöka tygets D-värde.
 • Mjuka och flexibla material kan leda till viss slitage efter omfattande användning.
 • Generellt har kylväskor med högkvalitativa material en högre prisnivå.
 • Billigare alternativ kan fungera bra för kortare utflykter.
 • Det behöver inte alltid vara nödvändigt att köpa det allra bästa, om det innebär en högre kostnad.

Material och hållbarhet

Varianterna av kylväskors hållbarhet varierar kraftigt. En effektiv metod för att särskilja de mindre robusta modellerna från de mer hållbara är att undersöka tyget och dess D-värde, som är en indikation på tygets tjocklek.

Modeller med mjuka och flexibla material är mindre slitstarka i design och val av tyg, och kan därför leda till viss slitage efter omfattande användning. Men de bör fortfarande hålla sig bra i de flesta scenario.

Generellt kan man förvänta sig att kylväskor med högkvalitativa material har en högre prisnivå, så priset tenderar att spegla väskans kvalité. Trots detta kan billigare alternativ fungera utmärkt för kortare utflykter, och det behöver inte alltid vara nödvändigt att köpa det allra bästa, om det innebär en högre kostnad.

Svetsade sömmar och vattentäthet

Följande punkter beskriver vikten av vattentäthet i kylväskor och olika sätt att uppnå det:

 • Svetsade sömmar är en viktig detalj för att uppnå vattentäthet i kylväskor.
 • Svetsade sömmar är mer täta än sydda sömmar.
 • Vattentäthet säkerställer att innehållet i kylväskan är skyddat från fukt och vatten.
 • En vattentät kylväska håller maten och drycken friska och säkra samt förhindrar lukt och föroreningar.
 • Flera faktorer bidrar till vattentäthet i kylväskor, inklusive täta blixtlås, svetsade sömmar och vattentäta material.

Svetsade sömmar är ett viktigt konstruktionsdetalj för kylväskor när det gäller vattentäthet. Svetsade sömmar används istället för sydda sömmar eftersom de är mer täta och mindre benägna att läcka. Detta gör det möjligt för kylväskan att hålla innehållet torrt och säkert, oavsett om det är regn eller vatten som kommer in i väskan.

Vattentäthet är en viktig faktor när det gäller kylväskor, eftersom det säkerställer att innehållet är skyddat från fukt och vatten. En vattentät kylväska hjälper till att hålla maten och drycken friska och säkra under transport, och förhindrar också lukt och föroreningar från att tränga in i väskan.

Det finns flera olika sätt att uppnå vattentäthet i kylväskor, inklusive täta blixtlås, svetsade sömmar och vattentäta material. Genom att välja en kylväska med en kombination av dessa faktorer kan du vara säker på att du har en väska som håller din mat och dryck torr och säker under alla förhållanden.

Relaterad läsning: