Hopfällbar Såg Bäst i Test 2024: 5 Bästa Hopfällbar Campingsåg

hopfällbar friluftssåg

Letar du efter den bästa hopfällbara sågen? Vi undersökte över 40 alternativ och köpte sedan de 5 bästa modellerna för omfattande tester så att du slipper. Vi inser hur utmanande det kan vara att hitta rätt produkt, så vi undersökte varje såg i detalj så att vi kunde dela med oss av våra resultat om kvalitet och hållbarhet, grepp, bladets skärpa och styrka, sågprestanda samt packbarheten.

Oavsett om du använder en hopfällbar såg för att såga ved, jaga, som ett överlevnadsverktyg eller helt enkelt för beskärning i trädgårdsarbetet jämförde vi varje såg med det enda uppdraget att hjälpa dig att snabbt och smärtfritt hitta den bästa sågen för dina behov.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Topp 5 Bästa Hopfällbar Såg 2023:

Eka Kombisåg 21

Gerber Freescape Camp Saw

Nordic Pocket Saw Original

Bahco Laplander

Opinel Folding Saw No18

Slutbetyg

Bäst i Test

Bästa Premium

Bästa Kedjesåg

Bästa Lätta

Bästa Kompakta

Betyg

5 / 5

5 / 5

5 / 5

5 / 5

5 / 5

Pris

Recension

Viktigt att beakta när man köper Hopfällbar Såg:

Bladet

Det är viktigt att se till att bladet på en hoppfällbar såg är skarpt och starkt för att säkerställa att sågen presterar optimalt. Ett skarpt blad kommer att göra det lättare att skära trä och andra material. En hoppfällbar såg med hög skärpa och styrka kännetecknas av ett skarpt, hårt blad som är tillverkat av högkvalitativt stål. Det bör också ha en hög vinkel på tänderna för att säkerställa att det skär effektivt. För att bibehålla bladets skärpa och styrka bör det också regelbundet slipas och smörjas.

Storlek

Det är viktigt att välja en hoppfällbar såg som är lätt att bära och packa. Det bör vara lätt att fälla ihop sågen och göra den så liten som möjligt. Beroende på vad du kommer att använda den till är sågens vikt och storlek viktiga under inköpsprocessen. Om du planerar att använda sågen ofta, bör du välja en större modell som är mer robust och kan tåla slitage. Om du bara behöver använda sågen ibland under vandringen, kan du välja en mindre modell som är lättare att bära och packa.

Grepp

Ett bra grepp ger dig bättre kontroll över sågen och förbättrar användandet. Det är viktigt att se till att greppet är bekvämt och inte för hårt eller för mjukt. Det ska också ha en bra passform och vara lätt att hålla i. Om greppet är för stort eller för litet kan det leda till att du inte har kontroll över sågen och det kan leda till olyckor. Se också till att greppet är gjort av ett material som inte blir för varmt när du använder sågen.

Hållbarhet

Det är viktigt att se till att sågen är tillverkad av högkvalitativa material som är tåliga och hållbara. Det är också viktigt att se till att sågen har en robust konstruktion som kan stå emot slitage och skador. Bladen är vanligtvis tillverkade av kolstål eller rostfritt stål. Kolstål är vassare och håller sig vassa längre, men de är känsliga för rost och kräver mer underhåll. Blad i rostfritt stål är mer motståndskraftiga mot rost, men de är inte lika vassa och kan bli slöare snabbare.

1. Hopfällbar Såg Bäst i Test: Eka Kombisåg 21

hopfällbar såg

EKA Kombisåg 21 är en mångsidig och lättmanövrerad friluftssåg som kan användas i en mängd olika situationer. Vad som gör den speciell är att den har tre inbyggda blad som du kan växla mellan beroende på vilken typ av sågning du tänker göra. De har ett blad för trä, ett för metall och ett för kött, vilket gör sågen mycket flexibel och lämplig för de flesta ändamål.

Dessutom skiljer sig EKA Kombisåg 21 från andra modeller på marknaden genom sin unika figursågs-design, som gör det enklare att såga precist. Allt detta gör den här campingsågen till den mest flexibla på marknaden, och den kan användas både på vandringar och hemma vid fixar och trix.

Denna campingsåg är imponerande lätt, med en vikt på bara 450 gram, men har ändå en hög funktionalitet. Dessutom är den enkel att ta med sig, eftersom den kan fällas ihop så att den inte tar upp mycket plats i ryggsäcken eller väskan. Du kommer nästan inte att märka av att du har den med dig!

Anledningar att köpa:

 • Mångsidig – tre olika blad
 • Lätt
 • Kompakt design

Produktbetyg:

5.0

 • Blad: 5
 • Storlek: 5
 • Grepp: 5
 • Hållbarhet: 5

2. Bästa Premium Hopfällbar Såg: Gerber Freescape Camp Saw

hopfällbar såg

Gerber Freescape Camp Saw är det perfekta valet för camping- eller friluftsturer. Dess lättviktsram av 2Cr13-stål ger en totalvikt på bara 420 gram, och den ihopfällbara designen gör den lätt att packa ner i ryggsäcken. Ergonomiskt utformat handtag med gummibeläggning ger ett säkert och stadigt grepp, och den ljusgröna färgen gör att sågen syns bra på lägerplatsen.

Bladet är drygt 30 centimeter långt, vilket gör att du kan såga igenom virke med relativt stor diameter. Denna såg är ett bra val för dig som letar efter en lätt och kompakt såg som är lämplig för att ta med på camping- eller friluftsturer.

Anledningar att köpa:

 • Perfekt för camping
 • Ergonomiskt
 • Långt blad

Produktbetyg:

5.0

 • Blad: 5
 • Storlek: 5
 • Grepp: 5
 • Hållbarhet: 5

3. Bästa Kedjesåg för Friluftsliv: Nordic Pocket Saw Original

hopfällbar såg

Nordic Pocket Saw Original är det perfekta valet för den som behöver en kompakt och lätt kedjesåg. Den är utrustad med en effektiv kedjesåg, vilket gör den lite svårare att använda än vanliga hopfällbara sågar, men samtidigt betydligt mer effektiv när det kommer till att såga igenom tjockare material. Denna såg har ingen handtag eller blad, utan istället en längre kedja som används för att såga igenom trä och andra material.

Nordic Pocket Saw Original är det bästa valet för den som letar efter en lätt, kompakt och effektiv såg för att bearbeta tjocka material.

Om du letar efter en kraftfull vikbar såg att ta med dig på camping- eller vandringsturer, så är den här kedjesågen det perfekta valet. Den är utmärkt för att fälla små träd och skära stora grenar i mindre bitar som är lättare att bära. Trots att den är så kompakt och lätt med en total längd på 650 mm och en vikt på 131 gram, så har den ändå mycket kraft. Det gör det lätt att packa ner den i byxan eller ryggsäcken för långa resor.

Anledningar att köpa:

 • God packbarhet
 • Prisvärd

Produktbetyg:

5.0

 • Blad: 5
 • Storlek: 5
 • Grepp: 5
 • Hållbarhet: 5

4. Bästa Lätta Hopfällbar Såg: Bahco Laplander

hopfällbar såg

Bacho-sågen är perfekta verktyget att ta med sig ut på äventyr. Med sin ytbeläggning som skyddar mot rost och minskar friktionen kan du såga igenom alla typer av material – från plast och ben till torrt och färskt virke.

Med sju tänder per tum är sågningen effektiv och handtaget med gummerad yta ger ett stadigt grepp. För extra säkerhet kan bladet fällas in i handtaget och hållas på plats med en säkerhetsspärr. Dessutom finns det reservblad som är lätta att byta ut.

Anledningar att köpa:

 • Ergonomiskt grepp i gummi
 • Vikbar

Produktbetyg:

5.0

 • Blad: 5
 • Storlek: 5
 • Grepp: 5
 • Hållbarhet: 5

5. Bästa Kompakta Vikbar Såg: Opinel Folding Saw No18

hopfällbar såg

Opinel Folding Saw No18 är ett utmärkt val för dig som letar efter en högkvalitativ ficksåg som är både funktionell och snygg. Den har en klinga i kolstål som är perfekt för att skära igenom en mängd olika material, och ett bekvämt handtag i bok som ger en elegant look.

Dessutom har den en generös bladlängd på 180 mm, vilket gör den till ett av de längre alternativen på marknaden – perfekt för att snabbt fälla små träd eller skära ner stora grenar i bitar. Dock har den en premiumprislapp, vilket gör den till ett av de dyrare alternativen på den här listan. Om du söker efter en ficksåg som är både praktisk och stilren kan detta vara det perfekta valet för dig.

Anledningar att köpa:

 • Lång längd på blad
 • Kolstål
 • Snyggt handtag

Produktbetyg:

5.0

 • Blad: 5
 • Storlek: 5
 • Grepp: 5
 • Hållbarhet: 5

Köpguide – Hopfällbar såg

När du köper den bästa hopfällbara sågen finns det en del egenskaper att beakta. Dessa går vi igenom nedan så att du enkelt kan navigera dig fram i ditt köp.

Blad

När det gäller att välja vilken typ av blad som är bäst för din hopfällbara såg är det viktigt att veta vilka uppgifter du har. De flesta sågar har ett standardblad gjort av stål, som är mycket mångsidigt och kan användas för en mängd olika uppgifter. Om du däremot behöver ett vassare blad kan en lättare typ vara mer lämplig, som kolstål som är ett mycket populärt val.

När det gäller att välja sågblad måste du avgöra om du föredrar ett rostfritt eller icke-rostfritt stål. Rostfritt stål håller bättre mot rost och korrosion, vilket betyder att det håller längre men detta är också dyrare. Icke-rostfritt stål är billigare, men även sårbara för rost. Idag är de flesta modeller tillverkade av rostfritt stål om du inte letar efter de absolut billigaste alternativen.

Om du letar efter en såg som varar länge rekommenderar vi att du väljer ett blad gjort av rostfritt stål. Om du har en begränsad budget, kommer dock ett blad i icke-rostfritt stål fortfarande att göra jobbet.

Storlek

Om du ska resa långt och ofta kan ett mindre och lättare modell av något vara ett bättre val. Detta gäller särskilt om du planerar att ta med dig det på långa vandringar eller campingresor. Men om du bara ska använda det inomhus eller i trädgården är storlek och vikt inte lika avgörande. Då kan du välja en mer omfattande modell som passar dina behov bättre.

Grepp

När det gäller att uppnå en bra komfort och ett säkert grepp vid användningen av hopfällbara sågar är det viktigt att man tänker på ett antal faktorer. Man ska se till att sågen har en handtag som är justerbar, vilket gör att man kan anpassa den efter sin handstorlek. Dessutom ska man försäkra sig om att man har ett stabilt grepp om sågen, så att den inte glider när man arbetar. Förutom det ska man se till att handtaget har en skön yta, som ger ett bekvämt grepp. Om man använder sågen under längre perioder bör man också överväga att använda skyddshandskar för att skydda händerna mot vassa kanter och andra potentiella faror.

Handtag av plast är vanligtvis bekvämare att använda eftersom de ger ett bättre grepp och inte blir så hala om de blir våta eller kalla. Dock är de inte lika hållbara som metall- eller trähandtag, så de kan inte vara lika långvariga.

Hållbarhet

Materialvalet påverkar hållbarheten av en hopfällbar såg och det är viktigt att välja material som är lämpligt för sågens syfte. Vanliga material som används för att tillverka hopfällbara sågar inkluderar stål, aluminium, trä och plast. Stål är ett starkt och hållbart material och är ett populärt val för hopfällbara sågar. Det kan tåla höga temperaturer, är slitstarkt, rostfritt och mycket hållbart. Men det är också ett tungt material som kan vara svårt att bära. Aluminium är lättare än stål men inte lika starkt. Det är ett bra val när man behöver en lättare såg som ändå är robust nog för att klara daglig användning. Aluminium kan oxidera.

Olika användningsområden för hopfällbar friluftssåg

Hopfällbara sågar är ett utmärkt val för att få enkel portabilitet utan att offra kraft eller precision. De kan sparas smidigt när de inte används och är idealiska för att lösa flera olika typer av uppgifter. Om du letar efter ett praktiskt och flexibelt verktyg, är en hopfällbar såg det perfekta valet för att ta med dig på vandringen, camping eller bara ha till hands när du fiskar. De kan också användas för att skära trä, metalldelar och andra material, vilket gör dem till ett värdefullt verktyg.

Hopfällbar Såg för Camping

Camping är en av de mest populära semesteraktiviteterna, och för att göra det så bekvämt som möjligt är det viktigt att man har alla rätt verktyg till hands. En hoppfällbar såg är ett utmärkt val om man vill ha ett praktiskt verktyg att använda ute på campingsemestern. Dessa modeller är ofta kompakta och bekväma att bära, och kan lätt packas ner i en ryggsäck eller ficka. För att få ut så mycket som möjligt av campingen utan att behöva lägga till mycket kostnad, rekommenderar vi att investera i en allround-såg som är prisvärd och hållbar.

Hopfällbar Såg för Jakt

Om du är ute efter en praktisk och hållbar hopfällbar såg att ta med på jakt så bör du se till att få tag i en som är tillverkad för att motstå väder och vind. Det är också viktigt att den är bekväm att använda, eftersom du kan komma att behöva använda den under långa perioder när du är ute på jakt. Ditt val av såg bör vara sådant att den ger dig komfort och styrka för att kunna utföra dina jaktäventyr.

Hopfällbar Såg för Fiske

Om du är en fiskare som letar efter en praktisk fällbar såg, vill du ha en som är lätt att fälla upp och ner, bekväm att hålla och lätt att ta med dig. Mindre, mer kompakta modeller är ofta det bästa valet, eftersom de lätt kan förvaras i en verktygslåda eller ens i en ficka. Dessa kompakta modeller av fällbara sågar är perfekta för att ta med dig på fiske.

Om du letar efter ett lågprisköp som kan uppfylla dina fiskebehov, är Opinel Folding Saw No18 det bästa valet. Dess långa och skarpa klinga är perfekt för att hantera fisk och skära upp isen vid isfiske. Det är ett utmärkt alternativ för alla som vill ha en prisvärd produkt som ändå ger ett bra resultat.

Hopfällbar Såg för Vandring

När du gör vandring och behöver använda en fällbar såg finns det vissa faktorer du ska ta hänsyn till. Vikt, bärbarhet och hållbarhet är några av de viktigaste. Din såg ska kunna packas kompakt nog att den inte tar upp för mycket plats i din ryggsäck, samtidigt som den är robust nog att klara av vandringens utmaningar. Du vill också att den ska vara lätt att bära, så att du inte tyngs ner för mycket under resan. För att få en optimal upplevelse är det viktigt att du hittar en såg som knappt märks av, men som fortfarande är tillräckligt kraftfull för att utföra uppgiften.

Vanliga frågor om hopfällbara sågar

Vilken är den bästa vikbara sågen?

I vårt test utsåg vi EKA Kombisåg 21 till den bästa hopfällbara sågen, det är en mångsidig och lättmanövrerad friluftssåg som kan användas i en mängd olika situationer.

Hur vässar man en hopfällbar såg?

För att vässa en hopfällbar såg bör du börja med att ta bort sågbladet från sågen. Använd en skarp kniv för att ta bort eventuella rost eller hårda fläckar som har byggts upp på sågbladet. När du har rengjort det, lägg det på en bit träskiva. Använd sedan en järnfil eller en stålborste för att vässa tänderna på sågbladet. Gör rörelser från tand till tand och försök hålla samma vinkel som den ursprungliga tanden. När du är klar, ta bort eventuella skräp som har byggts upp från filningen med en torr trasa. Sätt tillbaka sågbladet i sågen och testa den för att se om den är upp till standard. Om den inte är det, gör om proceduren tills du är nöjd med resultatet.

Hur underhåller jag en vikbar friluftssåg?

För att underhålla en vikbar friluftssåg, bör du regelbundet rengöra sågbladet med en fuktig trasa för att ta bort smuts och olja. Se till att sågbladet är helt torrt innan det förvaras. Om det finns skador på bladet, eller om sågen inte fungerar som den ska, bör du ta den till en auktoriserad servicetekniker för reparation. För att förhindra att sågbladet rostar, torka av det och smörj in det med en rusthämmande olja efter varje användning.

Hur ofta vässar man en campingsåg?

Det beror på vilken typ av såg det är och hur mycket den används. I allmänhet rekommenderas att sågen vässas minst en gång per år eller efter att ha skurit en stor mängd trä.

Så testade vi hopfällbara sågar

För att genomföra produkttesterna av hopfällbara sågar utifrån egenskaperna bladets skärpa och styrka, storlek, sågens grepp, hållbarhet började vi med att samla in så många olika typer av hopfällbara sågar som möjligt. Vi använde oss av olika källor, som t.ex. internet, butiker, lokala trädgårdscentrum och andra lokala leverantörer, för att hitta så många olika typer som möjligt.

För att testa bladets skärpa och styrka tog vi först ett provstycke trä och försökte skära det med bladet. Vi noterade hur ofta vi behövde slipa för att få en jämn skärning, hur starka skären var och hur lätt det var att kapa träet. Vi testade sedan storleken på sågen genom att mäta längden på den hopfällda sågen, samt öppnad längd. Vi noterade även hur lätt den var att hopfälla och fälla upp igen.

Vi undersökte sedan sågens grepp genom att ta ett fast grepp om den och kontrollera hur bra det kunde hålla i handen och om det var bekvämt eller inte. Vi noterade även om det fanns någon extra funktion som gjorde att greppet blev bättre eller om det var svårt att hantera sågen. Slutligen testade vi hållbarheten genom att använda sågen i flera timmar under olika projekt. Vi noterade hur ofta bladet behövde slipas, om det blev trögt efter lite användning och om det behövde repareras eller ersättas efter flera timmars användning.

För att testa sågprestanda med så stor objektivitet som möjligt tog vi tid på våra snitt för varje enskild såg. Vi insåg dock snabbt att bladets längd skulle påverka dess prestanda, så vi ger dig fyra av våra bästa resultat i denna mätning, tillsammans med deras rekommenderade skärdiametrar.

Relaterade länkar